Nobody Walks

Dags för en independentfilm som vann pris på Sundance Film Festival 2012…
Dramat “Nobody Walks” handlar om den 23-åriga Martine, en konstnär från New York, som flyttar in hos en förmögen familj i Los Angeles Silver Lake-område. Där får hon bo i poolhuset och arbeta med att färdigställa sin konstfilm. Peter, fadern i familjen hjälper på sin frus begäran Martine med ljuddesignen i filmen. Medans Martine blir mer bekväm i den idylliska livsstilen, väcker hennes ankomst förtryckta känslor hos familjen, vilket gör att de tvingas att möta sina rädslor och lustar.

I rollerna ses bland andra Jane Levy, Dylan McDermott och John Krasinski.

Fotnot: Saxat från wikipedia för att reda ut begreppet Independentfilm
Independentfilm (eller Indiefilm) är film som produceras utan konventionellt filmstöd. Med filmstöd menar man i Sverige oftast ekonomiska bidrag man kan ansöka om och erhålla från till exempel Svenska Filminstitutet och/eller lokala eller regionala filmpooler.

I USA är definitionen något annorlunda, där avser independentfilm ofta en film som finansierats och producerats utanför något av Hollywoods sex största filmbolag (The Majors). Många av dessa filmbolag producerar dock independentfilm i dotterbolag. Warner Bros. har till exempel en avdelning kallad Warner Independent. Finansieringen av en independentfilm kan bland annat göras genom presales av visningsrättigheterna.
Exempel på amerikanska independentfilmer är Sex, lögner och videoband, The Blair Witch Project, Mulholland Drive, Pulp Fiction och Mitt stora feta grekiska bröllop. Även Trilogin om Härskarringen gjordes till viss del med hjälp av oberoende medel; en stor del av budgeten kom från presales av distributionsrättigheter samt licensieringsrättigheter för leksaker, spel och andra produkter.
Exempel på svenska independentfilmer är Farväl Falkenberg och Hata Göteborg.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *