Hitchcock Official Trailer

Good Evening!

Anthony Hopkins spelar demonregissören Alfred Hitchcock i dramabiografin “Hitchcock“. Historien utspelar sig under inspelningen av en av Hitchcocks största succéer, ”Psycho” och skildrar kärlekshistorian mellan Alfred Hitchcock och hans fru och partner Alma Reville(Helen Mirren). Scarlett Johansson spelar Janet Leigh vars karaktär blir brutalt mördad i duschen i “Psycho” och att döma av bilden nedan på Scarlett så är man, precis som med Anthony Hopkins Hitchcock, noga med att efterlikna originalet…

Psycho lade grunden för framtida skräckfilmer och har haft stort inflytande på genren. Filmen är en av Hitchcocks största succeer, gillad av både kritiker och publik. Scenen där “Janet Leigh” blir mördad när hon duschar är legendarisk och skapade det s.k “Psychosyndromet” som enkelt innebär att folk kände obehag när de skulle duscha.

Alfred Hitchcock och Alma Reville gifte sig redan 1926 efter att ha mötts på Paramount studios i London, där de bägge arbetade. Alma Neville hade en egen karriär som assisterande regissör, manusskrivare och filmklippare. Film blev paret Hitchcocks stora passion och efter giftemålet låg Almas fokus på makens arbete. Hon blev hans högra hand och medhjälpare och bidrog med en lyhörd känsla för dialog och stor kunskap i hur en film skulle klippas för att frambringa den rätta känslan.

Alfred Hitchcock dog 1980 i en ålder av 80 år. Alma Neville dog två år senare, 82 år gammal.

Efter en titt på första trailern nedan ökar känslan av att “Hitchcock” kan bli något alldeles extra. Kanske kan man till och med vara med och slåss om en Oscar för 2012. Fox Searchlight anger den 23 november 2012 som internationellt releasedatum. Vi i Sverige får dock vänta på premiären tills den 8 februari 2013.

Distributör: 20th Century Fox Movies.
Svensk biopremiär: 8 februari 2013.
Tidigare inlägg om Hitchcock hittar ni HÄR.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *