Lincoln TV Spot Värnar Demokratin

En förlängd TV spot för Steven SpielbergsLincoln” visades i går i amerikansk tv, efter debatten mellan president Barack Obama och republikanernas kandidat till presidentposten, Mitt Romney. ABC, CBS och CNN visade alla det drygt två minuter långa klippet som drog en linje från Abraham Lincoln till sådana viktiga historiska personer och händelser som Martin Luther King Jr, Gandhi, kvinnors rösträtt och slutet på apartheid i Sydafrika.

I klippet som ni får nedan säger Daniel Day-Lewis som president Lincoln att “Avskaffandet av slaveriet avgör ödet för miljoner människor som nu befinner sig i träldom och för ofödda miljoner framöver”.
Klippet ger oss också en titt på några äktenskapliga dispyter mellan presidenten och First Ladyn Mary Todd (Sally Field) samt en glimt av Joseph Gordon-Levitt som deras son Robert.

TV spoten kan ses som reklam för själva filmen Lincoln i sig men även som ett försök att väcka soffliggarna och få dem till vallokalerna den 6 november 2012. Lincoln har Sverigepremiär den 25 januari 2013.

Mer om Steven Spielbergs Lincoln, med trailer och bilder hittar ni HÄR och HÄR.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *