Kategoriarkiv: Nyheter

Jack Nicholson Som Toni Erdmann

jackTyska succéfilmen ”Toni Erdmann” som Oscarsnominerades tidigare i år kommer i en Hollywoodremake och det blir ingen mindre än Jack Nicholson som spelar huvudrollen som mannen som gör allt för att tina upp sin frostiga relation till sin dotter och för att nå hela vägen iklär sig rollen som den excentriske livsstilscoachen Toni Erdmann som infiltrerar dotterns liv.

Toni Erdmann är en karktärsroll som är klipt och skuren för Jack Nicholson och det är nog därför han hoppar på tåget igen efter att ha varit borta från allt vad film heter sedan 2010, då han gjorde sin senaste film ”How Do You Know”. Faktum är att Nicholson filmat väldigt sparsamt under lång tid och Toni Erdmann blir hans åttonde film efter klassikern ”Livet Från Den Ljusa Sidan” (1997), som firar 20 år i år. Lika klippt och skuren för rollen, som dottern som gör allt hon kan för att hålla fadern på avstånd, tycker jag Kristen Wiig är. Ingen regissör är tillsatt ännu och inget releasedatum, men 2018 låter sannolikt.

Tyska original Toni Erdmann kan ni läsa om här och vi kan ju alltid ta en titt på den amerikanska trailern till filmen. Jag har Toni Erdmann hemma på blu-ray och tänker se den i helgen och återkommer med ett utlåtande. Lång är den också, så det blir en rejäl sittning på hela 2 timmar och 42 minuter.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Rekordöppning För Skönheten Och Odjuret

Skönheten Och Odjuret rekordöppnar med 146 029 biobesök under premiärhelgen. Det är den hittills största öppningen för en film under 2017. Skönheten Och Odjuret gjorde även succé världen över och stod för årets största öppning i, bland andra, Storbritannien, Tyskland, Österrike, Italien samt våra nordiska grannar Danmark och Finland.

På Cinemaholics finns mycket om Disneys klassiker Skönheten Och Odjuret med filmklipp och trailers.

Skönheten Och Odjuret kommer till liv för första gången som en helt ny spelfilmsversion. Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta…

© 2016 Disney Enterprises, Inc.

Publicerat i Drama, Fantasy, Nyheter, Romans | Lämna en kommentar

Nyinspelning Av Skräck Klassikern Flugan Är På Gång

flugan20th Century Fox har inlett arbetet med att göra en nyinspelning av den klassiska skräckfilmen ”The Fly”(Flugan) från 1958. Man förhandlar just nu med Sleight skaparen J.D. Dillard om att hoppa på projektet. Det här är inte första gången det görs en nyinspelning av Flugan. 1986 kom David Cronenbergs version med Jeff Goldblum och Geena Davis i huvudrollerna, en film som gick så bra att den vann en Oscar. Dessutom finns flera uppföljare: ”Return Of The Fly” (1959), ”Curse Of The Fly” (1965) och floppen ”The Fly 2” (1989)

Med det snabba tekniska utvecklingen inom filmbranschen det senaste decenniet kan vi nog vänta oss en uppsjö specialeffekter och det lär surra ordentligt på biograferna. Grundstoryn i flugan är den att forskaren Andre Delambre uppfinner en teleportör, och i sina försök att få allt att fungera bestämmer han sig för att använda sig själv som försökskanin. Men någonting går rejält fel, fruktansvärt fel, då en vanlig liten husfluga hamnar i maskinen. Vi tar en titt på ett klipp från originalfilmen från 1958. Help me…

Publicerat i Nyheter, Skräck/Sciencefiction | Lämna en kommentar

Lisbeth Salander Återvänder Till Vita Duken

Pressmeddelande Från Sony Entertainment:

Lisbeth Salander återvänder till vita duken i Sony Pictures ”Det Som Inte Dödar Oss” (The Girl in the Spider’s Web) den 5 oktober 2018

Fede Alvarez regisserar filmatiseringen av David Lagercrantz globala bästsäljare. Filminspelningen börjar i september och filmen kommer att få en helt ny rollbesättning. Alvarez ska nu träffa skådespelerskor för rollen som Lisbeth Salander.

Lisbeth Salander, kult- och titelkaraktären från den hyllade Millennium-serien som skapades av Stieg Larsson, återvänder till vita duken i ”Det som inte dödar oss”, den första filmatiseringen av David Lagercrantz globala bästsäljare. Fede Alvarez, som regisserade förra årets thrillersuccé ”Don’t Breathe”, regisserar efter ett manus av Steven Knight och Fede Alvarez & Jay Basu.

Det var som bekant Noomi Rapace som introducerade Lisbeth Salander på vita duken 2009…

Den nya filmen får en helt ny rollbesättning och dagens tillkännagivande är startskottet för det världsomspännande sökandet efter skådespelerskan som ska porträttera den ikoniska Lisbeth Salander. Filminspelningen inleds i september i år och biopremiären är planerad till den 5 oktober 2018. ”Det Som Inte Dödar Oss” är den första boken i serien som görs direkt till en engelskspråkig film. De tidigare böckerna har filmatiserats på svenska och ”The Girl With The Dragon Tattoo” var en nyinspelning av ”Män Som Hatar Kvinnor”.

Tillkännagivandet gjordes idag på London Book Fair under firandet av lanseringen av den femte boken i Millennium-serien, även den skriven av Lagercrantz. Sonys Columbia Pictures äger filmatiseringsrättigheterna till alla kommande Millenium-böcker.

– I all samtida litteratur är Lisbeth Salander helt unik – hon är förmodligen den största kvinnliga litterära karaktären genom tiderna. Hon är modern punktrotsighet personifierad, hon är oförglömlig i varje gestaltning, sannerligen en av de mest övertygande karaktärer vi sett under de senaste åren, säger Sanford Panitch, chef för Columbia Pictures och fortsätter:

– David Lagercrantz lysande arbete att fortsätta denna enastående serie är en hyllning till Stieg Larssons mästerverk. Vi på Sony är hedrade att vara en del av serien tillsammans med Yellowbird, och vi är så glada över att göra en originalfilm av ”Det som inte dödar oss”. Fede Alvarez är det perfekta valet som regissör; han är en fantastisk regissör med en unik syn på världen. Fedes talang och skicklighet att skapa en psykologisk intensitet kommer att ta Lisbeth Salander tillbaka till filmens populärkultur med dunder och brak.

Millennium-serien är en världsomfattande bästsäljarsuccé. De fyra böckerna har till dags dato sålts i över 86 miljoner exemplar.

2011 var det Rooney Maras tur att göra sin tolkning av Lisbeth Salander…

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Ingen Oscar Till Ove

lalaemmaNej, det nådde inte hela vägen fram för Ove. Oscars statyetten för bästa utländska film gick till iranska ”The Salesman”, som ni kan se trailer till här. Inte helt oväntat enligt förhands spekulationerna, har dock inte sett filmen själv ännu, så jag kan inte säga bu eller bä.

Annars var det ganska väntade utfall i natt. Casey Affleck och Emma Stone var väntade vinnare. Mindre väntat var kanske vinsten för Mahershala Ali i klassen bästa manliga biroll, för sin roll i ”Moonlight”. Moonlight vann också årets Oscar för bästa film, fast Warren Beatty och Faye Dunaway drabbades av senil attack och kallade upp La La Land. Så kan det gå när man lejer Bonnie och Clyde som prisutdelare 🙂 La La Land teamet kan vara nöjda ändå, då man gick hem med hela 6 Oscars.

Kul även för Viola Davis som var nominerad för tredje gången och som borde ha vunnit redan 2012 för sin roll i ”The Help”. Nu fick hon en statyett för sin prestation i dramat ”Fences”, som ni får veta mer om i bakom kulisserna klippet nedan. Alla vinnare hittar ni för övrigt här.

Foto Emma Stone: Kevin Winter – © 2017 Getty Images.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Skådespelaren John Hurt Har Avlidit

johnhurtBrittiske skådespelaren John Hurt har avlidit av cancer i bukspottkörteln, 77 år gammal. I drygt 50 år var han verksam som skådespelare och räknar man in filmer och tv serier så var han delaktig i hela 205 produktioner enligt filmsajten IMDB. Vid frånfället hade han 4 filmer på gång och i Oscarsnominerade filmen Jackie, som kommer på bio snart, spelar han präst.

Två gånger har han blivit Oscarsnominerad. Dels för huvudrollen i ”Elefantmannen” (1980) och för sin roll i ”Midnight Express” (1978). För en yngre publik kanske han är mest känd för sina tre Harry Potter filmer där han spelade Mr. Ollivander. 2015 blev han adlad av drottning Elizabeth II, för sina filmgärningar. Debuten skedde redan 1962 i TV serien ”Z Cars” och i filmen ”Ung Och Vild”. Vid frånfället filmade han historiska dramat ”Darkest Hour”, där han spelar Neville Chamberlain. Filmen som ska få premiär i december 2017 handlar om de första åren under andra världskriget och hur Winston Churchill tar upp kampen med nazisterna och Hitler.

Någon Oscar blev det aldrig för denne filmgigant, däremot har han belönats med en Golden globe och fyra Bafta-priser.

1979 spelade han Kane i Oscarsvinnaren ”Alien” och från den filmen kommer denna magvändande scen…

Sillbildsfoto: John Hurt och Nathalie Portman i Jacke.

Publicerat i Nyheter | Etiketter | Lämna en kommentar

En Man Som Heter Ove Blev Oscarsnominerad

Nu är det klart! En Man Som Heter Ove blev Oscarsnominerad till årets bästa utländska film och även i klassen Makeup och Hairstyling. 2 Oscars kan det bli alltså!!! Vi säger stort grattis till Hannes Holm, Rolf Lassgård och alla inblandade i filmen. Senaste det begav sig var 2005 då Kay Pollaks Så Som I Himmelen Oscarsnominerades. Andra gången blir det för Rolf Lassgård som även var med på tåget när Under Solen nominerades 2000. Nämnas kan även att också Danmarks bidrag Under Sanden nominerades, vilket innebär att Norden fick med två av fem filmer. Very Nice!

Alla nomineringar hittar ni på Oscars sida.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Sundance Filmfestival

Sundance Film Festival är i full gång och i videon nedan får vi veta mer om festivalen där många tunga filmer och blivande storstjärnor ‘fötts’ för första gången. Sundance filmfestival är en festival för independentfilm och man startade redan 1978, då i Salt Lake City, Numera hålls den i vintersportorten Park City, som ligger strax öster om Salt Lake City. Festivalen går av stapeln i slutet av januari varje år och hålls på Kimball Art Center. Hollywood byter palmer och solsken mot ett vintrigt landskap för att vara med och belöna oberoende filmskapare.

Så alla ni filmnördar där ute. Håll koll på vad som händer i Sundance och ni kan hitta massor av film som är riktiga guldkorn

Publicerat i allmänt, Nyheter | Lämna en kommentar

Hidden Figures + Fences = Hidden Fences

Det blev struligt under Golden Globe galan då både Jenna Bush och Michael Keaton i intervju och tal blandade ihop de bägge filmerna Hidden Figures (Om tre matematiskt begåvade kvinnor av afro-amerikanskt ursprung som jobbade för NASA under 60-talet) och Fences (Om en afro-amerikansk arbetarfamiljs vedermödor i 1950-talets Pittsburgh) med varandra och kallade Hidden Figures för Hidden Fences. Alla kan vi göra fel, men de som är elaka lär tycka att Jenna är lika smart som sin pappa.

Stephen Colbert som tog över efter Letterman var inte sen att göra narr av det hela i The Late Show. Se här…

Publicerat i allmänt, Nyheter | Lämna en kommentar

Golden Globe 2017

goldenglobeGolden Globe gick av stapeln i natt och jag plockar ut några favoriter hos mig bland alla vinnare. Hela listan hittar ni här.

Brittiska perioddramaserien ”The Crown”, om det brittiska kungahuset och drottning Elizabeth och hennes väg mot tronen, har jag skrivit mycket om här på bloggen. Världens dyraste teve serie fick nu en Golden Globe för bästa dramaserie och Claire Foy, som spelar drottning Elizabeth, fick pris för bästa skådespelerska i en dramaserie.

Ryan Gosling och Emma Stone premierades också för sina roller i La La Land och fick pris för bästa skådespelare i en musikal eller komedi. Casey Affleck fick en Globe för bästa skådespelare i ett drama, men fantastiska ”Manchester By The Sea”, som är bioaktuell, tog inte hem priset för bästa film, det gjorde ”Moonlight”. Duktiga Amy Adams blev utan Golden Globe och nu är frågan om hon ska sidsteppas en sjätte gång vid kommande Oscarsgalan. Även hennes hypade ”Arrival” blev utan pris. I klassen bästa skådespelerska seglade fransyskan Isabelle Huppert fram som vinnare för dramathrillern ”Elle”. Dramat ”Fences” är en film jag absolut kommer att se när den kommer hit till Sverige. Viola Davis fick pris för bästa skådespelerska i ett drama för sin roll i den filmen.

Slutligen, Ikonen Meryl Streep fick hederspriset Cecil B. DeMille Award för sin livslånga filmgärning och höll ett passionerat tal där hon försvarade filmkonsten och i vanlig PK ordning, häcklade Donald Trump. Jimmy Fallon höll i galan och ger vi det några timmar lär vi hitta allt på Youtube.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar