Kategoriarkiv: Crime

Fargo Säsong 3 Promo

FargoMan fortsätter göra teve serie av Coenbrödernas tvåfaldiga Oscarsvinnade dramathriller ”Fargo” från 1996. Konceptet med en serie baserad på långilmen har fungerat ypperligt hitills och de två första säsongerna har varit i världsklass, med några extra poäng till den första säsongen med Billy Bob Thornton i huvudrollen.

Den 19 april är det start för säsong 3 och i rollerna nu ses bland andra Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis och Jim Gaffigan.

Även denna Säsong kommer att bestå av tio episoder. Likt en antologi har varje Fargo säsong sin egen fristående berättelse med helt nya karaktärer, dock med den gemensamma nämnaren att handlingen utspelar sig i Minnesota, USA. Den tredje säsongen är året 2010 och vi får se Ewan McGregor spela dubbla huvudroller, som Emmit och Ray Stussy. Emmit är en fastighetspamp och kungen av Minnesota. Han är en snygg, framångsrik familjefar, medan hans yngre bror Ray är en skallig, kulmagad otursgubbe och och han skyller allt på Emmit för sina olyckor.

Som vanligt i Fargo varvas humor och rapp dialog med stundtals rått våld. Den här promon säger inte allt för mycket, men trailern lär vara på gång snart…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Drama | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Derailed – Mikael Håfström Regidebut I Hollywood

DerailedEfter succén med ”Ondskan” hamnade Mikael Håfström i Hollywood och hans debutfilm där, thrillern ”Derailed”, kan ni se på SVTs Nattbio i kväll lördag 16 mars klockan 00.10. Blir det för sent så finns filmen på Netflix.

Derailed är en riktigt bra thriller som inte är allt för förutsägbar. I rollerna ser vi bland andra Clive Owen, Jennifer Aniston och Vincent Cassel.

Charles är en framgångsrik reklamman och trofast familjefar, men en morgon på väg till jobbet träffar han den vackra och sexiga Lucinda på tåget. Deras flört övergår snart i ångande lusta – frukostdejtar blir drinkar efter jobbet, och till slut kommer kvällen som slutar på ett hotellrum. Men deras perfekta och lidelsefulla förbindelse blir snart en värre mardröm än de någonsin hade kunnat föreställa sig. Charles värld är plötsligt fylld av svek, mutor, våld och kriminalitet. Hans trygga tillvaro har spårat ur helt.

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Drama | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

Baby Driver

babydriverBrittiske filmskaparen Edgar Wright har flera hits inom action-thriller-komedin bakom sig. ”Shaun of the Dead”, ”Hot Fuzz”, ”Scott Pilgrim vs. the World” och ”Worlds End” är samtliga populära filmer inom genren, med originell handling.

Nytt på gång från Edgar Wright är action-thrillern ”Baby Driver”, som handlar om en ung begåvad bilförare som är en mästare på att köra flyktbilar. Det som får honom att agera utöver det vanliga bakom ratten är hans personliga soundtrack han lyssnar på medans han kör.

När han träffar flickan i sina drömmar, servitrisen Deborah, vill han avsluta sin brottsliga bana och leva ett normalt liv, men stöter på patrull efter att ha tvingats jobba åt en maffiaboss. En sista stöt hotar att ödelägga allt han drömt om. Nu står kärleken, friheten och själva livet på spel. Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Bernthal, Jamie Foxx och John Hamm ingår alla i ensemblen som ska göra det här till en sevärd popcornrulle.

Den 25 augusti får vi se vad Mr Wright lyckats hitta på den här gången…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Darkland

darklandDå tänkte jag ägna några minuter åt danska vendetta rullen ”Darkland” (Underverden). Filmen får Sverigepremiär den 5 maj och har redan ruskat om den danska biopubliken.

I centrum står Zaid, som njuter av livet som framgångsrik hjärtkirurg med lyxig lägenhet och en gravid flickvän. En natt får han besök av sin lillebror Yasin som desperat ber honom om pengar men blir bryskt avvisad i dörren. Kort därefter hittas Yasin misshandlad till döds och Zaid översköljs med skuldkänslor.

Hans sorg övergår i vrede och snart blir Zaid besatt av att hitta den hänsynslösa gärningsmannen. Som en maskerad hämnare beger han sig ned i Köpenhamns kriminella undre värld i sökandet efter rättvisa och tvingas göra slutgiltiga val som kan förändra hela hans värld…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Drama, Nordisk Film | Lämna en kommentar

Chips Red Band Trailer

Lämna hjärnan hemma och bara åk med, skrev jag i förra inlägget om buddy-cop filmen ”Chips”. Nya red band trailern visar att man inte tänker spara på effekterna och actionscenerna i den här action komedin, som förhoppningsvis kan locka fram några skratt också. Själv är jag ganska mätt på den här genren och blir inte överentusiastisk, men en titt på en kommande blu-ray utgåva kan det i varje fall bli. Inget Sverigedatum, vad jag kan se, ännu. Våra grannar i Norge får Chips på bio den 24 mars, så det kan ju vara ett riktmärke,

Chips centrerar kring två motorcykelpoliser, Jon Baker och Frank ‘Ponch’ Poncherello, och vi får följa dem under deras eskapader och rundor på motorvägarna i Los Angeles…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Komedier | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

I Don’t Feel At Home In This World Anymore

Det blev lite hypat när Elijah Wood snurrade runt här i Östersund för några veckor sedan och folk mötte han lite här och där. Den allmänna uppfattningen var att han är en mycket sympatisk person som ställde upp på selfies och lite snack med sina ‘fans’.

I slutet på februari kan alla som har Neflix se honom i nya kriminal thrillern ”I Don’t Feel At Home In This World Anymore”. Filmen handlar om en kvinna som råkar ut för ett inbrott och blir rånad. Livet får en känsla av menig när hon bestämmer sig att spåra pp tjuvarna och till hjälp får sin något motbjudande granne. Men snart befinner de sig på farligt djupt vatten då mot en grupp degenererade brottslingar. Så här ser det ut…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime | Etiketter | Lämna en kommentar

iBoy

iboyDet är inget fel på fantasin hos filmmakarna. Ta brittiska SciFi thrillern ”iBoy” t.ex, som är producerad av Netflix och går upp där framöver.

Tom vaknar upp efter en olycka och erfar att fragment av hans mobil har blivit inbäddad i hans huvud och det nu har blivit omöjligt att återgå till ett normalt tonårsliv, därför att han blivit begåvad med superkrafter. De använder han till att ge sig efter ett lokalt gangstergäng som tidigare misshandlat hans bästa vän Lucy.

De mest namnkunniga i iBoy är Maisie Williams, Miranda Richardson och Rory Kinnear.

När man skriver om film märker man en hel del saker. Bland annat att det är omöjligt att hinna se allt som ges ut, så här är jag mest nyfiken på om den här inbäddningen kommer att ingå i nästa Ios uppdatering…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Twin Peaks Premiär Spikad

Söndagen de 21 maj på kvällen har den efterlängtade fortsättningen av kultserien från 90-talet, Twin Peaks premiär i USA meddelar streamingtjänsten Showtime. Då släpps det första av 18 avsnitt och inte nog med det, samma kväll släpps de efterföljande 3 avsnitten vilket gör det hela till en helaftonskväll med hela 4 avsnitt.

Fortfarande är det locket på gällande själva handlingen och mystiken är tät. Så mycket antyds i varje fall att denna tredje säsong kan komma att ge nya svar rörande Twin Peaks-karaktären agent Cooper och vart han håller hus, frågor som uppstod i slutet av originalet.

Publicerat i Crime, Drama, Serier | Etiketter | Lämna en kommentar

Live By Night Featurette

livebynight3Gangstereposet ”Live By Night” är på ingång till Sverige, med biopremiär om cirka 2 veckor den 20 januari. Warner Brothers har släppt en hela 6 minuter lång featurette där vi får veta mer om filmen som har Ben Affleck i huvudrollen och även som regissör. Ensemblen i övrigt innehåller massor av intresanta namn. Titta även på tidigare inlägg för trailers med mera…Live By Night – Nytt Gangsterepos Signerat Ben Affleck och Live By Night Trailer 2.

Live By Night utspelar sig under förbudstiden i 1920-30 talets USA och följer Joe Coughlin (Ben Affleck) en veteran från första världskriget, som efter kriget livnär sig på kriminella aktiviteter. Detta trots att han är son till stadens polischef.

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Drama | Etiketter , , , , , , , | Lämna en kommentar

Grantchester – julspecial 2016

Brittiska period-deckar dramat ”Grantchester” har avverkat två säsonger på SVT och i kväll onsdag 28 december 22.00 är det dags för seriens julspecial på ettan.

I ett förlängt julavsnitt återser vi den unge pastorn Sidney Chambers fullt upptagen med alla kyrkliga förberedelser under veckan före jul. Men en försvunnen brudgum vid ett vinterbröllop drar åter in Sydney i ett nytt brottsfall tillsammans med polisen Geordie. Och som om inte allt detta var nog, så väntas dessutom Amanda nedkomma med en förstfödd vilken stund som helst.

Publicerat i Brittisk Film, Crime, Drama, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar