Trick Or Treat ?

Alla Helgons eller Halloween? Whatever, men kom inte dragandes med något trick or treat skit till min dörr. Stick och brinn och kom tillbaka som påskkärring till påsk, så får vi se. 🙂

Ja man är ju traditionsbunden av sig, men det här med att bli skrämd den här tiden i november har aldrig legat för mig. Visst kan jag plocka fram en rysare att se, även om genren inte ligger mig allra varmast om hjärtat. Då får det i så fall bli någon gammal klassiker som till exempel “Exorcisten” med Max Von Sydow som präst. Lite sugen är jag också, filmnördig som man är, på Universals Monster Collection Box med 8 skräckklassiker på bluray för 495 riksdaler, snyggt förpackad i Draculas kista. Filmerna i boxen är: Dracula (1931) – Engelska och Spanska versionen, Frankenstein (1931), The Mummy (1932), The Invisible Man (1933), The Bride of Frankenstein (1935), The Wolf Man (1941), The Phantom of the Opera (1943) och The Creature of the Black Lagoon (1954)

Så här säger Universal i sin pressrelease: ” Inför Halloween släpper vi den 10 oktober åtta av de mest ikoniska mästerverken inom skräckgenren på Blu-rayTM för första gången i form av Universal Classic Monsters: The Essential Collection. Digitalt restaurerade, med perfekt high-definition bild och ljud, samlas här Universals legendariska monster, de fantasifulla och tekniskt banbrytande skräckhistorierna som banade vägen för en ny Hollywoodgenre. Denna kompletta samling innehåller åtta filmer på Blu-ray TM, en illustrerad booklet med fotografier från inspelningarna, filmaffischer, brev och mycket mer. Varje film inkluderar en samling bonusmaterial runt filmskapandet och dess historia, som dokumentärer, kommentarer, intervjuer, storyboards, fotografier och trailers. Något som bör intressera de mest hängivna fansen är den helt nya minidokumentären om restaureringsarbetet bakom Dracula och 3D Blu-ray TM versionen av Creature from the Black Lagoon.

Vill ni ta er en närmare titt på boxen och innehållet kan ni göra det på Universals svenska sida. Nedan ett klipp som berättar om hur restaueringen av dessa klassiker gick till…

Lite modernare skräckis, men ändå en klassiker, är ju Screamserien med fyra filmer. den första från 1996 är den bästa enligt min mening. I den gav Wes Craven oss kalla kårar i en film som var riktigt spännande och kändes ny och fräsch. Sedan blev uppföljarna sämre och sämre för att avslutas(?) med en uppryckning i den fjärde filmen från 2011, “Scream 4

Miramax har nu inför Halloween släppt bakom kulisserna bilder från inspelningen av Scream, från 1996, med Neve Campbell, Drew Barrymore, Courtney Cox och David Arquette i huvudrollerna. Kevin Williamson skrev manus och Wes Craven regisserade filmen som i dag måste anses vara en av skräckklassikerna som hör hemma i en filmsamling…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *