Nytt på Netflix I Augusti

Netflix steppar upp och blir bättre och bättre. Ser man mycket film, så är utbudet fortfarande en hel del gammal skåpmat, men mycket är värt att se om igen. Sedan har man flera egna produktioner som är värda ,att ägna tid åt, som t.ex kanonserien ”Ozark” vars andra säsong startar i augusti. Dessutom ges det möjlighet att se om ”Kvinnan På Tåget”, thrillern som har en rejäl twist.

Här är det nya p¨å Netflix i augusti…

Uma Thurman Vill Bli Svensk Medborgare

Kvällspressen rapporterar att Hollwoodstjärnan Uma Thurman, som har en svensk mamma, vill bli svensk medborgare och har därför bett om hjälp med att ordna svenskt medborgarskap. Fin reklam för Sverige om vi kunde locka över en skådespelerska av den här kalibern. Även om det inte har varit några större filmframgångar på senare år så tillhör Uma Thurman superstjärnorna i Hollywood och den statusen grundlades i Quentin Tarantinos ”Kill Bill” filmer samt ”Pulp Fiction”.

Den här scenen från Pulp Fiction är en riktig klassiker idag, John Travolta och Uma Thurman får feeling på en danstävling…

Poldark Får En Femte Säsong

Poldark99Som meddelats tidigare så sänder SVT den efterlängtade tredje säsongen av det populära perioddramat ”Poldark” med start den 29 juni. Tidigare har BBC hållit fast vid att den fjärde säsongen, som börjar sändas i Uk den 10 juni, blir den sista av serien, men nu kommer produktionsbolaget Mammoth Screen med härliga nyheter, det blir en säsong 5 av Poldark och den kommer att sändas 2019.

Nu får vi hoppas att SVT är offensiv och inte väntar för länge med att visa säsong 4 och att man även köper in säsong 5. På Cinemaholics finns mycket att läsa om Poldark, samt många filmklipp och videos. Mer nyheter om seien finns även på Poldarks Facbooksida.

Jag har redan sett tredje säsongen av Poldark på inköpt DVD utgåva och konstaterat att det är med Poldark som med ett bra vin, den blir bättre med åren. Den 29 juni får ni som sagt se själva. BBC har släppt en trailer till säsong 4 och intresserade kan se den nedan…

Britt-Marie Var Här – Årets Svenska Storfilm På Bio

brittmarieInspelningen av den efterlängtade filmatiseringen av boksuccén ”Britt-Marie Var Här” Har börjat. Filmen har julpremiär den 21 december och är årets svenska storfilm. Sedan tidigare är det klart att flerfaldiga guldbaggevinnaren Pernilla August tar sig an huvudrollen som Britt-Marie. Den fullskaliga rollbesättningen inkluderar bland andra Peter Haber som ska spela rollen som Britt-Maries före detta make Kent. SF Studios distribuerar.

Britt-Marie var här är årets stora feel-good drama som filmatiseras efter ännu en av Fredrik Backmans bästsäljare, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm. Tuva Novotny har en välmeriterad rollbesättning att jobba med under inspelningen som är i full gång i Göta, utanför Göteborg. Bland de nya namnen i rollistan finns bland andra Peter Haber, Anders Mossling, Malin Levanon och Vera Vitali.

Britt-Marie var här är en berättelse som med humor, värme och kärlek, påminner oss om att det aldrig är försent att få och ta en andra chans i livet. Om att det finns spirande livsglädje även vid sidan av en fotbollsplan i en håla som Borg där pizzerian är det enda som finns kvar. Här följer Synopsis:

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Det enda jobb hon kan få finns i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie får i uppdrag att träna byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. När hon dessutom blir bjuden på dejt av polisen Sven finns ingen återvändo. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.

Smoke In The Air

RitaH..Netflix kritiseras för att romantisera rökning. Streamingtjänsten har flera filmer och serier i sitt utbud som innehåller många scener med personer som röker och på vita duken går trenden åt samma håll. Den amerikanska anti-rökningsorganisationen Truth initiative har undersökt de 14 populäraste tv-serierna för ungdomar 15-24 år på jakt efter så kallade ‘tobaksincidenter’, med andra ord, scener där någon röker eller där tobak finns med på ett eller annat sätt. Rapporten visar att Netflix-serierna i undersökningen sammanlagt har 319 ”tobaksincidenter”. Allra flest har tv-serien Stranger things med 182 cigarettscener. Även i Orange is the new black, House of cards och dokumentärserien Making a murderer förekommer tobak ofta.

Det ser ut som om tobaksbolagen med hjälp av filmindustrin har lyckats med sin lobbing att framställa rökning som glamouröst. Värst var ändå 40-50 talet, där det var ovanligt att inte se huvudrollsinnehavarna på film med en cigarett i mungipan, som Rita Hayworth i videon nedan i ett klipp ur klassikern Gilda. Gilda kan ni för övrigt läsa utförligare om här och se trailern till filmen. Många skådespelare under den här tidseran fick betala ett högt pris för sin ohälsosamma vana. Ikonen Humphrey Bogart (1899-1957) var en. Han avled den 14 januari 1957 i cancer.

Oscarsgalan 2018

Oscarsgalan i natt bjöd inte på några överraskningar. De förväntade vann och Gary Oldman, Alison Janney, Sam Rockwell och Frances McDormand tog hem de tunga skådespelarpriserna. The Shape Of Water fick fyra Oscars, bland annat för bästa film och regi och bästa animerade film blev Coco. Ruben Östlund blev utan Oscar, vann gjorde i stället A Fantastic Woman. Hela listan hittar ni här.

Succé För Unga Astrid och Alba August I Berlin

AlbaI går hade svenska storfilmen om Astrid Lindgrens liv förhandsvisning på Filmfestivalen I Berlin och Alba August som spelar den unga författarinnan i hennes livsresa i slutet av 1920-talet fick massor av beröm. Hollywood Reporter menar att Alba August går en ljus framtid till mötes och att rollen som Astrid Lindgren blir en språngbräda in i Hollywood. Tidningen Vaariety säger att Unga Astrid (Becoming Astrid) är ett gediget och läckert filmarbete som skildrar den karaktärsdanande fasen i svenska författaren Astrid Lindgrens liv.

Unga Astrid kommer att visas på svenska biografer den 18 september, Nordisk Film distribuerar. Ni kan läsa mer om filmen och se filmklipp i ett tidigare inlägg. När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. I videon nedan möter vi Alba August i Berlin…

Stillbildsfoto: Erik Mollberg Hansen.

BAFTA 2018

Britterna hade sin stora filmgala, BAFTA i natt och ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ” blev den stora vinnaren. Filmen har nu vunnit flera tunga priser på alla filmgalor hittills och är den stora Oscarsfavoriten senare i år. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri går som bäst på de svenska biograferna just nu och ni kan läsa mer om filmen och se trailers och filmklipp i tidigare inlägg. Hela listan med alla BAFTA vinnare hittar ni här.

Filmklipp från BAFTA galan 2018 hittar ni här. Plats på scen för Three Billboards Outside Ebbing, Missouri…

Guldbaggegalan 2018

Galan som belönar filmer som ingen ser, har någon elak sagt om Guldbaggegalan. Fast i år hittar jag några filmer att flagga för. För egen del gillar jag ”Borg” och Sameblod”. Stellan Skarsgård, på visit från Hollywood, vann en Guldbagge efter en förtjänstfull inats som Lennart Bergelin i Borg, som är en riktigt bra sportfilm. Jag flaggar lite extra för Sameblod som vann tre Guldbaggar, samt Guldbaggens publikpris. Den stora vinnaren blev annars thrillern ”The Nile Hilton Incident” med Fares Fares i huvudrollen. Alla vinnare hittar ni här.

Sameblod distribueras av Nordisk Film och finns ute på DVD. Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk…

Screen Actors Guild Awards 2018

sagDen 24:e upplagan av Screen Actors Guild Awards, som belönar skådespelarinsatser i filmer och TV-produktioner från 2017, hölls i Los Angeles i natt. Kristen Bell var konferencier och faktiskt den första någonsin. Det mest intressanta den här galakvällen var att Morgan Freeman belönades för sin långa karriär inom filmens värld. Annars var Screen Actors Guild Awards den här kvällen en upprepning av Golden Globe galan, sett till pristagarna.

Alexander Skarsgård vann igen för sin roll i “Big Little Lies”, så gjorde även Nicole Kidman för sin roll i samma serie. “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” vann stort igen med tre priser, bland annat fick Frances McDormand och Sam Rockwell pris för sina roller i filmen. Gary Oldman vann med “Darkest Hour” och sin roll som Winston Churchill och Claire Foy belönades för sin insats som drottning Elizabeth i serien ”The Crown”. Hela listan på alla vinnarna hittar ni här.