Serien Sex And The City Får En Uppföljare

Rykten har florerat i flera år om att kultserien “Sex And The City” skulle få sin tredje långfilm, men så blev det inte. Men nu meddelar HBO att man planerar en uppföljare till tv-serien och inspelningarna är planerade att starta i New York till våren. Dock är inget premiärdatum satt ännu.

Den nya serien heter “And Just Like That …” och handlingen kretsar kring väninnorna Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) och Charlotte York (Kristin Davis) som nu är i 50-årsåldern. Kim Catralls roll Samantha Jones kommer inte att vara med och någon anledning till det lämnar inte HBO. Kim Catrall fyller 65 år i år, så Sex And The City tiden känns väl aningen passé när man är i pensionsåldern.

Originalet, “Sex and the city”, bygger på boken från 1997 med samma namn, skriven av Candace Bushnell. 1998 startade teveserien och totalt sändes sex säsonger. Efter det så kom de två långfilmerna och spinoff-serien “The Carrie Diaries” som handlar om samma personer, men utspelar sig före “Sex in the city”.

Men snart är det dags för the real thing, i en helt ny tappning…

Nytt På Netflix I Januari 2021

Det finns massor av godbitar på Netflix, både serier och långfilmer. I videon nedan ser ni ett axplock av vad som får premiär i januari, detta nya år 2021.

Personligen ser jag mycket fram emot verklighetsbaserade “The Dig” som får premiär den 29 januari. I rollistan finns namn som Lily James, Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Ben Chaplin och Johnny Flynn m.fl. The Dig berättar om hur det gick till när man hittade och grävde ut två medeltida gravar vid Sutton Hoo nära Woodbridge i Suffolk, England 1939. Ni läser mer om filmen och ser trailern i inlägget Netflix Presenterar Verklighetsbaserade Förkrigsdramat The Dig.

Dessutom blir det en återtitt på dramakomedin “Julie och Julia”, med Meryl Streep och Amy Adams i högform. Filmen är en sann historia om hur Julia Childs (Meryl Streep) liv och kokbok inspirerade nybörjarskribenten Julie Powell (Amy Adams) att laga 524 recept på 365 dagar och bloggar om sina missöden och kulinariska höjder. Mer om detta i inlägget Söndagsfilmen – Julie & Julia.

Zac Efron Är Klar För Nyinspelning Av Tre Män Och En Baby

Disney gör en remake på 1987 års stora dramakomedi “Tre Män Och En Baby” (3 Men and a Baby) för sin kanal Disney+ och i en av huvudrollerna kommer Zac Efron agera. Det här blir således andra gången man gör en ny version av den franska förlagan “3 hommes et un couffin” (Umgkarlsbabyn)från 1985.

Grundstoryn är den samma i bägge filmerna och kärnan i handlingen, är som bekant, den att tre ungkarlar som delar en lyxlägenhet får sina liv upp och nervända när de en dag finner en nyfödd flicka utanför deras dörr. Med ‘paketet’ följer ett brev från modern där hon förklarar att Jack, en av de tre vännerna är fadern. Huvudrollerna 1987 spelades av Tom Selleck, Steve Guttenberg och Ted Danson och den filmen går fortfarande att hitta på DVD eller någon streamingtjänst, värre är det med den franska versionen.

När nya Tre Män Och En Baby är klar för premiär är ännu oklart, men det lär bli under 2021. Så här såg det ut 1987…

Titta Vi Flyger Fyller 40 år

Titta Vi Flyger” (Airplane) fyller 40 år i år. Komediklassikern från 1980 har röstats fram som “en av de roligaste filmer som någonsin gjorts” av amerikanska filminstitutet. I filmen ser vi Robert Hays i rollen som en före detta stridspilot som tvingas ta över spakarna när besättningen drabbas av matförgiftning. Julie Hagerty spelar hans flickvän, flygvärdinna och andrepilot.

Deras hysteriska upptåg driver inte bara med filmer om flygkatastrofer utan också med religiösa fanatiker, tv-reklam och romantik. En scen som är satt under lupp dessa tider är den ni ser nedan. “I speak jive” scenen anses slå an på dagens filmpublik som rasistisk och inte i takt med tiden. Titta Vi Flyger regissören David Zucker har ingen lust att -pilla’ i filmen och förrsvarar scenen med orden: “Allting är så känsligt idag”

Nog har han rätt David Zucker, det är lätt att hamna utanför åsiktskorridoren idag. Filmpubliken förväntas inte kunna sätta saker och ting i sitt sammanhang, om man bara är en vanlig ‘Svensson’, därför behöver vi hjälp tycker vissa. Så nu förses många filmer med varningstexten: “This film has outdated attitudes, language and cultural depictions which may cause offence today.”

Detta gäller bland andra en av mina filmfavoriter, Oscarsvinnaren “The Help” från 2011. Men även Dumbo, Djungelboken, Aladdin, The Last Samuraj, Breakfast at Tiffany’s, The Lone Ranger och många andra filmklassiker kommer nu varningstextas.

Disney Gör Liveactionfilm av Klassikern Robin Hood

Konceptet att göra liveactionfilmer av sina animerade klassiker har blivit en succé för Disney. Näst på tur står “Robin Hood” från 1973, den klassiska berättelsen om stråtrövaren som tar från de rika och ger till de fattiga och kämpar för rättvisa och blir en hjälte hos folket.

Carlos López Estrada regisserar och Kari Granlund står för manus. När filmen får biopremiär är ännu inte bestämt, men det är ingen vild gissning att nya Robin Hood blir en stor succé, med alla sköna karaktärer som ingår i handlingen. Se bara trailern till Robin Hood 1973, med Robin Hood, Lille John, Broder Tuck och alla de andra som utmanar den girige Prins John och hans kumpaner, Sir Väs och Sheriffen av Nottingham…

Koreanska Parasit Vann Oscar För Bästa Film

Flera av de tunga Oscarsstatyetterna togs hem av koreanska crime-dramakomedin “Parasite“. Filmen vann fyra Oscars och är den första utländska film som vinner en Oscar för bästa film. Dessutom drog regissören Bong Joon Ho Quentin Tarantino och Martin Scirsese m.fl amerikanska toppregissörer vid näsan och gick hem med en Oscar för bästa regi samt bästa originalmanus. Annars förlöpte galan som förväntat och Renée Zellweger (Judy), Joaquin Phoenix (Joker), Laura Dern )Marriage Story) och Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) fick de tunga skådespelar-Oscarstatyetterna.
Heka kistan över alla vinnare finns här.

Parasite får hemmabioreleas den 11 maj och distribueras av TriArt. Filmen centrera kring Arbetslösa, men streetsmarta, Ki-teak och hans familj som intresserar sig för den rika och glamorösa familjen Park. En efter en nästlar de sig in i familjens hem, men en oväntad incident ställer allt på sin spets…

Golden Globe 2020

Noterbart från Golden Globe galan som hölls inatt är att Stellan Skatsgård vann en Globe för sin roll i HBO serien Chernobyl. Krigsramat 1917 vann Globen för bästa drama och Once Upon a Time in Hollywood vann pris för bästa film i kategorin drama eller komedi. Joaquin Phoenix vann med sin roll i Joker, Renée Zellweger med Judy och Olivia Colman för sin roll i The Crown gick också hem med en Golden Globe. Hela listan på alla vinnare finns här.

Ett Päron Till Farsa Blir HBO Serie

HBO är på gång att producera en teveserie baserad på familjen Grisworld från Ett Päron Till Farsa filmerna (National Lampoon’s Vacation), titeln blir “The Griswolds“, meddelar Variety. I serien är familjen Griswold tillbka från semestern och vi får följa gängets vardag i förorten någonstans i Chicago. Inspelningarna börjar i maj 2020 och varje avsnitt blir runt halvtimmen.

Av alla Ett Päron Till Farsa filmerna är det Ett Päron Till Farsa Firar jul som blivit den stora klassikern, och den ser man gärna om den här tiden på året. Filmen som för övrigt firar 30 år i år är den tredje filmen om den välmenade men otursförföljde pappan spelad av Chevy Chase, här in action i ett filmklipp…

Panik I Tomteverkstan – Årets Julkalender På SVT

Här är en smygtitt på julkalendern 2019 i SVT med Per Andersson och Pernilla Wahlgren i rollerna som tomten och tomtemor. I övriga roller kommer ni bland annat få se Rolf Skoglund, Christina Schollin, Suzanne Reuter, Helge Skoog, Allan Svensson, Sven Melander, Katarina Ewerlöf, Marie Robertson, Malin Cederbladh, Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Michael Lindgren, Maria Norha och Victor Beer. Julkalendern har som vanligt premiär den 1 december.