Wet Hot American Summer: Ten Years Later

hotsummerNy serie på Netflix med premiär i augusti är komedin ”Wet Hot American Summer: Ten Years Later”. serien spinner vidare på kultrullen från 2001, ”Wet Hot American Summer” som handlar om en grupp unga lägerledare som försöker att knyta ihop livet den sista dagen på lägret år 1981. Bland annat lovar man att träffas tio år senare, vilket man alltså gör i denna uppföljare och året är då 1991.

Wet Hot American Summer fick blandade omdömen både bland kritiker och publik och är känd för att så många ur den stora ensemblen fick ett litet genombrott och gick vidare till betydligt större uppgifter. Elizabeth Banks, Paul Rudd, Amy Poehler, Chris Pine, Kristin Wiig och Bradley Cooper visade upp sig i filem för en störe publik och alla utom Bradley Cooper dyker även upp nu i Wet Hot American Summer: Ten Years Later…

Söndagsfilmen – Spanglish

spanglishMannen bakom ”Livet Från Den Ljusa Sidan”, trefaldige Oscarsvinnaren James L. Brooks, står för veckans söndagsfilm. Han har både skrivit manus och regisserar den romantiska dramakomedin ”Spanglish” (2004) som ni hittar på Netflix. Filmen har en stor ensemble med många namnkunniga skådespelare, bland andra Adam Sandler, Téa Leoni, Paz Vega, Cloris Leachman och Thomas Haden Church.

Spanglish är en riktigt bra romantisk komedi med en något nedtonad Adam Sandler, vilket inte är till nackdel. Den når dock inte upp till Brooks Oscarsvinnare Livet Från Den Ljusa Sidan, med Jack Nicholson i högform. Har man sett den filmen känner man igen sig här med. Filmen är välspelad, tonen varm och det bjuds på en hel del underhållande och roande scener. Feelgood bjuds det också på trots den struliga familjesituationen där den sönderstressade mamman Deborah Clasky (Téa Leoni) får ännu mer att göra när nya hushållerskan Flor (Paz Vega) dyker upp och visar sig ha mycket svårt med engelska språket. Dessutom verkar Deborahs make John (Adam Sandler) tycka att den nya hushållerskan är något het.

Synopsis ,och trailer här:

John Clasky är en hängiven familjefar vars skicklighet som kock har gett hans familj ett liv i lyx, med bland annat ett sommarhus i Malibu och en ny vacker hushållerska, Flor. Flor och hennes dotter har nyligen flyttat frÃ¥n Mexiko till Los Angeles i jakt pà ett bättre liv. När de båda flyttar in hos familjen Clasky över sommaren måste Flor kämpa för sin dotter, eftersom hon upptäcker att livet i det nya landet kan vara farligt, speciellt när man sveps in i en förmögen och excentrisk amerikansk familj!

Battle Of The Sexes Trailer 2

battle2Fox Sedarchlight släppte en ny trailer till ”Battle Of The Sexes” i dagarna och den kan vi se här nu.

Filmen är löst baserad på den legendariska tennismatchen mellan f.d Wimbledon-vinnaren och självutnämnda manschauvinisten Bobby Riggs och världsettan i damtennis, Billie Jean King. Matchen gick av stapeln i Houston 1973 under epitetet ‘The Battle of the Sexes’.

Emma Stone och Steve Carell i huvudrollerna i en film inte bara om tennis utan lika mycket om kvinnans kamp för jämnställdhet mellan könen…

Stillbild: Melinda Sue Gordon. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Det Var En Gång I Tyskland…

tyskland46Njuta Films distribuerar Sam Garbarskis nya film ”Det Var En Gång I Tyskland…” (Es War Einmal In Deutschland…), en lika delar rolig och tragisk historia om de judiska överlevarna, ur en annan synvinkel än den vi är vana vid. Kommer på bio under hösten.

Frankfurt, 1946. David Bermann (Moritz Bleibtreu) och hans judiska vänner har lyckats fly nazisterna och drömmer om att resa till Amerika. Men hur ska de lyckas få råd till resan i dessa hårda efterkrigstider? Den smarta affärsmannen kommer på en idé: fina sängkläder perfekt paketerade med en underhållande historia. Han och hans talangfulla vänner går nu från hus till hus och uppvaktar hemmafruar med vackra ord tills de rodnande damerna inte kan stå emot de eftertraktade varorna.

Affärerna blomstrar och en ny ljus framtid skådar i horisonten. Men så dyker frågor om Bermanns förflutna upp till ytan. Varför har han två pass? Varför har han vistats vid Hitlers lilla semesterstuga i bergen. Kan han ha samarbetat med nazisterna?”…

The Bishop’s Wife DVD

bishopswifeNu blir det julfilm mitt i sommaren. Universal-Sony Pictures har haft den goda smaken att ge ut klassikern och Oscarsvinnaren från 1947, ”The Bishop’s Wife” i nyrelease. Den svenska titeln lyder ”Ängel På Prov” och i rollerna ses flera av den tidens stora stjärnor, som Cary Grant, Loretta Young och David Niven m.fl. Regisserar gör Henry Koster, som även gjort James Steawrt klassikern ”Min Vän Harvey” (1950).

The Bishop’s Wife är en mycket charmig Hollywoodklassiker, som påminner en hel del om en annan julklassiker, nämligen ”It’s a Wonderful Life” (Livet Är Underbart), filmen där James Stewart inte hittar den rätta julkänslan förrän han får hjälp av en ängel. En ängel är även med i bilden här. Biskopen Henry Brougham (David Niven) är bekymrad när han sliter för att försöka samla in pengar till att bygga en storslagen katedral, vilket leder till att den rätta julefriden inte infinner sig. Ju mer han går in för arbetet, desto mer förlorar han kontakten med sin familj, i synnerhet sin fru, Julia (Loretta Young)) och sina vänner. Men in träder då ängeln Dudley (Cary Grant). Dudley är förstås en hjälpsam ängel, men han hjälper inte alltid på det sätt folk skulle vilja att de blev hjälpta. Henry är ytterst misstänksam mot den hjälpsamma” främlingen Dudley och förstår inte alls hur denne kan vara älskad av alla andra.

The Bishop’s Wife bjuder på ett ganska simpelt, men för genren klassiskt synopsis med mycket julkänsla. Jag såg filmen en regndag vilket gjorde inramningen mer stämningsfull och med lite julfika framdukat om ett halvår blir det en given omtittning för att komma in i rätta julkänslan. Filmen firar 70-års jubileum i år och det är förvånansvärt hur pass bra den håller när det gäller storyn med lättsam underhållning och mycket feelgood. För alla som gillar gamla klassiker från den här tiden är filmen ett måste i samlingen.

Ängel på Prov är värd en 4/5 i betyg och en placering i DVD/Blu-ray. tipset. Trailern gör inte filmen rättvisa, men här är ett klipp som understryker den romantiska julkänslan i filmen…

Daddy’s Home 2

2015 års komedi ”Daddy’s Home” hade en del komiska poänger och uppenbarligen så pass många att den spelade in hela 1,2 miljarder kronor i svensk valuta, vilke gjorde att Paramount bestämde sig för en uppföljare. Så till senhösten, den 10 november får ”Daddy’s Home 2” Sverigepremiär och då får vi stifta bekantskap med de rivaliserande papporna Dusty Mayron (Mark Wahlberg) och Brad Whitakers (Will Ferrell) egna pappor. De spelas av Mel Gibson och John Lithgow och de är precis som sina söner varandras motpoler.

Trailern säger det mesta om vad vi har att vänta oss och det lär väl bli en del gagas den här gången också…

Gatukatten Bob DVD

catbobAtt djur har stor betydelse för oss människor på många plan råder det ingen tvekan om. Det finn massor av undersökningar som pekar på att ha husdjur och då vanligtvis katt eller hund, ökar det psykiska välbefinnadet och får oss att må bättre. Det fina i kråksången är den att kärleken från ett djur är villkorslös, du är älskad för den du är, även om katter kan vara ganska så egensinnade.

Just katten har en central roll i brittiska feelgood filmen ”Gatukatten Bob” (A Street Cat Named Bob), som bygger på James Bowens egna uppleveser från 2007 och framåt. James var vid tillfället en hemlös dagdrivare och drogmissbrukare, som försökte hanka sig fram som gatumusikant. När han hittar en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet, så visar det sig så småningom att han fått en vän för livet. Han döper katten till Bob och lyckas med Bobs hjälp ta sig själv i kragen och styra in sitt liv på en bättre bana. Inom kort blir de två oskiljaktiga och Bob följer James vart än han går. De blir en välbekant och uppseendeväckande attraktion i stadsvimlet och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr förändrar bägges liv. Tillsammans slickar de såren från det förflutna och strävar mot ett bättre liv.

Gatukatten Bob är en välspelad berättelse som regisseras av Roger Spottiswoode och i rollerna hittar vi Luke Treadaway, Joanne Froggatt, Ruta Gedmintas och Anthony Head m.fl.. Filmen har en varm ton med massor av feelgood och visar på att hopp om bättring kan dyka upp när helst vi inte anar det. Gatukatten Bob är inte bara en film för kattälskare utan även en film för alla som vill må bra ett slag och känna hoppet spira, det är helt enkelt en film att ta till sitt hjärta.

En solklar 4/5 blir betyget för denna inspirerande och härliga film och placeringen i DVD/Blu-ray tipset är given. Se den!!! Fotnot: Det finns även två böcker om gatukatten Bob och hans vän James, vilka ligger till grund för filmen.

Tjuren Ferdinand

FerdinandVärldens mesigaste tjur, Ferdinand får en egen film. Ferdinand är en av klassikerna på julafton där han sitter under korkeken och luktar på blommor. Tittar man på trailern till ”Tjuren Ferdinand” så förstår man att han nu i sin första långfilm steppar upp några klasser och bjuder på betydligt mer action. På juldagen 2017 får vi se resultatet av det här animerade projektet, när Ferdinand dundrar in i biosalongerna och bjuder på en film för hela familjen.

Här kommer synopsis från 20th Century Fox, samt två olika trailers. En med originalrösterna och en alldeles ny, dubbad till svenska…

Tjuren Ferdinand är den klassiska berättelsen om den stora tjuren med ett stort hjärta, som hellre luktar på blommor än stångas med de andra tjurarna. En dag misstas Ferdinand för att vara farlig och blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda gäng och ger sig ut på ett fantastiskt äventyr. Du kommer bli förtjurst!

Olaf’s Frozen Adventure

Kidsen och alla andra fans av Frost får vänta ett par år på uppföljaren som kommer 2019. Fram till dess får alla nöja sig med kortfilmen på 21 minuter, ”Olaf’s Frozen Adventure” som kommer att visas i december 2017. Filmen är en specialutgåva inför julen och vi får träffa alla karaktärerna från Disneys stora animerade succé. Tidigare inlägg om Frozen, med bland andra kortisen Frozen Fever hittar ni här. Nu till trailern till Olaf’s Frozen Adventure…

Söndagsfilmen – Livet Går Vidare

hopefloatsVeckorna springer på¨och snart har vi nått halvvägs in i sommaren. Söndagsfilmen i dag hittar ni bland annat på Netflix och det blir romantiska dramakomedin ”Hope Floats” (Livet Går Vidare) från 1998. Under 90-talet radade Sandra Bullock upp romantiska filmer som gjorde succé på bio. Livet Går Vidare är inte den bästa, men filmen är helt klart sevärd och underhållande, även om man kan tycka att storyn är väl förutsägbar. Filmen kräver inte så mycket av tittaren utan är en lättsam dramakomedi med romantisk touch, vilket passar bra en söndag kväll.

Forest Whitaker regisserar efter Steven Rogers manus och han kom senare att skriva manuset ill ”Kate & Leopold”, ”P.s I Love You” och ”Love The Coopers”. Ensemblen i övrigt består av Harry Connick Jr., Gena Rowlands och Mae Whitman m.fl.

Birdee är en firad före detta skönhetsdrottning som lämnat småstaden, gift sig med sin stilige pojkvän och fått en vacker och smart dotter. Men när hennes man i en direktsänd talkshow inför miljoner tittare erkänner att han är otrogen och har ett förhållande med Birdees bästa väninna, ser sig Birdee ingen annan råd än att återvända till småstaden och sina hemtrakter. Det blir ett återseende som är långt ifrån smärtfritt. Men när hon återigen möter sin gamla killkompis Justin Matisse visar det sig att det kan finnas hopp om livet trots allt.”…