Titanic Blood And Steel

Titanic Blood And Steel” kan vara serien som knyter ihop en Titanic filmsamling. Otaliga är de filmer som gjorts om Titanic och alla har de handlat om den olycksaliga jungruresan som slutade på botten av Atlanten, på 3 810 meters djup sydost om Newfoundland den 14 april 1912.

Med den 12 episoder långa miniserien från 2012 får vi en helt ny berättelse till livs, byggandet av Titanic och tiden före jungfruresan.

Över tiotusentals arbetare närvarade under byggandet av Titanic vid dess byggarbetsplats i Belfast. 105 miste livet! Byggandet inleddes år 1909 för att så gott som dagligen vara under arbete fram till dess sjösättning i maj 1911. I och med att systerfartyget Olympic blev klar före Titanic så kom detta att ge det sistnämnda fartyget ett flertal erfarenheter av förändringar. Man kunde nu göra Titanic ännu lyxigare och rikare för första klasspassagerarna än sitt redan lyxiga systerfartyg.

Vi befinner oss i Belfast 1909. Skeppsvarvet Harland och Wolff har fått det största projektet i dess historia. det ska att bygga en stor, osänkbar båt och den ska heta RMS Titanic. Titanic: Blood & Steel är berättelsen om byggnationen av en legend, och de många liv den påverkade under den 3 år långa byggtiden. För de förmögna investerarna var det en dröm. För medelklassen som övervakade projektet var det en utmaning. Men för arbetarklassen som byggde det, var Titanic början på en revolution. Med Irland under brittiskt styre och med de protestantiska och katolska motsättningarna i bakgrunden, så var Titanic mer än ett skepp … det var en symbol för ambition, hopp och enande.

Samtidigt som fartyget byggs, blir några förälskade, några drabbas av brustna hjärtan, några dör, och vissa begår t.o.m. mord. Detta är berättelsen om de män och kvinnor som byggde, drev och ägde Titanic.
DVD/Bluraypremiär för “Titanic Blood And Steel” sker den 30 oktober 2012.

Distributör:Soul Media.
DVD/Bluraypremiär: 30 oktober 2012.

Trivia: Titanic var vid tiden, tillsammans med systerfartyget Olympic, världens största fartyg och mätte 269,8 meter på längden och 28,2 meter på bredden.
Båten hade 10 däck och vägde 47 ton. Topphastigheten var 20-24 knop och bränsleåtgången var 825 ton kol per dag!
Man började rita på Titanics konstruktion redan i mitten av 1870-talet, men byggnationen tock fart först den 31 mars 1909, då kölsträckningen av Titanic inleddes.
Titanic hade 2 224 människor ombord, men hade endast utrustats med livbåtar för 1 178 personer. En stor andel män fanns bland dödsoffren på 1514 personer, då man prioriterade att rädda kvinnor och barn.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *