Kategoriarkiv: Komedier

Sideways- Filmtips På C MORE

sidewaysEn mycket sevärd film på C More är tvåfaldige Oscarsvinnaren Alexander Paynes romantiska roadtrip, dramkakomedi ”Sideways” från 2004. Filmen nominerades till fem Oscars och vann för bästa manus. Det vi får är en dos feelgood blandat med bitteljuv humor och excellent skådespeleri med intressanta karaktärer.

Jack ska gifta sig och kompisen Miles bjuder på en resa till Kaliforniens vindistrikt. Det blir en händelserik resa men Miles ambition att dela med sig av sin passion för goda viner är dock bortslösad eftersom Jacks intresse snarare kretsar kring kvinnor. Resan tar en oväntad omväg när det komiskt udda paret tvingas utforska sina egna misslyckanden och snart finner de sig drunkna i vin, kvinnor och… skratt! Med Jacks bröllop nära förestående blir det alltmer oklart om de kommer hinna hem i tid till vigseln. I rollerna ser vi bland andra Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen och Sandra Oh i rollerna.

Publicerat i Barnmorskan I East End, Drama, Komedier, Romans | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Beatriz at Dinner

Nu till dramakomedin ”Beatriz At Dinner”, indiefilmen som gjorde sådan succé på Sundance filmfestival tidigare i år. Salma Hayek spelar Beatriz, en invandrare från en fattig stad i Mexiko, som byggt en karriär som en andlig hälsoguru i Los Angeles. På en middagsbjudning hos en klient stöter hon på Doug Strutt (John Lithgow) en känslokall, självbelåten miljardär inom fastighetsbranschen. När dessa två motsatser möts kolliderar deras världar och konfrontationen blir brutal och förändrar dem bägge.

Beatriz at Dinner bjuder på lysande skådespel av både Salma Hayek och John Lithgow och ska ut på bio i sommar, så håll koll ni som tycker det här verkar intressant…

Publicerat i Drama, Komedier | Etiketter , | Lämna en kommentar

Singin’ in the Rain – En Stumfilmsstjärna Gör Entré

Singin’ in the Rain, klassikern med Gene Kelly och Debbie Reynolds, fyller 65 år i år och ett större inlägg om det och filmen, med trailer hittar ni här. Singin’ in the Rain utspelar sig 1927, när ljudfilmen slår igenom. Don Lockwood (Gene Kelly) är en stumfilmsstjärna i Hollywood, som mest spelar i romantiska matinéfilmer. Oftast spelar han mot den blonda divan Lina Lamont (Jean Hagen). När det kommer order från filmbolagschefen R.F. Simpson (Millard Mitchell) om att spela in en talfilm får man något att bita i.

Jean Hagen Oscarsnominerades för sin roll som stumfilmsdivan Lina Lamont. Men att vara stjärna i en epok behöver inte betyda att man blir det i en annan…

Publicerat i Drama, Komedier, Musikal | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

Söndagsfilmen – Flirting With Disaster

flirtingwith..Söndagsfilmen i dag viks åt satirisk komedi. David O. Russells andra långfilm i karriären komedin ”Flirting with Disaster” blev succé och var även med och tävlade i Cannes. Efter det har han radat upp flera gångbara filmer.

Filmen från 1996 har bland andra Ben Stiller, Patricia Arquette, Téa Leoni, Mary Tyler Moore, George Segal, Glenn Fitzgerald, Richard Jenkins, Josh Brolin, Alan Alda och Lily Tomlin i rollerna och temat är; Att söka sina rötter.

En av de roligaste filmerna under 90-talet ansåg en del kritiker. Nu har jag sett bättre komedier i mina dagar, men Flirting with Disaster bjuder på lättsam underhållning och en hel del skratt och är klart sevärd. Filmen passar utmärkt en söndag som denna och har ni CMore så finns den där.

”Mel har en vacker fru och en 4 årig son och på ytan verkar han ha ett bra liv. Men någonting bekymrar honom, Mel vet att han är adopterad och han kan inte, till adoptivföräldrarnas stora förtret släppa tankarna på modern som gav bort honom. Mel bestämmer att det är dags att träffa sina biologiska föräldrar och reda ut sina känslor en gång för alla.”…

Publicerat i Komedier, Söndagsfilmen | Etiketter , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Nebraska – En Roande Roadtrip

Alexander Paynes fina filmer ”Sideways”(2004) och ”The Descendants”(2011) ledde fram till det sexfaldigt Oscarsnominerade dramat ”Nebraska” (2013). Det får bli kvällens film att underhållas till. Nebraska, som är helt i svart-vit, handlar om den ålderstigne Woody Grant som fått ett meddelande om en lotterivinst på posten och därför ger sig ger ut på en roadtrip för att hämta vinsten. Med sig har han sin son David och de reser från hemmet i Montana till Lincoln i Nebraska för att göra anspråk på den förväntade rikedomen.

Alexander Payne, som själv har sina rötter i Nebraska, regisserar som sagt, och han har ett mycket välskrivet manus att tillgå, där upphovsmannen är Bob Nelson, som Oscarsnominerades för sin prestation. Bruce Dern, Will Forte och June Squibb har de tunga rollerna i Nebraska och både Dern och Squibb Oscarsnominerades för sina prestationer. Nebraska har en ensemble som högpresterar allt från minsta biroll till huvudroller. Att nämna är även bland andra Bob Odenkirk och gamle filmräven Stacy Keach.

Woody Grant tror sig alltså ha blivit miljonär på lotteri och redan i inledningsscenen när vi ser honom på väg, gåendes efter motorvägen, förstår vi att allt inte står rätt till. Han är till synes lätt senil, dessutom är han för glad i flaskan. Familjen underättas om Woodys promenad efter vägkanten och det blir sonen Davids(Will Forte) uppgift att förklara för fadern att det hela är en bluff och att Woody inte vunnit några pengar. Envis och tjurskallig som han är Woody, vägrar han styvnackat inse faktum och ska promt till Lincoln Nebraska för att hämta hem pengarna, som bland annat ska gå till en ny bil och en kompressor. David inser att här finns inte mycket att göra, dessutom behöver han komma bort från stan ett tag, så han följer med fadern på en road-trip på 120 mil.

På vägen stannar de bägge till i lilla hålan Hawthorne där Woody växte upp och där han fortfarande har sina bröder. I Hawthorne stannar man ett par dagar och när det går upp för släkten att Woody vunnit storkovan flockas man som flugor kring en sockerbit. När även rykten går på’byn’ dyker gamla vänner upp, som till exempel Ed Pegram(Stacy Keach) som Woody tidigare haft affärer ihop med och han kommer med påståendet att Woody är skyldig honom pengar sedan långt tillbaka. Så småningom dyker även andre sonen Ross(Bob Odenkirk) och Woodys fru Kate(June Squibb) upp i Hatwthorne för att hjälpa Woody.

Nebraska är ett drama med dokumentär känsla och där persongalleriet är enastående med många udda karaktärer och härliga replikskiften. Vi har ju Woody själv där Bruce Dern är i absolut toppform och ta bara Grand old ladyn June Squibb 84 år gammal som här gör här sin livs roll som Woodys fru Kate Grant och som vid första anblicken ser ut att vara en gammal gullig farmor från västern, men som i själva verket är totalt utan filter. Hon pratar skit bakom ryggen på andra människor, skäller på Woody och kallar honom för gaggig suput. Hon säger helt enkelt vad som faller henne in och vart annat ord osar svavel. Sedan har vi alla udda karaktärer i form av släktingar och vänner, där ‘Hill Billy’ kusinerna Bart och Cole samt gamle vännen Ed Pegram sticker ut. Resan är inte heller problemfri. Dels tvingas man leta efter Woodys löständer på vägen och dels råkar bröderna Grant stjäla tillbaka Woodys gamla kompressor från fel hus.

Filmen bygger på humor i tragikens form men har även mycket värme att erbjuda. Woody var ingen exemplarisk fader när grabbarna var små och sonen David känner egentligen inte sin pappa och vet väldigt lite om honom. Så för David blir hela den här road-trippen en upplysningsresa, där han bit efter bit får mer kunskap om fadern och när puzzlet börjar närma sig att vara färdiglagt har det uppstått en fördjupad känsla mellan far och son. Nebraska är för mig en fullpoängare och ren och skär filmkonst, på 115 minuter, när den är som bäst. Betyget blir en solklar 5/5 och den placeras i kategorin DVD/Blu-ray tipset.

Publicerat i Äventyr, Drama, DVD/BLURAY TIPSET, Komedier | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

En Flodhäst I Tesalongen

enflodhästMångsysslaren Stephen Fry slog igenom i romantiska dramakomedin ”Peter’s Friends” 1992. Samtidigt som det filmiska genombrottet skrev han på sin andra roman, Flodhästen som gavs ut 1994 och det är den första av hans böcker som nu filmatiserats. Resultatet får vi se i komedin ”En Flodhäst I Tesalongen”, som får Sverigepremiär den 7 juli 2017, Njuta Films distribuerar. I rollerna ser vi bland andra Matthew Modine, Russell Tovey, Emily Berrington, Fiona Shaw och Roger Allam.

Ted Wallace är ett försupet och förlegat vrak till teaterskribent som har avskedats från tidningen han skrev åt och spenderar dagarna med att bespotta den omvärld som inte förstår hans skarpsinne. Gamle vännerna Lord och Lady Logan förbarmar sig över honom på deras herrgård, där det tydligen har skett en del oförklarliga mirakel. Sonen i huset verkar besitta läkande krafter och de något blåögda föräldrarna hoppas kunna göra hans namn vida känt. Men Ted har genomskådat unge David och funderar nu på hur han bäst ska lyckas avslöja honom.”…

Publicerat i Brittisk Film, Komedier | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Söndagsfilmen – Cuban Fury

cubanfuryVeckorna springer på och det är dags för söndagsfilmen igen, som är tänkt att vara en lättsam film som inte kräver så mycket. Det är bara att åka med helt enkelt, utan krav på att hjärnkontoret måste jobba för högvarv. Ren och skär underhållning med en touch feelgood så att säga.

Nick Frost, Chris O’Dowd, Olivia Colman och Rashida Jones har de tunga rollerna i brittiska komedin ”Cuban Fury”.

Man skulle nästan kunna kalla Cuban Fury för britternas version av ”Shall We Dance”. Enkel handling och ganska förutsägbart om loosern som tar tag i livet och får saker att hända igen, hindrar inte att man till och från får sig ett gott skratt och en dos härlig feelgood. Inte den bästa filmen inom genren, men britterna kan sitt romcom hantverk och presenterar 98 minuters verklighetsflykt som duger väldigt bra.

Det är året 1987 och trettonårige Bruce Garrett laddar för de brittiska junior salsa mästerskapen. Med ‘eld’ i fötterna och ‘slingrande ormar’ i höfterna är han född till att dansa. Men en mobbningsincident på Londons gator får honom att tappa självförtroendet och hans liv tar en helt annan väg.

Tjugotvå år senare är den vuxne Bruce Garrett(Nick Frost) oälskad och helt ur form. Hans liv befinner sig på en nedåtgående spiral av självömkan, förtryck och hämtmat. Endast den nya, roliga och underbara amerikanska chefen Julia (Rashida Jones) ger honom en anledning till att leva. Men hon är ouppnåbar och spelar i en annan division än honom, men som tur är har hon en hemlig passion, salsa.
Nu ställs Bruce återigen ansikte mot ansikte med sina inre demoner och måste nu på något vis våga släppa ut ‘odjuret’ inom sig och återvinna kärleken i sitt liv…och han ska göra det på dansgolvet.

Publicerat i Brittisk Film, Feel Good, Komedier, Romans, Söndagsfilmen | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

Early Man

earlymanJag är ju totalt insnöad på stenålderkost, eller Paleo som det så vackert heter, så då kan man väl lika gärna löpa linan ut och presentera animerade ”Early Man”. Det är gänget bakom Wallace & Gromit som i Dreamworks regi är tillbaka med en film som tar oss tillbaka till tidernas begynnelse och tidig stenålder.

Early Man berättar historien om den modige Grottmannen Dug, vars röst görs av Eddie Redmayne, som tillsammans med sin bästa vän Hognob och deras stam försöker få förhistorisk tid att gå ihop, vilket bland annat innebär att gänget måste kämpa mot en mäktig fiende, Lord Nooth (Tom Hiddleston) för att rädda sitt hem.

Sköna karaktärer som vanligt i Dreamworks animerade filmer och tandreglering, nej, det fanns inte på den här tiden. Periodisk fasta däremot borde ha varit riktigt inne, med de här jaktmetoderna. Eddie Redmayne själv introducerar trailern…

Publicerat i Animerat, Äventyr, Komedier | Etiketter , | Lämna en kommentar

Vad Döljer Du För Mig – Italienska Succéen Snart På Bio

döljerdu..Buongiorno filmälskare…
Vilken tur att det görs film inte bara i Hollywood, utan även på andra ställen i världen. Vill man bredda sitt filmregister kan man med fördel vända sig till bolag som Studio S och Njuta Films, där finns mycket matnyttigt att välja bland. Som Italiens största succé på många år och vinnare av ‘Italienska Oscars’, dramakomedin ”Vad Döljer Du För Mig” (Perfetti sconosciuti), med den internationella titeln Perfect Strangers. Studio S distribuerar och filmen får premiär på de svenska biograferna den 5 maj.

En varm sommarkväll samlas ett antal par och singlar för att avnjuta en god middag tillsammans. De har känt varandra i åratal och borde veta det mesta om var och en. Men gör de verkligen det? Plötsligt får en av dem idén att testa ett socialt experiment. De ska alla lägga upp sina mobiltelefoner på bordet, varefter alla får ta del av samtliga samtal och sms som dyker upp under kvällen! Efter livliga diskussioner går slutligen alla med på att delta i leken, som snart visar sig bli en vådlig rysk roulette – med deras egna hemligheter som högsta insats. Det blir en kväll som ingen av dem någonsin kommer att glömma.”…

Publicerat i Drama, Italiensk Film, Komedier | Lämna en kommentar

Paris Can Wait

PariscanwaitFjorton år efter trevliga romantiska dramakomedin ”Under Toscanas Sol” (Under The Tuscan Sun) beger sig Diane Lane åter till europa för att utforska landsbygden. Den här gången till Frankrike i romantiska komedin ”Paris Can Wait”. I filmen agerar hon mot bland andra Alec Baldwin och Arnaud Viard. Eleanor Coppola, mest känd som Gudfadern regissören Francis Ford Coppolas fru sedan 1963, träder fram ur skuggan av maken och gör här sin långfilmsdebut, 81 år gammal. Hon har skrivit manus och ansvarar även för regin.

Diane Lane spelar Anne som är gift med en framgångsrik filmproducent (Alec Baldwin)som försakar henne. Mitt uppe i ett vägskäl i livet får hon helt plötsligt chansen att följa med en affärspartner till maken på en tripp från Cannes till Paris. Vad som var tänkt att bli en sju timmars bilresa förvandlas till ett sorglöst tvådagars äventyr som inkluderar pittoreska sevärdheter, god mat och vin, humor, visdom och romantik. Trippen återuppväcker Annes alla sinnen och ger henne en ny livslust.

Självupplevt månne, ja det lär vi väl aldrig få veta. Hur som helst så går Eleanor Coppolas Paris Can Wait upp på bio i Sverige den 1 september. Filmen är en riktig lågbudgetrulle där man endast satt sprätt på 5 miljoner dollar. Kaffepengar i de här sammanhangen, men det kan bli väl så bra ändå… .

Publicerat i Komedier, Romans | Etiketter , , , | Lämna en kommentar