Lady Och Lufsen På ’Nya’ Äventyr

I november har Disneys femtonde klassiker från 1955, ”Lady and the Tramp” (Lady Och Lufsen) premiär som live-action version och som det ser ut sker det medels streaming, men det finns inte något datum för Sverige ännu.

Lufsen är en hemlös men glad vagabond som är van vid livet på gatan. Lady är en söt liten bortskämd cockerspaniel av klass. Trots deras olika ursprung uppstår en osannolik romans då de två plötsligt möts långt utanför Ladys ombonade villavärld… Här kan vi ta en titt på Disneys andra trailer…

Dolitte Får Sverigepremiär 24 Januari

Ny film om klassiska Dr Dolittle, ”Dolittle” är klar för Sverigepremiär den 24 januari. Böckerna om Doktor Dolittle skrevs av Hugh Lofting och första boken kom ut 1920. Berättelsen om den snälle djurdoktorn har också blivit film flera gånger, mest känd är Kanske filmerna med Eddie Murphy som Doktor Dolittle, där den första i serien visades 1998.

2020 års upplaga har en stjärnensemble med bland andra Robert Downey Jr (som spelar Dolittle), Antonio Banderas, Michael Sheen, Rami Malek, Octavia Spencer, John Cena, Marion Cotillard, Tom Holland, Selena Gomez, Ralph Fiennes, Emma Thompson m fl. Regissör är Oscarsvinnaren Stephen Gaghan.

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser.

Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare…

Ring Mamma! – Ny Svensk Komedi På Bio 22 November

Ring Mamma!” är en ny svensk komedi som går upp på bio den 22 november. För manus och regi ansvarar Lisa Aschan och i rollerna ser vi bland andra Sanna Sundqvist, Nina Gunke, Alexander Karim, Evin Ahmad, Jonathan Rodriguez, Eric Ericson, Aleksa Lundberg, Cissi Forss, Björn Gustafsson, Viktor Frisk och Anna Mannheimer.

”Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga ”Tack!” och barnen väntar i sin tur på ett ”Förlåt!”. Denna omöjliga ekvation är utgångspungkten i komedin RING MAMMA! Niki har precis fyllt 35 år och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för.”

Franska Dramakomedin Cyrano Och Jag På Bio 11 Oktober

Franska Dramakomedin ”Cyrano Och Jag” aka Edmond är berättelsen om tillkomsten av Frankrikes kanske populäraste teaterpjäs någonsin, den om den stornäste Cyrano de Bergerac, skriven av Edmond Rostand. Filmen togs emot med öppna famnen i hemlandet Frankrike och kan sägas vara en fransk Shakespear In Love. Sverigepremiären sker den 11 oktober, Studio S Entertainment distribuerar.

Året är 1897 i Paris. Edmond Rostand är en pjäsförfattare bland geniernas skara. Dessvärre har allt han skrivit blivit fiaskon och numera blir han paralyserad vid blotta synen av ett blankt papper framför sig. Inspirationens källa har sinat, kanske för gott? Så paniken är fullständig när Edmond kontaktas av den store Constant Coquelin, som insisterar på att få huvudrollen i Edmonds nästa pjäs. Constant är en herre som man inte säger nej till och således inte heller hans krav på premiärdatum… om tre veckor! Edmond har inte skrivit ett ord och har ingen aning om vad pjäsen ska handla om. Allt han har är en titel… Cyrano de Bergerac!”…

Adam Devine Är ’Kär’ I Sin Smartpnone I Komedin Jexi

Jexi” är en ny komedi på ingående och den avhandlar det moderna problemet att många idag har svårt att ’släppa’ sin smartphone. Teamet Jon Lucas och Scott Moore som tidgare skrivit manus till ”Baksmällan” och ”Bad Moms” ansvarar för både manus och regi. I rollerna ser vi Rose Byrne, Justin Hartley, Adam Devine och Michael Peña m.fl.

Phil (Adam Devine) har ett stort beroendeproblem han kan aldrig släppa sin telefon. Han har inga vänner, han har ett jobb där han skriver popkulturlistor ”Topp 10” och hans kärleksliv existerar inte. Men hans Facebook-status håller på att förändras. När han köper en ny smartphone av den senaste modellen kommer den med en oväntad funktion, Jexi, en A.I. virtuell assistent och cheerleader som även fungerar som livscoach. Med dess hjälp börjar Phil få ett riktigt liv. Men eftersom han blir mindre beroende av sin telefon, förändras Jexis artificiella intelligens till en teknisk mardröm som är fast besluten att hålla Phil för sig själv, även om det betyder att den förstör hans chanser att hitta framgång.

She had him at hello…

The Personal History of David Copperfield

Brittiska dramakomedin ”The Personal History Of David Copperfield” går upp på bio i början av nästa år. Dickens beundraren Armando Iannucci tillsammans med sin frekventa samarbetspartner Simon Blackwell ger här nytt liv åt en av Charles Dickens mest älskade karaktärer, David Copperfield. I rollerna bland andra Gwendoline Christie, Ben Whishaw, Tilda Swinton, Dev Patel, Hugh Laurie, Peter Capaldi och Paul Whitehouse m.fl.

Från födelse till barndom, från tonåren till vuxen ålder, är den godhjärtade David Copperfield omgiven av vänlighet, ondska, fattigdom och rikedom, när han möter en rad anmärkningsvärda karaktärer i viktorianska England. När David satsar på att bli författare i sin strävan efter familj, vänskap, romantik och status blir historien om hans liv den mest förföriska berättelsen.

What We Did On Our Holiday Nu På SVT Play

Brittiska drama-feelgoodkomedin ”What We Did On Our Holiday” (2014) gick aldrig upp på bio i Sverige och inte heller till hemmabiomarknaden. Britterna är ju mästare på den här genren, hjärtevärmande feelgoodfilmer och nu har ni chansen att se den på SVT som visar den som matiné idag onsdag 2 oktober 2019. En tid som troligtvis inte passar många, men den kommer att finnas tillgänglig på PLAY t.o.m 1 november 2019.

Handlingen kretsar kring det gifta paret Doug och Abi som befinner sig mitt i en smärtsam separation. Dougs pappa Gordie lider av en obotlig cancersjukdom och till hans 75-årsdag samlas hela släkten i Skottland för att fira honom en sista gång. Inför Gordie låtsas Doug och Abi att de fortfarande är lyckligt gifta, men frågan är om deras tre barn lyckas hålla tyst om hur det egentligen ligger till?

What We Did On Our Holiday har en gedigen ensemble med namna som Rosamund Pike, David Tennant, Billy Connolly, Ben Miller, Amelia Bullmore, Celia Imrie m.fl. Regi: Andy Hamilton och Guy Jenkin. Här ären förhandstitt..,

The King’s Man – Officiell Trailer 2

20 th Century Fox har släppt en andra trailer till ”The King’s Man”, filmen som är en prequel till Kingsmafilmerna. Första trailern finns här.

Handlingen utspelar sig under första världskriget och dess efterdyningar och följer historiens värsta tyranner och brottslingar som planerar ett krig som kommer att utplåna miljoner människor. Motkraftens lott faller på en man och bildandet av den första oberoende brittiska underättelsetjänsten.

The King’s Man får Sverigepremiär nu på fredag den 4 oktober 2019, här är en aptitretare…

Dreamworks Förfärliga Snömannen Har Sverigepremiär 25 Oktober

Dreamworks nya animerade äventyr ”Abominable”, som på svenska har titeln Förfärliga Snömannen, gick upp som ny etta på amerikanska box-office listan i helgen. Filmen ser ut att bli en ny animerad succë för Dreamworks och den 25 oktober får vi se om det även gäller Sverige.

Här är synopsis och trailer:

När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av huset där hon bor i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.”…

Doktor Knock DVD

Franska dramakomedin ”Doktor Knock” gick, vad jag vet, vägarna förbi de svenska biograferna direkt till hemmabiomarknaden där den distribueras av Studio S Entertainment, filmbolaget som nischat in sig på lite smalare kvalitetsfilm från andra ställen än Hollywood. Releasen på DVD skedde för cirka en vecka sedan och jag har sett DVD utgåvan.

Doktor Knock är en fri tolkning av den franska författarikonen Jules Romains mest kända pjäs från 1923, ’Knock ou le Triomphe de la médecine”. Berättelsen hör till de mest kända komedierna i modern fransk litteratur över huvud taget och handlar i stora drag om den ambitiösa Dr. Knock som anländer till franska byn Saint-Maurice, för att gå i Dr. Parpalaids fotspår som den lokala läkaren. Tyvärr är de flesta av byborna vid god hälsa. Han beslutar därför att få alla att tro att de faktiskt är långt sjukare än de faktiskt är.

Filmversionen från 2019 har karismatiska franska skådespelaren Omar Sy i huvudrollen. Han slog som bekant igenom stort i franska dramakomedin ”En oväntad Vänskap” 2011 och efter det har karriären gått som på räls med flera instick i Hollywood. Lorraine Lévy har adapterad pjäsen till filmmanus och står även för regin.

Doktor Knock är en rejält fri tolkning av ursprungspjäsen. Året är nu tidigt femtiotal och grundstoryn består, men här har doctor Knock gjorts om till en fifflare och smågangster från Marseille, som efter att ha ställts inför ultimatum att inom två veckor betala en skuld till ett kriminellt gäng, eller bli utraderad, väljer att ta till schappen. Det gör han genom att mönstra på ett fartyg som läkare, trots att han inte har någon medicinsk utbildning över huvud taget. Väl ombord på båten lyckas han dock, med hjälp av patienten själv och en läkarbok bota ett tyfusfall och lyckan är gjord. Inspirerad och lockad av medicinens värld bestämmer han sig för att utbilda sig till läkare på riktigt och handlingen tar efter den intensiva inledningen ett skutt framåt flera år i tiden.

Det har gått 5 år när Knock kommer som färdigutbildad läkare till byn Saint-Maurice för att ta över efter doktor Parpalaids. Snart finner han att väntrummet till läkarmottagningen ekar tomt och inser att på det viset tjänas inga pengar. Födgeni som han är sedan gammalt öppnar han praktiken två timmar i veckan för gratis konsultation. De kärnfriska byborna strömmar till och kommer ut med en färsk diagnos. Mottot för Doktor Knock är att om man känner sig frisk är man bara omedvetet sjuk. Alla nya ’sjuka’ bybor spiller även över på lokale apotekaren som äntligen får börja skriva ut recept och se pengarna trilla in. Allt är frid och fröjd för Knock tills en kriminell från det förflutan dyker upp med allehanda krav. Dessutom hanr byns präst fått en ont horn i sidan till Kock då kyrkan ekar tom och folk väljer det kroppsliga före det andliga.

Doktor Knock har flera ingredienser som gör en bra film. Drama varvatt med en rejält stor portion humor går ofta hem och här har man även slängt in en liten romantisk touch som höjer nivån. Som sagt, filmen är en rejält fri tolkning av ursprunget, men inget man behöver haka upp sig på. Persongalleriet är starkt med många roliga och udda karaktärer som försöker samverka och hitta sin plats i bylivet. Dessutom är filmfotot mycket vackert med många inbjudande scener som nästan får en att längta till byn Saint-Martin-en-Vercors i sydöstra Frankrike, där filmen spelades in. Omar Sy har nått höga höjder i karriären och som doktor Knock gör han en lysande insats och ensemblen i övrigt är gedigen med många bra skådespelare.

Doktor Knock slår Knock med sin värme, feelgoodkänsla varvat med allvar och lagom dos humor, utan att det blir tramsigt. Gillar man även den franska landsbygden, ja då är man hemma direkt. Doktor Knock är är ett bra val för en lyckad filmkväll hemma och betget blir en solid 4/5. Placeringen i DVD/Blu-ray tipset är given.