Hitchcock

Jag har fått bilder av Fox Searchlight från kommande storfilmen ”Hitchcock” där Anthony Hopkins spelar demonregissören Alfred Hitchcock. Historien utspelar sig under inspelningen av en av Hitchcocks största succéer, ”Psycho” och skildrar kärlekshistorian mellan Alfred Hitchcock och hans fru och partner Alma Reville(Helen Mirren). Scarlett Johansson spelar Janet Leigh och Jessica Biel är Vera Miles. I övriga roller hittar vi bland andra Toni Collette som Peggy Robertson och James D’Arcy som en porträttlik Anthony Perkins. Regisserar gör Sacha Gervasi(The Terminal) och manuset bygger på boken “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” av Stephen Rebello.

Surt sa räven…jag som tillhör det otåliga slaget får vänta ända till den 8 februari 2013 på Sverigepremiären, medan amerikanarna kan bänka sig i biosalongen redan den 23 november 2012. Det här är en film som redan nämns i Oscarsammanhang och jag ser mycket fram emot den och tror att det kommer bli riktigt bra. Det finns mer om Hitchcock med trailer och annat smått och gott på Cinemaholics. Följ dessa länkar: Hitchcock Går Mot Oscar och Hitchcock Official Trailer. Klickar ni på Hitchcock And The Birds…så får ni en genomgång av den nyligen utgivna Bluray boxen med 14 av hans klassiska filmer.

Fotograf: Suzanne Tenner
Följ Hitchcock på filmens hemsida HÄR. Nedan ett bakom kulisserna klipp…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *