Se Dramathrillern Kvinnan I Fönstret På Netflix Den 15 Maj

Om allt hade varit som det brukar så skulle dramathrillern “Kvinnan I Fönstret” (The Woman in the Window) gått upp på bio redan för ett år sedan, nu sker premiären i stället på Netflix den 14 maj. Bio hemma med andra ord.

Filmen bygger på författaren A.J. Finns succébok, som under lång tid låg på första plats på The New York Times bestsellerlista. Det vi får är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar.

Temat är liknande det i Hitchcoks klassiker “Fönstret Åt Gården” (Rear Window) från 1954, där James Stewarts karaktär är konvalescens i hemmet och får dagarna att gå genom att spionera på grannarna genom fönstret och får för sig att ett mord begåtts.

I Kvinnan I Fönstret har Amy Adams huvudrollen som barnpsykologen Anna Fox. Hon lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

I övriga roller ser vi Gary Oldman, Anthony Mackie, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Jennifer Jason Leigh och Julianne Moore. Här får ni både biotrailern och den helt nya Netflixtrailern…

Se Tom Cruise I Krigs-Dramathrillern Valkyria På SVT Play

Just nu kan man se verklighetsbaserade Krigs-Dramathrillern “Valkyria” (Valkyrie) på SVT Play. Filmen handlar om planeringen och utförandet av attentatet mot Adolf Hitler, förövat av tyska officerare den 20 juli 1944 i högkvarteret Wolfsschanze, beläget åtta kilometer öster om dagens Kętrzyn. ‘Valkyrie’ var kodnamnet för en en plan som ursprungligen skapades inom tyska krigsmakten i början av andra världskriget, för att användas vid ett befarat uppror från civilbefolkningen.

Denna plan omarbetades av de officerare som tillhörde motståndsrörelsen, som planlade och genomförde attentatet mot Adolf Hitler för att därefter genomföra en militärkupp och störta nazistregimen. Operationen använde kodnamnet efter ursprungsplanen. Den omarbetade planen skulle man bland annat ta kontroll över rikets städer och radiostationer, avväpna SS och arrestera de ledande nazisterna.

I centrum för detta attentat hamnade överste Claus von Stauffenberg, spelad av en porträttlik Tom Cruise, som efter att ha blivit svårt skadad i strid återvänder hem till Tyskland från Afrika. Han ansluter sig till den tyska motståndsgruppen för att hjälpa till med att skapa operation Valkyrie, den komplexa planen som ska låta en skuggregering ta Hitlers plats när han är död. Men i en tid där ingen går att lita på tvingas von Stauffenberg att leda operationen och spela ett dubbelspel, för att sedan själv genomföra mordförsöket på Hitler.

I övriga roller ser vi Bill Nighy, Carice van Houten, Kenneth Branagh, Eddie Izzard, Tom Wilkinson och Terence Stamp m.fl. Attentatet mot Hitler har filmats i olika versioner, den här ‘Tom Cruise-versionen’ är den film som har det snyggaste fotot och de mest spektakulära scenerna. Dessutom är den riktig spännande…

Se Actionthrillern Those Who Wish Me Dead På Bio 14 Maj

Taylor Sheridan har skrivit manus till och regisserat flera högkvalitativa filmer, dessutom är han en av skaparna till spännande, moderna westernserien “Yellowstone”. Två filmer värda att se är Hell or High Water och Wind River.

Med det sagt så kan man ha en del förväntningar på hans senaste alster, drama-actionthrillern “Those Who Wish Me Dead“, som går upp på de svenska biograferna den 14 maj, SF Studios distribuerar.

I Those Who Wish Me Dead spelar Angelina Jolie, Hannah, en sk “smoke jumper” som fortfarande hanterar förlusten av tre kollegor som hon inte lyckades rädda under en skogsbrand. En dag dyker en 12-årig pojke, som varit vittne till ett mord, upp i skogen på flykt undan två lönnmördare, samtidigt som en skogsbrand börjar sprida sig.

I övriga roller ser vi bl a Nicholas Hoult, Jon Bernthal, Tyler Perry, Aidan Gillen, Medina Senghore, Finn Little och Jake Weber. Här kan vi ta en titt på trailern…

Rymdthrillern Stowaway Får Premiär På Netflix 22 April

Netflixs kommande rymdäventyr, SciFi thrillern “Stowaway” får premiär den 22 april. I filmen får vi följa med bland andra Anna Kendrick, Daniel Dae Kim och Toni Collette på ett uppdrag till mars. Handlingen spetsas till när en fripassagerare orsakar skador på rymdskeppet, vilket leder till att besättningen tvingas ta ett omöjligt beslut. Mer än så avslöjas inte av filmens synopsis, trailern säger dock desto mer…

Wrath Of Man – Action Med Jason Statham På Bio I Vår

Guy Ritchie regisserar kommande action-thrillern “Wrath Of Man” och i huvudrollen hittas den brittiske actionhjälten Jason Statham och i övriga roller agerar bland andra Scott Eastwood, Jeffrey Donovan och Josh Hartnett. Någon gång i maj-juni ser det ut som biopremiären i europa sker.

Handlingen kretsar kring den mystiske “H” (Jason Statham) som jobbar åt ett kassabilsföretag där han sysslar med att flytta hundratals miljoner dollar runt Los Angeles varje vecka. Mer kött på benen får vi i trailern…

Streama The Man With The Iron Heart På Netflix

Biografiska actionthrillern “The Man With The Iron Heart” är en spännande historia som finns att streama på Netflix. Filmen bygger på verkliga händelser och är inspirerad av den franske författaren Laurent Binets debutroman HHhH, utgiven 2010. ”HHhH” är en akronym och står för ”Himmlers Hirn heißt Heydrich”, det vill säga ”Himmlers hjärna heter Heydrich”, ett smeknamn som användes om Heydrich inom SS.

i rollerna ser vi bland andra Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O’Connell, Mia Wasikowska och Jack Reynor.

Handlingen utspelar sig 1942 och Tredje riket upplever sina glansdagar. Den tjeckiska motståndsrörelsen i London planerar sin mest avancerade militäroperation under Andra världskriget: Anthropoid. Två unga rekryter, Jozef Gabcik och Jan Kubis, skickas till Prag för att döda en av de grymmaste nazisterna – riksprotektorn Reinhard Heydrich, chef för SS, Gestapo och en av organisatörerna av det som kom att kallas för ”den slutgiltiga lösningen av judefrågan”, vilket innebar att alla europeiska judar skulle förintas…

Se Skräck-Thrillerserien Them På Amazon Prime

Streamingtjänsten Amazon Prime finns tillgänglig i Sverige sedan ett tag tillbaka. Just nu erbjuds en prövoperiod gratis för att checka av utbudet, därefter är priset 65 kr i månaden, vilket är lågt i förhållande till andra aktörer på streamingmarknaden. Man kan vara uppkopplad på tre enheter samtidigt, vilket kan vara bra för familjefridens skull.

Utbudet på Amazon Prime är digert med flera sevärda serier och en hel del bra film. Dessutom producerar man nytt material regelbundet, som kommande skräck-thrillerserien “Them”, som får premiär den 9 april.

Första säsongen består av 10 episoder som utforskar terror i Amerika. Tiden är 1950-talet och handlingen centrerar kring en svart familj som flyttar från North Carolina till ett helt vitt Los Angeles-kvarter under perioden känd som The Great Migration. Familjens idylliska hem blir där centrum för ondskefulla krafter, involverande både grannskapet och mer andliga väsen, vilket hotar att förstöra hela familjen. Vi tar en titt…

Sheriffen – Klassisk Western På SVT Play

Klassiska westernrullen “Sheriffen” finns just nu att se på SVT Play. Filmen från 1952 blev banbrytande och en mall för hur man kom att utforma westernfilmer framöver.

Gary Cooper belönades med en Oscar för bästa manliga huvudroll i denna klassiska berättelse om en sheriff som ensam måste försvara en stad fylld av räddhågsna medborgare mot ett gäng hämndlystna banditer. I och med det riskerar Cooper inte bara att förlora sin stad utan även sin nyblivna hustru, spelad av Grace Kelly i sin första huvudroll. I den tredje huvudrollen ser vi Hollywoodlegenden Lloyd Bridges. Sheriffen? belönades med hela fyra Oscar, förutom bästa manliga huvudroll även bästa klippning, bästa originalmusik och bästa sång.

På sin bröllopsdag får sheriffen Will Kane (Gary Cooper) reda på att den morddömde brottslingen Frank Miller har blivit frisläppt från fängelset, och är på väg med 12.00-tåget. Nu när Miller är frisläppt, så tänker han hämnas på Kane, eftersom det var han som satte Miller bakom galler. Eftersom ingen i staden vill hjälpa Kane att möta Miller och hans två kumpaner Jack Colby och Pierce, så måste Kane själv möta den farliga trion i en duell…

Se Reboot-serien Snabba Cash På Netflix 7 April

Snabba Cash filmerna har fått en en egen serie som består av sex avsnitt. Premiär är det på Netflix den 7 april.

Den svenskspråkiga “Snabba Cash” är en reboot som utspelar sig i Stockholm, tio år efter händelserna i filmtriologin.

Serien kretsar kring Leya, en ung ensamstående mamma som försöker lyckas inom startup-scenen. Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin och Leya är fast besluten att lyckas – oavsett pris. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash…

Se Thrillerserien The Decevied På C More

Kommande på C More är brittiska drama-thrillerserien “The Decevied“. Miniserien på fyra episoder är gjord av skaparna bakom The Missing och premiär är det den 1 april.

The Decevied handlar om den unga studenten Ophelia som inleder en förbjuden relation med sin universitetslärare Michael. När han mystiskt försvinner spårar hon upp honom och erfar att hans fru nyligen omkommit i en tragisk brand.
När Ophelia sedan flyttar ihop med Michael på Irland börjar märkliga saker hända , eller är det bara hennes egna skuldkänslor som spökar?