Mad Men Säsong 5 På DVD/Bluray

I oktober kommer säsong 5 av “TV serien “Mad Men” På DVD och Bluray. Nyligen visad på Kanal nio får nu alla Mad Men fans chans att se säsongen utan irriterande reklamavbrott och med alla andra fördelar det innebär att ha en serie på DVD/Bluray. Följ med till Sterling Cooper Draper Pryce där intrigerna och prestigebråken avlöser varandra mot en fond av 1960-talets föränderliga USA. Nu mer vågad, spännande och uppseendeväckande än någonsin tidigare.

Det mesta är sig likt. Cigaretterna, drinkarna och den eviga jakten på kunderna. Men mycket annat är under förändring hos Sterling Cooper Draper Pryce, precis som i USA i stort under 60-talets slut. Don bor med sin nya hustru Megan i deras luxuösa Manhattan-våning medan Betty försöker finna sig tillrätta i sitt äktenskap. Maktkampen mellan Roger och Pete intensifieras när Roger börjar känna att mattan dras undan under han fötter. Peggy kämpar vidare i motvind när en ny copywriter anställs och Joan får under mammaledigheten en hjälpande inneboende i form av sin egen mamma.

Serien som är skriven av Matthew Weiner har blivit en enorm succe över hela världen och Mad Men mottog för ett par veckor sedan 17 Emmy-nomineringar och för femte året i rad nominerades serien i kategorin bästa dramaserie. Om Mad Men åter kammar hem det pristigefulla priset slår den hyllade serien Emmyrekord. Med årets 17 nomineringar är Mad Men det TV-drama som mottagit flest nomineringar med totalt 85 nomineringar.

Mad Men nominerades bland annat i kategorierna bästa dramaserie, bästa manliga huvudroll i dramaserie (Jon Hamm), bästa kvinnliga huvudroll i dramaserie (Elisabeth Moss), bästa kvinnliga biroll i dramaserie (Christina Hendricks), bästa manliga biroll i dramaserie (Jared Harris), bästa manus för dramaserie och bästa regi för dramaserie.Årets upplaga av Emmy Awards äger rum söndagen den 23 september.

Planerna är att det ska bli både en säsong 6 och en säsong 7 innan reklambyrån sätts i malpåse. Och har ni missat serien eller behöver en uppdatering om vad som avhandlats tidigare så kan ni i klippet nedan få veta allt som är värt att veta om de fyra första säsongerna av Mad Men på sju minuter.

Skyfall TV Spot

Sommaren har varit här uppe i norr också, det var i lördags. Nu är vi tillbaka i gamla hjulspår igen och regnet det bara öser ner så pass att står man kvar på samma ställe för länge riskerar man skyttegravsfot.

Så det är väl lika bra att fortsätta blicka framåt hösten och det kommande digra bioprogrammet. Alla actionvänner kryper nog in i biomörkret den 26 oktober då 007 träder in i tjänst igen i “Skyfall“. Den här gången mer påkostad än någonsin och med svenska inslag av Ola Rapace och Jens Hultén. Vi kan alltid kika på TV spoten så länge…

Trailer till Skyfall [tv-spot] från rstvideos trailerarkiv.

Distributör: SF Film.
Mer Bond och Skyfall HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Sommaren är kort och snart är hösten här. Vad passar inte bättre i svinnovember än att krypa in i en biosalong. Många kommer nog göra det till den avslutande delen av Stephanie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek, “The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2” som har premiär den 14 november 2012…
Powered by Preview Networks

Skådespelare: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner m.fl.
Biopremiär: 14 november 2012.
Distributör: Nordisk Film.

Freelancers

Oscarvinnaren och filmikonen Robert De Niro Verkar inte ha några planer på att pensionera sig. Fem-sex filmer per år spottar han ur sig och man undrar om taktiken är att suga ut det sista ur karriären? För allt han är med i är inte bra. Vad det ska bli av kommande actiondramat”Freelancers” återstår att se, men där är han tillsammans med Forest Whitaker en av stjärnorna i filmen. Rapparen 50 cent ska spela sonen till en dödad polisman i New York. Tillsammans med sina två bästa vänner börjar han på polisskolan och efter att ha tagit examen tas han om hand av pappans ex-partner (Robert De Niro) och går med i hans specialstyrka.

