SVT Repriserar DokumentärenTillbaka Till Downton Abbey

SVT repriserar populära dokumentären “Tillbaka Till Downton Abbey” ikväll lördag 29 augusti klockan 20.00 på SVT 1 och på Play.

I den Amerikanska dokumentären från 2019 bjuds vi på en unik tillbakablick och vi träffar flera av skådespelarna som själva berättar om sina favoritögonblick från serien. Vi får också en exklusiv guidad tur av slottet Highclere där stora delar av serien har filmats och även några smakprov ur den nya filmen.

Eller senaste filmen ska vi väl säga, för det kommer att bli en uppföljare till Downton Abbey The Movie, som gjorde braksuccé på bio och spelade in drygt 1.6 miljarder kronor. Lägg där till att det trillade in många sköna miljoner på DVD och blu-ray försäljningen.

I “Downton Abbey 2” har Julian Fellowes avslöjat att filmens handling kommer att röra sig runt hur Storbritannien påverkades av depressionen i USA mot slutet av 20-talet och hur fascismen i Europa förgiftade hela världen.

När inspelningarna startar och vilka skådespelare som kommer medverka lär framtiden utvisa. Ska vi gissa på ett premiärdatum för filmen i december 2021?

Här finns massor om Downton Abbey, både serien och filmen, att dyka ned i…

Auld Lang Syne

Dagen till ära är det passande med en av de mest välkända sångerna i engelsktalande länder, Auld Lang Syne, på svenska känd som Godnattvalsen, i översättning mitt i brinnande krig 1942. Här i Downton Abbeys tappning och seriefinal 2015. Samt snyftversionen…

Downton Abbey The Movie Får Premiär På Bluray 17 December

Downton Abbey The movie blev en formidabel succé på bio och börjar nu närma sig 1,8 miljarde kronor i inspelade pengar. Succén lär fortsätta när filmen får hemmabiorelease på DVD och blu-ray den 17 december, alleles lagom innan jul och den lär hamna i en och annan julklapssäck. Förutom filmen i sig är utgåvan sprängfylld med extra material , vilket är glädjande för alla fans av serien. En lista över bonusmaterialet ser ni nedan:

-Deleted Scenes
-Cast Conversations– Exclusive roundtable interviews with the cast.
-Upstairs Cast
-Downstairs Cast
-The Royal Visit– A look at how the royal visit proved to be an ambitious event both on and behind the camera.
-True to the Twenties– Fans of DOWNTON ABBEY are charmed by the sheer grandeur of the aristocracy in the early 20th Learn how DOWNTON ABBEY maintains a reputation of being true to the time
period.
-Welcome to Downton Abbey– A behind-the-scenes look at the grandeur of Highclere Castle and how it serves as a cornerstone in the Downton Abbey franchise.
-The Brilliance of Julian Fellowes– Writer Julian Fellowes has created a story and beloved characters that resonate with people across the world. This piece celebrates Julian’s brilliant
creativity and reveals his approach to bringing Downton Abbey to the big screen.
-Downton Abbey Series Recap* – Whether you’re new or just need a refresher, this series recap will catch you up on the story so far.
-Feature Commentary with Director Michael Engler

Downton Abbey The Movie har en speltid på 2 timmar och 2 minuter och den släpps även digitalt den 26 november.

Tillbaka Till Downton Abbey – Nu På SVT

En av världens mest älskade tv-serier, “Downton Abbey” har ju som bekant blivit långfilm och vi får återigen återse herrskapet och tjänstefolket på godset Downton Abbey. Filmen har slagit kassarekord med över 1.5 miljarder i inspelade kronor, vilket nu ser ut att leda till en andra film-

i den Amerikanska dokumentären “Back To Downton” från 2019 bjuds vi på en unik tillbakablick och vi träffar flera av skådespelarna som själva berättar om sina favoritögonblick från serien. Vi får också en exklusiv guidad tur av slottet Highclere där stora delar av serien har filmats och även några smakprov ur den nya filmen. Tillbaka Till Downton Abbey är tablålagd till i kväll tisdag 29 oktober klockan 21.00 på SVT 1. Dokumentären ligger dock redan ute på PLAY och kan ses till 26 apr 2020.

Downton Abbey The Movie 2 Ser Ut att Bli Av

Långfilmen Downton Abbey går som en raket och folk har strömmat till biograferna. Klirr i kassan för alla inblandade förstås och hittills har filmen totalt spelat in hela 1,4 miljarder kronor. Lite till lär säkert gå att dra in från biovisningarna, sedan får man inte heller glömma bort den kommande hemmabioreleasen på DVD och Bly-ray som lär inbringa 1 miljard till. Med detta i åtanke är det ingen vild gissning att det kommer en uppföljare och andra film om människorna på godset Downton Abbey.

Julian Fellowes och teamet bakom Downton Abbey hintade efter filmpremiären att om långfilmen gick bra på bio och publiken gillade vad de såg, så kunde det bli en andra långfilm och Julian Fellowes sägs redan ha skissat ihop ramarna för ett manus.

Downton Abbey Slår Rekord

Efter bara en vecka på bio slår Downton Abbey rekord. långfilmen har hittills i världen spelat in näramre 600 miljoner i svenska kronor och det är rekord alla tider för en öppningsfilm för filmbolaget Focus Features. Filmen må vara för de redan inbitna, men ser även ut att ha lockat lite nya fans.

Downton Abbey Långfilmen kpm med andra ord helt rätt i tiden och får även bra kritik. På IMD är betyget just nu 7,8/10 och på filmsajterna Postrak 4.5/5 och på Rotten Tomatoes gör 85% av kritikerna tummen upp. Allt sammantaget gör att alla som gillar Downtin Abbey kan hoppas på en andra film och kanske en franchaise. Här kan vi ta en titt på ett trevligt inslag från PBS Newshour…

Downton Abbey Är Etta På Biotoppen

TV-serien “Downton Abbey” blev med sina sex säsonger älskad över hela världen, inte minst i Sverige. Det visade sig i helgen när den av fansen så efterlängtade långfilmen hade biopremiär i fredags den 13 september. Publiken strömmmade till biosalongerna och hela 52 722 besök gjordes på svenska biografer och därmed ligger Downton Abbey etta på biotoppen.

Filmen har fått ett fantastiskt varmt mottagande av publiken med publikrusning över hela landet samt blivit hyllad av många kritiker. Downton Abbey har en speltid på 2 timmar och 2 min och centrerar kring det faktum att familjen Crawley och deras personal förbereder sig för det viktigaste ögonblicket i deras liv, ett besök från kungahuset och kungen och drottningen av England. Besöket kommer att framkalla klassiska ingredienser vi känner igen från serien, med skandaler, romantik och intriger, som kommer att lämna Downtons framtid hängande i luften.

Downton Abbeys framtid var det ja. Julian Fellowes och teamet bakom Downton Abbey hintade efter filmpremiären att om långfilmen gick bra på bio och publiken gillade vad de såg, så kunde det bli en andra långfilm. Även försäljningen på hemmabiofronten med DVD och Bluu-ray lär spela in och jag tippar att den startar innan jul. Inget är förstås bestämt ännu, men Julian Fellowes har redan skissat ihop ramarna för ett manus. Fansen håller tummarna för en långkörare. För mer Downton Abbey, serien och filmen så träder ni in här.

I videon nedan berättar Elizabeth McGovern (Cora Crawley) och Laura Carmichael (Lady Edith) mer om långfilmen…

Downton Abbey Resumé – Hela Serien På 10 Minuter

Idag, fredagen den 13:e, otursdagen, är det biopremiär för den av fansen så efterlängtade Downton Abbey långfilmen. För alla som tänkts sig ett biobesök idag eller framöver bjuder Focus Features på en drygt 10 minuter lång återblick av hela serien presenterad av Mr Carson (Jim Carter) och Mrs Hughes (Phyllis Logan).

Det har börjat trilla in förhandsrecensioner av filmen och vad man kan utläsa av dem så är de som sett hela serien lyriska, så i mångt och mycket är nog Downton Abbey The Movie i första hand en film för de redan invigda. Den här recapen fräschar upp minnet och lockar kanske nya tittare…

Reel Destinations Besöker Highclere Castle Och Downton Abbey

Filmbolaget Focus Features presenterar sin original video serie, Reel Destinations och i första avsnittet får vi följa Alicia Malone när hon beger sig till Highclere Castle och skärskådar Downton Abbey filmen, som har Världspremiär nu på fredag 13 september. Highclere Castle tjänstgör som godset Downton Abbey i både serien och filmen och vill man själv besöka det mytomspunna slottet så ligger det i grevskapet Hampshire c:a 72 km väst om London.

Efter videon bjuder UIP/Focus Features på ett gäng snygga stillbilder från Downton Abbey The Movie…