Hyde Park On Hudson TV Spottar

Bill Murray nämns i Oscarsammanhang för sin roll som Franklin D. Roosevelt i “Hyde Park On Hudson“. Filmens nav är kärleksaffären mellan Franklin D. Roosevelt och hans avlägsna kusin Margaret Stuckley, centrerad kring en helg 1939 när kungen och drottningen av Storbritannien är på besök i New York. Cinemaholics bjuder på två TV spottar från Focus Features, här är Hyde Park On Hudson…

Det är en vacker helg under sommaren 1939 och på sin egendom i norra delen av staten New York har president Franklin Delano Roosevelt fullt upp. Han har räddat Amerika från den stora depressionen och inom kort kommer han att leda världens mest framstående nation i mänsklighetens mest desperata och heroiska kamp. Men bakom stängda dörrar är presidenten lika mänsklig som alla andra … Då en ung kvinna besöker Hyde Park upptäcker hon snart att presidenten är speciellt intresserad av henne. Under den hektiska helg som följer får Daisy vara med om passion, kärleksgräl och sena festkvällar, och hon förstår snart hur dramat som kännetecknar det rooseveltska hushållet är uppbyggt – och att det bara utgör en bihandling i världshistorien. För alltmedan presidenten måste hantera sina familjeangelägenheter ska han också vara värd för det första brittiska statsbesöket i landet. Den weekend som det engelska kungaparet tillbringar på Hyde Park kan mycket väl komma att förändra historieutvecklingen”

I rollerna: Bill Murray (som Franklin D. Roosevelt), Laura Linney (som Daisy), Olivia Williams (som Eleanor Roosevelt), Olivia Colman (som drottning Elizabeth), Samuel West (som George VI) Regi: Roger Michell. Tidigare inlägg med trailer hittar ni HÄR.
SF Film distribuerar och den svenska biopremiären sker den 1:1 februari 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *