A Royal Affair DVD-Bluray Release

A Royal Affair” är ett klassiskt kärleksdrama och bygger på de verkliga händelser som format Europas historia.
Den engelska Prinsessan Caroline blir vid endast 15 års ålder bortgift med den schitzofrene Kung Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt, när plötsligt ett mirakel inträffar i form av att kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor John Struensee, anländer till hovet. Caroline och John blir passionerat förälskade i varandra och inleder en förbjuden relation. John och Caroline delar varandras dröm om en bättre värld för folket och genom att utöva sitt gemensamma inflytande på kungen, lyckas de sakta men säkert ta över makten och införa radikala förändringar för landet. Men det är naturligtvis en delikat balansgång att hemlighålla det pågående triangeldramat för det nyfiken hovet.

Kungen är ena stunden sjuk och svag, för att i andra stunder vara fullkomligt rasande och full av hat. Han är som en tickande bomb och det är endast en tidsfråga innan John och Carolines motståndare inom hovet ska lyckas vända kungen emot dem.

A Royal Affair är Danmarks Oscarsbidrag för 2012 och får tävla med “Hypnotisören” om att representera Norden. Eller kanske bägge filmerna blir utvalda, det är inte helt osannolikt. A Royal Affair är en helt fantastisk, underbar och högklassisk film av internationellt stuk. I huvudrollerna har vi rutinerade Mads Mikkelsen, redan etablerad i Hollywood och svenska stjärnskottet(Nya Garbo och Bergman) Alicia Vikander, som inom en snar framtid tillhör de stora aktriserna I Hollywood. Det här historiska, romantiska kostymdramat, med Vikander som den engelska prinsessan Caroline Mathilde, hör absolut hemma i min filmsamling, därför hamnar den även under kategorin DVD/Bluraytipset.
I klippet nedan från filmen, går det undan på hästryggen…

Distributör: Nordisk Film
DVD/Bluray release: 28:e november 2012.
Stillbildsfoto: Jiri Hanzn.
Mer Alicia Vikander hittar ni HÄR.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *