Katarina Huss Tar Över Efter Mamma I Ny Viaplayserie

Deckargenren sinar aldrig på serier. På gång framöver är fortsättningen på en svensk deckarklassiker:

Irene Huss, som är baserad på Helene Turstens böcker, är en svensk krimklassiker och totalt har tolv filmer gjorts mellan 2007 och 2011 om kriminalinspektören från Göteborg.

Nu kommer fem helt nya filmer där Irenes dotter Katarina Huss, spelad av Karin Franz-Körlof tar över huvudrollen i serien “Huss“. Den första filmen har premiär 19 mars på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay och därefter släpps en ny film i veckan.

Katarina Huss är en ambitiös, nyutexaminerad polis som snabbt dras in i en snårig härva av korruption och svek. Hon har en komplicerad relation till sin mamma Irene (Kajsa Ernst) – inte minst eftersom Irene är missnöjd med dotterns yrkesval. Varje film kretsar runt ett nytt spännande brottsfall, medan vi får följa hur relationerna mellan karaktärerna utvecklas genom alla filmer.


Teasertrailer och stillbild: Viaplay.

Se Kate Winslet i Kriminalserien Mare Of Easttown På HBO

Mare Of Easttown” är en ny kriminaldramaserie som får premiär på HBO Max den 18 april och jag tippar att den även hamnar på HBO Nordic så småningom. Det vi vet hittills är att serien på sju episoder följer detektiven Mare Sheehan, spelad av Kate Winslet, när hon utreder ett lokalt mord i en småstad i Pennsylvania. Samtidigt som hon gör det får hon kämpa för att hålla sin egen tillvaro på rätt spår så att livet inte faller samman.

Ensemblen är stor med många spännande namn, Kate Winslet i huvudrollen som sagt och Julianne Nicholson, Guy Pearce, Jean Smart m.fl i övriga roller.

Emma Stone Är Cruella I Disneys Nya Live-actionfilm

Emma Stone med sin hesa grundröst är som klippt och skuren som en ung version av den fashionabla och legendariska skurken Cruella de Vil i Disneys kommande live-actionfilm “Cruella“.

Filmen som får premiär i maj utspelar sig på 1970-talet i London mitt under punkrockrevolutionen. Den följer en ung, smart och kreativ tjej som heter Estella, som är fast besluten att göra sig ett namn i modevärlden med sina mönster. När hon blir vän med ett par unga tjuvar som uppskattar hennes aptit på ondska kan de tillsammans börja bygga ett liv åt sig själva på Londons gator.

När Estellas modestil en dag fångar modelegenden, den skrämmande baronessan von Hellmans (Emma Thompson) intresse, sätter en spiral av händelser och uppenbarelser igång, som formar unga Estella till den onda. fashionabla och hämndlystna Cruella.

Se Brittiska Kriminalserien The Tunnel På SVT

Fans av kriminaldramagenren lider ingen brist på brittiska serier. Kommande på SVT är “The Tunnel” som startar onsdag 24 januari 2021 på SVT 2 och Play.

Tre säsonger finns inspelade och i centrum står ett brittiskt-franskt samarbete mellan poliserna Elise Wasserman och Karl Roebuck, som skickas på uppdrag av sina respektive länder för att utreda ett fall där en framstående fransk politiker hittas död vid gränsen mellan Storbritannien och Frankrike.

Trots kulturella skillnader hittar de gemensamma grunder i jakten för att stoppa en seriemördare som inte har några gränser…

Se Säsong 2 Av Kriminalserien The Bay Nu På C More

Andra säsongen av brittiska kriminalserien “The Bay” ligger ute nu, med sex nya avsnitt, på C More. Nu behöver man inte ha sett första säsongen för att ha utbyte av serien då varje säsong är fristående från varandra. Jag tycker The Bay påminner en hel del om “Broadchurch“, en annan bra brittisk kriminalserie.

I centrum för The Bay står den drivna polisen Lisa Armstrong som utreder komplicerade brott i den lilla kuststaden Morecambe Bay. De fall hon utreder påverkar Lisa djupt, både yrkesmässigt och privat. Samtidigt måste hon kämpa för att vara en god förälder åt sina två tonårsbarn, Abbie och Rob, i takt med att problemen hopar sig på hemmaplan.

Här är handlingen i stort i andra säsongen, samt en promo:

Lisa har jobbat med småbrott i ett år när hon plötsligt kallas in till en högprioriterad mordutredning där en pappa blivit brutalt skjuten framför ögonen på sin son. Lisa ser en chans till upprättelse och gör allt för att lösa det komplexa fallet, men hamnar genast på kant med sin nye chef Med…

Se Samtliga Säsonger Av Scott & Bailey På SVT Play

Nu går det att se brittiska kriminal-dramaserien “Scott And Bailey” på SVT Play. (2011-2016) Serien på fem säsonger är en spännande kriminalare där vi följer två kvinnliga kriminalkommissariers liv både privat och professionellt. I huvudrollerna ser vi välkända Suranne Jones och Lesley Sharp. Rutinerade Sally Wainwright, som har massor av fina serier bakom sig, har även skapat den här tillsammans med Diane Taylor. Hittills ligger första säsongen ute på Play och SVT fyller på med den andra den 15 februari.

Kommissarie Rachel Bailey är 30, jordnära, högljudd, kontroversiell och singel. En hårt arbetande och engagerad polis. Hon har haft ett förhållande med advokaten Nick, tills han lämnade henne för den fru hon inte visste att han hade.

Kommissarie Janet Scott är 40, diplomatisk, tankfull och samtidigt fru och mamma till två tonårsdöttrar. Hon hade väldigt starka skäl till att bli polis – hennes vän mördades när de var barn och fallet är fortfarande inte löst.

Båda jobbar de för Manchester Metropolitan Polis prestigefyllda Murder Investigation Team och trots sina olikheter så har en stark vänskap byggts upp då de ofta arbetar tillsammans i svåra situationer. Följ Rachel och Janet i spännande avsnitt där de tar sig an svårlösta och fasansfulla mordfall samtidigt som de försöker hantera sitt privata liv….

Se Kriminalserien I Mördarens Spår 1973 På SVT

Fans av brittiskt kriminaldrama kan passa på att se “I Mördarens Spår 1973” (Prime Suspect 1973) På SVT Play. Serien på sex avsnitt är en spinoff på “Prime Suspect” från 1991, där Helen Mirren spelar polisen DCI Jane Tennison som utreder en serie mord samtidigt som hon får kämpa mot fientligt inställda manliga kollegor.

I Mördarens Spår 1973, med sex avsnitt, följer en ung 22-årig Jane Tennison som nybliven poliskonstapel vid Metropolitan Police Service i Hackney. I en tid då kvinnor fortfarande gradvis introducerades i poliskåren, måste Tennison hantera såväl sexism i yrket som svårigheter hemma då hennes familj misstycker till karriärvalet.

I rollerna: Stefanie Martini, Sam Reid, Blake Harrison, Alun Armstrong, Ruth Sheen m.fl.

Kriminaldramat Limetown Visas På C More

Kriminaldramaserien “Limetown” visas nu på C More. Den amerikanska serien, med 10 avsnitt, har SciFi innehåll och handlar om radiojournalisten Lia som börjar nysta i ett gammal olöst fall gällande en mystisk forskningsklinik i Limetown, Tennessee. Hela 300 personer bodde på det isolerade området för 15 år sedan då personalen och deras familjer plötsligt försvann spårlöst, och ingen vet varför.

I ensemblen ingår Jessica Biel, Stanley Tucci och Omar Elba m.fl.

Se Kriminal-Dramaserien Blood På C More

Britterna är mästare på deckare och kriminaldrama och det dyker upp nya serier titt som tätt. Måndag den 11 januari har kriminaldramaserien och psykologiska thrillern “Blood” premiär på C More. Två säsonger finns inspelade och de består av sex episoder vardera.

Serien som är producerad av Acorn fick mycket bra kritik i UK. I en av huvudrollerna ser vi Adrian Dunbar, som flitiga serietittare känner igen som polischefen Hastings i serien “Line Of Duty“, som också finns på C More. I övriga roller hittar vi Grainne Keenan, Sean Duggan och Carolina Main m.fl.

Adrian Dunbar spelar respekterade irländska landsbygdsläkaren Jim Hogan, vars fru avlider hastigt i vad alla förmodar är en olyckshändelse. När hans dotter Cat (Carolina Main) återvänder till sin hemby får hon snabbt känslan av att det är något som inte stämmer med moderns bortgång och börjar misstänka att hennes far döljer något…

Thrillern The Little Things Får Premiär På HBO 29 Januari

John Lee Hancock har skrivit manus och regisserar kriminalthrillern “The Little Things” som får premiär på HBO den 29 januari. Filmen har en synnerligen intressant ensemble med namn som Denzel Washington, Jared Leto, Sofia Vassilieva och Rami Malek m.fl.

The Little Things handlar om Kern Countys biträdande sheriff Joe “Deke” diakon (Denzel Washington) som skickas till Los Angeles för att samla bevis i ett fall, ett uppdrag som borde gått snabbt och smidigt. Men istället blir han inblandad i sökandet efter en seriemördare som terroriserar staden. Leder jakten gör L.A. Sheriffen Jim Baxter (Rami Malek), som blir imponerad av Dekes polisinstinkter och inofficiellt anlitar hans hjälp. Men när de spårar mördaren är Baxter inte medveten om att utredningen ger ekon från Dekes förflutna och avslöjar störande hemligheter som kan hota mer än hans fall…