Downton Abbey Prequel

Julian Fellowes avslöjade här om dagen, när han var talare för blivande manusskrivare på ‘British Academy Film and Television Academy’ i London, att han planerar en föregångare som utspelar sig före “Downton Abbey“. En Prequel alltså, som det så vackert heter, där vi ska få veta hur det gick till när lord och lady Crawley, earl och countess of Grantham, först träffades.

Fellowes planerar att sjösätta projektet efter att serien om människorna på det edvardianska godset Downton Abbey har slutförst.
Det kan således dröja några år, då planerna ser ut att medföra totalt fem säsonger av Downton Abbey.

Den här spin-offen kräver förstås ett par unga skådespelare som tar över från Hugh Bonneville och Elizabeth McGovern och tanken är att tonvikten ska ligga på det faktum att McGovern’s karaktär var kär i Hugh Bonnevilles karaktär innan de gifte sig, medan han gifte sig helt och hållet för pengarnas skull.

Mycket Downton Abbey några år framöver således och fans av brittiska kostymdramer lär knappast gråta.

Fotnot: Säsong tre är redan i gång i Storbritannien och man har avverkat två episoder. Vi i Sverige får vänta, som det ser ut, till den 4 november på premiären. Den som väntar på något gott…

På Cinemaholics finns mycket Downton Abbey. Ni kan utgå från den här länken och sedan leta er vidare.

P.s: Jag har fått några mail angående Downton Abbey och det faktum att serien finns på Bluray internationellt, men inte här i Sverige där den bara finns på DVD. Jag undrar detsamma och kontaktar Universal som distribuerar och återkommer i frågan.
Säsong 3 kommer för övrigt på Bluray i januari 2013 i Storbritannien.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *