Crazy Rich Asians – Höstens Stora Romantiska Komedi På Bio

Romantiska komedin ”Crazy Rich Asians” öppnade starkt i USA i helgen och toppar boxoffice listan och både kritiker och biopublik var entusiastiska. Den 21 september har filmen Sverigepremär på bio. Crazy Rich Asians regisseras av Jon M. Chu, som vanligtvis gör action-thriller filmer och har en internationell ensemble.

Crazy Rich Asians bygger på Kevin Kwans succébok med samma namn och handlar om New York tjejen Rachel Chu (Constance Wu) som följer med sin pojkvän sedan många år, Nick Young (Henry Golding) till hans bäste väns bröllop i Singapore. Begeistrad över att få besöka Asien för första gången i sitt liv, men nervös över att träffa Nicks familj, är Rachel oförberedd på att Nick har försummat att nämna några viktiga detaljer om sitt liv. Inte bara tillhör han en av landets rikaste familjer, utan han är också en av de mest eftertraktade ungkarlarna i Singapore. Det står snart klart för Rachel att vara vid Nicks sida innebär att möta och hantera avundsjuka societetstjejer och stå ut med ogillande blickar från hans mamma. Rachel erfar nu med tiden att det enda som är galnare än deras kärlek är Nicks familj.

Crazy Rich Asians ser ut att bli höstens stora romcom film på bio, så alla som gillar genren bör passa på. Här är en försmak…

Söndagsfilmen – Catch And Release

Susannah Grant, som skrev filmmanuset till ”Erin Brockovich” och Oscarsnominerades för det, har skrivit manus till och regisserar romantiska dramakomedin ”Catch And Release”, som får bli södagsfilmen idag. Filmen hittas i Netflixs utbud.

”Efter att hennes fästman avlidit, flyttar Gray (Jennifer Garner) in till sin bortgångne livskamrats bästa vänner. Medan Sam (Kevin Smith) och Dennis (Sam Jaeger) gör sitt bästa för att muntra upp henne, verkar inte Fritz (Timothy Olyphant) bry sig nämnvärt. Men när Gray lyckas bryta igenom Fritz försvar upptäcker hon varför hennes fästman haft så höga tankar om honom.

I takt med att de spenderar mer och mer tid tillsammans, upptäcker Gray att hennes dröm om äkta kärlek inte dött tillsammans med fästmannen. Men när ett par oväntade gäster dyker upp, kommer kärleken från hennes nya vänner att sättas på prov och Gray får lära sig att livet kan vara trassligt, men att kärleken kan vara ännu trassligare”…

What Men Wants

2001 fick biopubliken lära sig ”Vad Kvinnor Vill Ha” (What Women Want), filmen där Mel Gibson börjar höra alla kvinnors tankar och agerar därefter. Romcom drottningen och ”The Holiday” skaparen Nancy Myers regisserade då och nu är hon tillbka som manusförfattare till den manliga versionen, romantiska komedin ”What Men Want”. Sverigepremiär nästa år, den 11 januari.

Taraji P. Henson spelar sportagenten Ali Davis som alltid blir förbisedd på jobbet till förmån för sin manliga kollegor. Men när hon efter en olycka plötsligt börjar höra mäns tankar får hon en möjlighet att utnyttja det i jobbet, för att kunna avancera inom sportagent branschen…

Kristin Regerar – Svensk Klassiker På SVT

Med anledning av att den gamla, svart-vita, svenska klassikern ”Kristin kommenderar” visas på SVTs Matiné idag måndag 13 augusti, finns det anledning att uppmärksamma inlägget Den Stora Hembiträdesboxen – Filmnostalgi På Hög Nivå, från 2014. Kristin kommenderar är en av fyra filmer i samlingsboxen från Studio S. Kristin kommenderar finns även på PLAY för de som är intresserad.

Kristin kommenderar hade biopremiär i september 1946 och i rollerna ses några av den tidens stora stjärnor, som Dagmar Ebbesen, Gunnar Björnstrand, Wanda Rothgardt och John Elfström m.fl.

Filmen bjuder på lättsam och oförarglig underhållning om tider som sedan länge har flytt, där nostalgivärdet är det mest utmärkande. Det som presenteras är ett helt annat Sverige än vad vi har idag. Hon var bitsk, rättfram och domderande. Samtidigt hade hon ett hjärta av guld och en stor portion humor. Så skildrades hembiträdet ständigt på film under 1930- och 1940-talet. Hon var det svenska folkhemmets stöttepelare nummer ett! Den starka rollkaraktären klarade alla typer av biffar, från stekta till mer hårdkokta, och biopubliken älskade henne så mycket att hon fick en egen filmgenre. Populariteten hängde mycket ihop med den folkkära skådespelerskan Dagmar Ebbesen som får anses som drottningen inom genren. Synopsis och trailer till Kristin kommenderar föler här:

”Huskorset Kristin kommer till en ung, trångbodd läkarfamilj med tre barn. Med sitt goda hjärta, riviga sätt och myckna skinn på näsan löser hon de flesta av familjens små vardagsproblem.”…

Dog Days

Dramakomedin ”Dog Days” har haft biopremiär i USA i veckan, men när filmen kommer till Sverige är ännu okänt. Dock har den gått upp på bio i UK, så den kan vara på gång. Dog Days är en ensemblekomedi som följer en grupp hundägare och deras hundar i Los Angeles. När dessa människor och djurs vägar korsas och flätas ihop tar deras liv en riktning som de inte förväntat sig.

Trefaldigt Emmynominerade Ken Marino regisserar och i rollerna ses Nina Dobrev, Vanessa Hudgens och Eva Longoria m.fl.

The Marvelous Mrs. Maisel

Mig veterligen har ingen svensk streamingtjänst nappat på Amazons succéserie ”The Marvelous Mrs. Maisel” ännu. Vi får hoppas att de gör det snart för i USA, där den andra säsongen är på gång, har serien blivit en smashhit. Handlingen utspelar sig i New York under sent 1950-tal och kretsar kring Mrs. Miriam Maisel, en hemmafru med man och två barn. Till synes lever hon den amerikanska drömmen med sin perfekte make i en elegant våning i New York, där vardagen går ut på att laga mat, fixa håret och supporta maken i hans strävan att bli en erkänd ståuppkomiker. Men hennes perfekta liv tar en oväntad vändning när hon upptäcker att hon själv har en talang för komik-underhållning.

Förutom humor och en rapp dialog bjuder The Marvelous Mrs. Maisel på en härlig 50-tals känsla med läcker scenografi och produktionsdesign och autentiskt uppbyggda miljöer. Seriens skapare är Amy Sherman-Palladino som tidigare skrivit avsnittsmanus till både ”Rosanne” och ”Gilmore Girls”.

Som sagt, två säsonger hittills finns och en tredje kommer under 2019. The Marvelous Mrs. Maisel har så här långt vunnit 2 Golden Globe och nedan kan vi se trailers för de första säsongerna…

Maniac – Ny Serie Med Emma Stone Och Jonah Hill

Den omtalade serien ”Maniac” med bland andra Emma Stone, Jonah Hill och Justin Theroux har premiär på Netflix den 21 september. I Centrum står två främlingar som deltar i en experimentell studie som går snett och får absurda följder. Saker går helt enkelt inte som planerat. Här följer synopsis och trailer:

Maniac är historien om Annie Landsberg och Owen Milgrim, två främlingar som deltar i en mystisk experimentell studie. Deras liv blev aldrig som de tänkt sig och löften om en ny, radikal typ av läkemedelsbehandling som Dr. James K. Mantleray påstår kan reparera sinnet lockar Annie och Owen samt tio andra främlingar till anläggningen Neberdine Pharmaceutical och Biotech för tre dagar av läkemedelsbehandlingen. Läkarna försäkrar dem om att de inte kommer drabbas av komplikationer eller biverkningar.”…

Stark Öppning För Christoffer Robin & Nalle Puh i USA

Disneys nya delvis animerade familjeäventyr ”Christoffer Robin & Nalle Puh” öppnade starkt i USA när den premiärvisades på de amerikanska biograferna i helgen. Publik och kritiker verkar nöjda, så mycket talar för att här har vi hösten-julens stora familjefilm på bio. Sverigepremiär är det den 12 oktober.

I inläggen Christopher Robin Official Trailer och Christoffer Robin & Nalle Puh Featurette kan ni läsa mer om filmen och se trailers m.m. Här är den senaste trailern från Disney Sverige.

I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.”…

Stillbild: © 2018 Disney Enterprises, Inc.

Franska Dramkakomedin Vår Vingård I Bourgogne Nu På C More

Missa inte franska dramakomedin ”Vår Vingård I Bourgogne”, som finns ute nu på C More. Filmen har franska landsbygden och vinproduktion i centrum och bjuder även på en dos feelgood.

Jean är 30 år och har spenderat det senaste decenniet med att resa världen runt efter att han klippt banden med sin familj och barndomsregionen Bourgogne. Bosatt utomlands, kallas han plötsligt tillbaka till Frankrike då han får veta att hans pappa är svårt sjuk.

Det är slutet på sommaren och den annalkande druvskörden ger Jean möjlighet att återförenas med sin syster Juliette och hans bror Jérémie för att komma överens om vingårdens framtid. Under ett år, alltefter årstidernas och vinodlingens rytm, bygger de tre syskonen långsamt upp sina relationer igen, förenade i deras genuina och livsviktiga passion för vinskapandet.

Naken I Normandie – Fransk Feelgood På Bio

Efter rosade filmer som ”Cykla med Molière” och ”Kvinnorna På Sjätte Våningen” är regissören Philippe Le Guay tillbaka med en ny film som denna gång kombinerar ”feel good” med ett brännbart politisk ämne. Nya dramakomedin ”Naken i Normandie” tycker jag för tankarna till de brittiska feelgood klassikerna ”Allt Eller Inget” och ”Kalenderflickorna”. Man tar av sig kläderna för en god sak…

Mêle-sur-Sarthe är en charmig liten by i Normandie med natursköna områden att låta ögonen drunkna i. En perfekt plats att bo på, om det inte vore för att denna by ingalunda är undantagen den kris som drabbat bondesamhällen över hela Frankrike. Stadens borgmästare, Georges (François Cluzet), kämpar hårt för att rädda byn undan ruin och att få medierna uppmärksamma om deras kritiska situation, men intresset är iskallt.

Av en slump passerar den världsberömde fotografen Newman (Toby Jones) byn, förälskar sig i miljön och vill att alla ortsbor ska ställa upp framför hans kamera på en och samma bild. Georges förstår att detta är en skänk från ovan. Om fotografen får sin vilja igenom kommer Mêle-sur-Sarthe genast att hamna på kartan. Men det finns en hake. Alla måste vara nakna

Naken I Normandie ser ut att lämpligast hittas på en Folkets bio nära dig. I vissa städer hade den premiär den 13 ,juli, i Östersund där jag huserar går den upp på bio Regina den 3 augusti.