© Lionsgate 2012. All Rights Reserved.
Biopremiär: Hösten 2012.

Diary Of A Wimpy Kid: Dog Days

Det är snart dags för premiären på den tredje filmen i den populära serien som bygger på Jeff Kinney’s böcker. I “Diary Of A Wimpy Kid: Dog Days” är skolan slut och Greg är redo för sommaren, när alla hans planer går om stöpet. Vad i hela friden ska han göra nu hela sommaren?…

© 20th Century Fox 2012. All Rights Reserved.
Biopremiär: Hösten 2012.

The Wedding Video

Brittiska komedin “The Wedding VIdeo” handlar om ett nygift par, Tim och Saskia, vars bestman(Tims bror) bestämmer sig för att ge dem en bröllopsvideo i present. Från det ögonblicket förändras brudparets och bestmannens liv för evigt.

Skådespelare: Lucy Punch, Miriam Margolyes och Harriet Walter m.fl.
Biopremiär den 17 augusti

© Squirrel Films 2012. All Rights Reserved.

Framflyttad premiär

Efter dödsskjutningen på en biograf i Aurora, Colorado har Warner Brothers beslutat sig för att flytta fram premiären på gangsterdramat “Gangster Squad” från den 7 september till den 11 januari 2013. Filmen innehåller just en scen med gangsters som använder kulsprutepistoler på Grauman kinesiska biosalong för att attackera biobesökare. Den scenen kommer nu att filmas om, då man med tanke på massakern i Colorado, ansåg den opassande.
Vi får nu vänta ytterligare några månader till på filmen som skulle ha blivit höstens stora filmupplevelse. Medan vi väntar på något gott får vi nöja oss med den svensktextade trailern…
Powered by Preview Networks

Mer om Gangster Squad HÄR och HÄR.

Liz And Dick Teaser

Det håller som bekant på att skapas en ny Tvfilm om superstjärnan Elizabeth Taylors stormiga förhållande med skådespelaren Richard Burton. Amerikanska TV kanalen Lifetime står för produktionen och premiären sker nu i höst. Filmtiteln blir ”Liz and Dick” och Lindsay Lohan spelar Elizabeth Taylor och Grant Bowler(True Blood) är Richard Burton.

15 sekunder är allt vi får som teaser inför höstens premiär. Vi hinner i varje fall se om de i Lindsay Lohan lyckats återskapa originalet Elizabeth Taylor i likhet, och varför inte, helt okej tycker jag…

Mer Lindsay Lohan och Liz And Dick HÄR och HÄR.

Liza Marklund Gånger 6

Liza Marklunds deckare om kvällstidningsreportern Annika Bengtzon har filmatiserats i sex nya versioner varav tre finns ute på DVD nu och yttterligare tre är på gång. De tre första är; Nobels testamente, Prime Time och Studio Sex. I augusti kommer Den Röda Vargen, Livstid och En Plats I solen. Vi tar en titt på synopsis för Studio Sex, med efterföljande trailer…

“Mitt på kyrkogården återfinns liket av en ung kvinna från strippklubben Studio Sex. Vid första anblicken liknar det hela en komplicerad tragedi. Men det visar sig att en högt uppsatt politiker har besökt Studio Sex samma kväll och han är snart misstänkt för mordet. Fallet väcker minnen till liv för kriminalreporter Annika Bengtzon, från ett förflutet hon helst vill glömma. Hon blir besatt av att avslöja den unga flickans mördare allt medan hon långsamt sjunker allt djupare ner i Stockholms undre värld.”

Trailer till Studio Sex från rstvideos trailerarkiv.

Distributör: Nordisk Film.