Streama Systrar I Jeans Nu på C More

Ann Brashares bok om systerskap och sammanhållning, “Systrar I Jeans”, gjorde succé när den gavs ut på svenska 2003. Glädjande för alla som gillade boken så var man snabb med filmversionen, som fick svensk biopremiär i september 2005. Nu kan ni se “Systrar I Jeans” (The Sisterhood of the Traveling Pants) på C More, Genren är drama- romantisk komedi och man kan med rätta hävda att det här är en rejäl chick-flick rulle med många poänger och ett tema som passar alla åldrar. I rollerna ser vi Amber Tamblyn, Blake Lively, America Ferrara och Alexis Bledel m.fl.

2008 kom uppföljaren “Systrar I Jeans – Andra Sommaren” (The Sisterhood Of The Traveling Pants 2) och även den är sevärd. Kan hända C More plockar upp även den?

Systrar I Jeans handlar om de fyra väninnorna Carmen, Bridget, Lena och Tibby som har hängt ihop i hela sina 16-åriga liv, och nu ska de för första gången spendera sommarlovet på olika håll.

I en secondhandbutik hittar de ett par “magiska” jeans som passar alla fyra perfekt och de bestämmer sig för att använda jeansen för att hålla kontakten under sommaren. De känner på sig att byxorna kommer att föra tur med sig och turas om att ha dem en vecka i taget och skickar dem sedan vidare. Trots att de är tusentals mil ifrån varann håller de ihop och delar allt hemlisar, kärleksskvaller och? brallor!

Söndagsfilmen – Brudens Bäste Man

Jag ser att ‘nygammalt’ på Netflix är romantiska komedin “Made of Honor” (Brudens Bäste Man) från 2008 och eftersom romcom genren står i centrum när det gäller temat Söndagsfilmen så tar vi en närmare titt på den.

Tom är en inbiten Casanova och älskar sitt liv, men inser att han även älskar sin bästa vän Hannah. När Hannah förlovar sig med en stilig skotte och vill att Tom ska vara hennes “brudtärna” på bröllopet, ställs Tom inför möhippor, konkurrerande brudtärnor och hopplösa dagar av planerande inför det perfekta bröllopet, där han själv planerar att stjäla bruden. För brudens bäste man har en egen plan.

I rollerna ser vi bland andra Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Chris Messina och Sydney Pollackm.fl. Brudens Bäste Man rör sig i genregrenen *Chick-Flick’ och är en film av det lättsamma slaget, som inte kräver så mycket av betraktaren. Filmen har sina poänger och är tillräckligt roande för att vara en helt okej söndagsunderhållning för stunden. Här är trailern…

The Other Woman Är Årets Tjejgängsfilm

Här kanske ‘ActionBengt’ får stanna hemma när flickvännen går för att se “The Other Woman“, som enligt 20th Century Fox Movies”, är årets tjejgängsfilm. I ett tidigare inlägg kan ni se trailern och läsa mer om Mark, som inte nöjer sig med en fru, utan även har en älskarinna, en flickvän och en flickvän till…
Tänk att vissa aldrig lär sig att parkera bilen i rätt garage!

Tyvärr för Mark så är det inga underdåniga tjejer han leker med, utan här går Cameron Diaz, Leslie Mann och Kate Upton ihop för att ge danske Nicolaj Coster-Waldau en rejäl näsbränna. Carly (Cameron) upptäcker att hennes nya pojkvän Mark inte är att lita på när hon råkar stöta ihop med hans fru (!), Kate (Leslie). Carly och Kate tröstar och peppar varandra och upptäcker dessutom att Mark är otrogen med en tredje kvinna, Amber. De tre kvinnorna blir en otippad tjejtrio som bestämmer sig för att hämnas ordentligt.

Årets chickflick rulle alltså och den som regisserar är Nick Cassavetes som kan det här med romantik på film. Tidigare har han ju gett oss “Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta“. Dessutom har han det han brås på, då pappa och mamma är John Cassavetes och Gena Rowlands.
Sverigepremiären sker den 25 april 2014 och 20th Century Fox distribuerar.

Här berättar huvudrollsinnehavarna om sina karaktärer. Scenen när Cameron Diaz ringer på dörren hos förmodade pojkvännen Mark, måste väl ändå vara årets ‘ridå’… -I´m looking for Mark, you must be his housekeeper? – No, i´m his wife, is this som kind of stripperthing or what?

Nancy Meyers Gör Ny Romantisk Komedi

Feelgoodfilmernas mästarinna, Nancy Meyers har ett nytt spännande projekt på gång. Meyers som ligger bakom romantiska feelgoodkomedierna som “Galen i kärlek“, “The Holiday” och “It’s Complicated” flyttar nu handlingen i kommande filmen till England och London. Där vänds världen upp och ned för en amerikansk kvinna när hon börjar dejta en betydligt yngre britt.
Nancy Meyers kan den här genren bättre än alla andra, så det här känns riktigt spännande.

Medans vi väntar på det nya alstret, kan vi alltid ta en titt på hennes senaste feelgoodrulle, “It’s Complicated“…

Trefaldigt Oscarbelönade Meryl Streep, samt Steve Martin och Alec Baldwin spelar huvudrollerna i denna charmiga skildring av ett äktenskap, en skilsmässa och allt däremellan. Jane Adler (Streep) driver ett framgångsrikt café, har en ny romans och har äntligen lagt sin skilsmässa bakom sig. Hon har helt enkelt koll på sitt liv… ända tills hennes ex-make Jake (Baldwin) bestämmer sig för att göra allt för att få henne tillbaka…

Fotocredit Nancy Meyers: Peggy Sirota.

Celeste & Jesse Forever

I bland har man turen att stöta på guldkorn i filmvärlden, det konstaterar jag när jag sitter här med Noble Entertainments DVD utgåva av den romantiska komedin “Jesse & Celeste Forever“. Det här är en film som inte går upp på bio här i Sverige, utan direkt till DVD/Bluray. Releasen sker nu på onsdag den 19 juni 2013 och det här är en film ni absolut inte får missa om ni gillar genren romantiska komedier. Den har både hjärta och hjärna och passar perfekt en tjejkväll eller med pojkvännen action Nils, som behöver vidga sina filmvyer med lite chickflicks. Så hyr, köp, låna av grannen, missa den bara inte!

Rashida Jones har skrivit manuset tillsammans med Will McCormack och för regin står Lee Toland Krieger, vilken är en ny bekantskap, i varje fall för mig. Det här sammarbetet mynnar ut i en film som inte kommer överträffas av så många andra inom just den här genren i år, och vi bjuds på en story som alla som varit inne i ett förhållande känner igen sig i. Den är rolig, men även tänkvärd och med kvick dialog. Skådespelarna gör ett gediget arbete och Rashida Jones spelar själv huvudrollen som Celeste(hur rolig är inte hon!) och mot sig har hon Emmyvinnaren Andy Samberg. I birollerna hittar vi fina namn som Elijah Wood, Emma Roberts, Ari Graynor och Eric Christian Olsen.

Filmens synopsis är som följer:
Celeste och Jesse träffades i High School, gifte sig unga och nu när de närmar sig 30 har de växt ifrån varandra. Hon är på väg upp i karriären medan han inte är på väg någonstans. Det enda rätta är att skilja sig så att de kan fortsätta att vara goda vänner. Efter ett tag i dejting-djungeln inser Celeste att hennes beslut var både förhastat och själviskt. Nu är det dock lite sent eftersom Jesse är en succé på singelmarknaden“.
Powered by Preview Networks

Distributör: Noble Entertainment.
DVD/Blurayrelease: 19 juni 2013.

Lola Versus

i “Lola Versus” blir Lola dumpad av sin pojkvän tre veckor innan bröllopet. Hon tar nu hjälp av sina vänner för att komma tillrätta med det faktum att hon närmar sig trettio som singel. Som Lola ser vi Greta Gerwig och som hjärtekrossare, svenske Joel Kinnaman. Kinnaman i en något annorlunda filmroll än vi är vana att se honom, en romcom som utspelar sig i New York. I övriga roller namn som Bill Pullman och Debra Winger. Premiären sker under 2012

Trailer till Lola Versus från rstvideos trailerarkiv.

Du måste gilla hundar…

Det har blivit lite av tradition att vi avslutar helgen med att på söndagarna se nått lättviktigt, romantiska komedier. Frun får i stort fria händer och i går kväll blev det Must Love Dogs-Matte söker husse. Jag har inga problem med att se romantiska komedier, man får ta det för vad det är. Det här är en genre som sällan går hem hos kritiker så betygen blir där efter. På IMDB får must love dogs 5.8/10. Jag tycker att den inom genren är bättre än så. För övrigt finns det ju många bra chickflick movies/romantiska komedier som är bra. Nancy Meyers tex har ju många på sitt samvete. Brudens far, Brudens far 2, The Holiday, It´s complicated och Galen i kärlek är filmer som har klass.

Must love dogs(2005) bygger på roman av Claire Cook och handlar om Sarah som är en nyskild kvinna i 40-årsåldern. I åtta månader har hon varit singel och nu har familjen panik. Det måste hittas en man åt Sarah. Varför inte nätdejting? Sarah ger efter och lägger ut en annons och ganska omgående dyker det upp intressenter. Så det sätts igång att dejtas IRL. Den ena kufen efter den andra och de flesta har tummat en hel del på verkligheten, så dejterna blir därefter. Tillslut möter hon båtbyggaren Jake som har en svår skilsmässa bakom sig och som blivit övertalad av en vän att nappa på nätdejting. De börjar träffas och det går…så där.
Naturligtvis dyker det upp en rival, Bob, förälder på Sarahs förskola där hon jobbar som lärare. Sedan snurrar det på, en slank han hit, en slank han dit. Som brukligt är med sådana här filmer , utan att avslöja för mycket, slutet gott allting gott. Konstigt vore annars. Så har ni inte sett den och av någon anledning behöver en myspysfilm så fungerar Must Love Dogs bra.

Skådespelare: John Cusack, Diane Lane, Elizabeth Perkins, Christoffer Plummer, Stockard Channing, Dermot Mulroney mfl.
Speltid: 98 min
Distributör: Warner Home Video

Bio till helgen

Bio till helgen? Ja det blir juldagen eller annandagen då isåfall. The Girl with the Dragoon tatoo passar jag på som sagt och ser senare. Det kan nog bli New Years Eve om frun får bestämma, filmen som får ojämn kritik. En massa storstjärnor, nästa hela Hollywoodeliten i New York på nyårsafton. Skulle personligen inte ha något emot att tillbringa tiden över jul/nyår i the Big Apple.
Bland mycket skulle jag slänga in ett besök i Madison Square Garden. Förhoppningsvis vore Canucks där för möte med Rangers.
Det finns få städer som är så romantiskt mytomspunna som New York och även om New Years Eve beskrivits negativt som en enda lång reklamfilm för New york, så får man se det från den ljusa sidan när man ändå inte kan vara där själv.

New years Eve var det:
Powered by Preview Networks