Lasse Hallström Och Nicholas Sparks

Lasse Hallström är i ropet mer än vanligt. Alla vet väl vid det här laget att han varit hemma i Sverige och regisserat fina dramathrillern “Hypnotisören“, ett avsteg från både Hollywood och romantiska feelgooddramer som han gjort sig ett aktat namn på, där borta i nöjesfabriken. I somras gick också trevliga “Laxfiske i Jemen” upp på biograferna och filmen är även släppt på DVD/Bluray. Nästa film på gång för Hallström blir en tillbakagång till romantiken och dramat, genom filmatiseringen av Nicholas Sparks roman “Safe Haven“.
Det här blir andra gången Lasse Hallström gör film av en Sparksroman. Den första var “Dear John“, det romantiska dramat med Channing Tatum och Amanda Seyfried i huvudrollerna. Den mest uppmärksammade och poulära adaptionen av en Nicholas Sparks bok är förstås “Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta“(The Notebook), elegant regisserad av Nick Cassavetes.

I Safe Haven spinner berättelsen runt en mystisk kvinna(Katie) som anländer till en liten stad i North Carolina, där hennes plötsliga ankomst väcker frågor om hennes förflutna. Den vackra kvinnan distanserar sig till en början från lokalbefolkningen, men dras motvilligt, tack vare en serie händelser in i två förhållanden. Dels med Alex, en änkling med två barn och affärsägare, samt med sin frispråkige granne Jo. När Katie sänker garden börjar hon känna sig hemma i den sammansvetsade småstadsgemenskapen och finner att hon börjar bli fäst vid Alex och hans familj. Men även fast Katie börjar bli förälskad får hon fortfarande kämpa med ett mörkt förflutet som både hemsöker och skrämmer henne. Hon tvingas nu välja väg i livet, ska hon fortsätta välja ett säkert och tryggt liv, eller ska hon våga ta risker. Det Katie får erfara är att i mörka stunder, är kärlek det enda sanna fristaden, Safe Haven.

Det ska bli spännande att se vad Lasse Hallström kan få till för film av den här berättelsen och vi lär få anledning att återkomma. Ensemblen består av relativt nya berömmelser, så som Cobie Smulders(How I Met Your Mother) och Julianne Hough(Rock Of Ages). En stor beundrare, som jag är, av Hallströms filmer, så ser jag fram emot detta. Safe Haven får premiär våren 2013, så fram till dess, här är första trailern…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *