Se Joaquin Phoenix I You Were Never Really Here Nu På SVT Play

Kriminaldramat “You Were Never Really Here” går nu att se på SVT Play.

Joaquin Phoenix vann skådespelarpris i Cannes för sin gestaltning av den traumatiserade krigsveteranen Joe i en intensiv dramathriller av Lynne Ramsay.

Joe, som har ett och annat gemensamt med den ökände antihjälten Travis Bickle i Taxi Driver är traumatiserad sedan barnsben, och vidare plågad av erfarenheter från krig och andra våldsamheter. Han livnär sig på att utföra brutala uppdrag åt kunder med krav på diskretion, ofta desperata föräldrar på jakt efter bortrövade barn. Han är effektiv, Men när han får i uppdrag att hitta dottern till en politiker går det ordentligt snett…

Streama The Frankenstein Chronicles

Första säsongen av brittiska kriminal-perioddramat “The Frankenstein Chronicles” får premiär på SVT den 9 juni.. Ni som har Netflix hittar dock seriens 2 säsonger där, totalt 12 avsnitt handlar det om. The Frankenstein Chronicles följer polisinspektör John Marlott i 1800-talets London när han spårar en brottsling med smak för styckmord, men fallet leder honom till något ännu mer skräckinjagande och det blir en kamp mellan vetenskap och religion. In i handlingen dras även författaren Mary Shelley, som skrev Frankenstein 1818.

Serien fick överlag väldigt fin kritik i Storbritannien och har fina 7.3/10 på IMDB. Promon till serien samt en bakom kulisserna video berättar mer om The Frankenstein Chronicles…

Thrillerserien Dublin Murders Får Premiär På SVT 13 Juni

Brittiska BBC producerade drama-thrillerserien “Dublin Murders” får premiär på SVT1 lördagen den 13 juni. Serien på åtta episoder bygger på irländsk-amerikanska, spänningsförfattaren Tana Frenchs böcker.

Sommaren 2006 utreder poliserna Rob Reilly och Cassie Maddox ett barnamord i den lilla orten Knocknaree, ett samhälle på gränsen mellan det gamla Irland och det nya. Det visar sig att det inte är första gången som barn försvunnit spårlöst i Knocknaree. 21 år tidigare, i en väldigt annorlunda tid, försvann tre barn och endast ett kom tillbaka vid liv.

Se Italienska Succéen Vad Döljer Du För Mig? Nu På SVT

döljerdu..Buongiorno filmälskare. Passa på att se den italienska dramakomedin, “Vad Döljer Du För Mig” (Perfetti sconosciuti) på SVT1 idag måndag 25 maj klockan 15.10 eller på Play om tiden inte passar.

Vilken tur att det görs film inte bara i Hollywood, utan även på andra ställen i världen. Vad Döljer Du För Mig? är Italiens största succé på många år och vinnare av ‘Italienska Oscars’. Med enkla medel skapas Stor filmkonst, så passa på att se den här, för den är ruggigt bra:

En varm sommarkväll samlas ett antal par och singlar för att avnjuta en god middag tillsammans. De har känt varandra i åratal och borde veta det mesta om var och en. Men gör de verkligen det? Plötsligt får en av dem idén att testa ett socialt experiment. De ska alla lägga upp sina mobiltelefoner på bordet, varefter alla får ta del av samtliga samtal och sms som dyker upp under kvällen! Efter livliga diskussioner går slutligen alla med på att delta i leken, som snart visar sig bli en vådlig rysk roulette – med deras egna hemligheter som högsta insats. Det blir en kväll som ingen av dem någonsin kommer att glömma.“…

Agatha Christies The Pale Horse – Premiär 19 Maj På C More

Sitter man fast i karantän och blir sugen på brittiska pusseldeckare så har C More en del att bjuda på. Engelska deckardrottningen Agatha Christie (1890-1976) finns bland annt representerad med flera serier. Två säsonger om den belgiske mästerdetektiven Hercules Poirot och en säsong med Miss Marple finns på streamingtjänsten. Dessutom finns två riktigt bra nya miniserier som ni kan läsa om i inläggen Huset På Udden – Ny BBC Serie Nu På C More och Agatha Christies ABC Morden Nu På TV 4.

Agatha Christie är världens bäst säljande författare efter Shakespeare med över 4 miljarder böcker sålda på engelska och andra språk. Den 19 maj får hennes deckarroman “The Pale Horse” (Agatha Christie: Den Gula Hästen) premiär som miniserie i tre delar, på C More. Året är 1961 när en mystisk dödslista hittas i en död kvinnas sko. Bland namnen återfinns en framgångsrik antikhandlare som startar en egen utredning, samtidigt som hans paranoia bara växer. Synopsis och trailer ser ni här:

…Stoppas … Det måste stoppas … Ni måste …
En kvinna dör oförklarligt efter ett upprört och ångestfyllt samtal med en präst. Vad är det som måste stoppas? Polisen är förbryllad och allt som finns är en lista med namn som inte säger någonting. Men när konsthistorikern Mark Easterbrook studerar listan och hittar ett samband mellan namnen börjar saker och ting klarna. Spåren leder snart till tre moderna häxor som bor i ett gammalt värdshus som heter “Den gula hästen”…

Se Jake Gyllenhaal i Spännande Thrillern NightCrawler

Passa på att se knivskarpa thriller-kriminaldramat “Nightcrawler” (2014) nu på SVT Play. I ensemblen ingår Jake Gyllenhaal, Rene Russo och Bill Paxton m.fl. Rene Russo förresten, som hade sin storhetstid på 90-talet med filmer som “Outbreak“, “Ransom” och “Dödligt Vapen 3” ser ut att vara igång med karriären igen efter en längre paus.

Nightcrawler är en pulshöjande thriller som utspelar sig i den baksida av Los Angeles som endast visar sig om natten. Jake Gyllenhaal spelar Lou Bloom, en målmedveten ung man som i sin desperata jakt på arbete fastnar för kriminaljournalistiken. När han hittar en grupp frilansande fotografer som filmar bilolyckor, eldsvådor, mord och annan förödelse, inser han att det finns pengar att göra i denna bransch och bestämmer sig för att också pröva lyckan i den livsfarliga världen av ”nightcrawling” – där varje polissiren är en skänk från ovan och offer omvandlas till dollar och cent. Efter en lite trög start lyckas Lou snart sälja några våldsamma videoklipp till en lokal tv-station och med hjälp av Nina (Rene Russo), som är en veteran inom den spektakuära nyhetsbranschen, blommar Lou ut och i den oupphörliga jakten på spektakulärt material, får han själv huvudrollen i nattens nyhetsrapportering…

Sherlock Holmes Klassiker På SVT

De som gillar mysterieklassiker från förf hittar nu två klassiska Sherlock Holmes filmer från 40-talet på SVT Play. Brittiska radarparet Basil Rathbone och Nigel Bruce gjorde flera filmer som Sherlock Holmes och Dr.W#atson, två av dem, “Sherlock Holmes Tar Nattexpressen” (Terror By Bight) från 1946 och “Sherlock Holmes Och Kvinnan I Grönt” (The Woman In Green) från 1945 finns på Play.

Sherlock Holmes Tar Nattexpressen:

Detektiven Sherlock Holmes och hans assistent doktor Watson vaktar en ovärderlig diamant på ett tåg mellan London och Edinburgh. Men under resans gång mördas ägaren och diamanten stjäls. Holmes måste nu använda allt sitt skarpsinne för att lösa fallet och få fast mördaren.

Sherlock Holmes Och Kvinnan I Grönt:

Alla i London är uppskrämda av en härjande seriemördare och Scotland Yard vänder sig till Sherlock Holmes för att få hjälp. Morden på unga kvinnor tycks sakna motiv, men de har en sak gemensamt – gärningsmannen skär alltid av det högra pekfingret på sina offer. När dottern till den högt uppsatte Sir George upptäcker att hennes far begravt ett finger i trädgården så kontaktar hon Holmes.

Tom Hardy Är Al Capone I Biografiska Kriminaldramat Capone

Biografiska kriminaldramat “Capone” aka Fonzo får premiär på streaming och VOD den 12 maj. I filmen spelar Tom Hardy gangsterkungen Al Capone som efter att ha dömts för skattebrott tillbringat 10 år i fängelse och börjat lida av demens. Sjukdomen gör att den 47-årige Capone plågas svårt av minnesbilder frå sitt våldsamma liv.

I övriga roller ses Linda Cardellini, Matt Dillon, Kyle MacLachlan m.fl. Josh Trank har skrivit manus och regisserar. Här är trailern…

Se True Detective Säsong 3 Nu På SVT

Det finns tre säsonger inspelade av HBO serien “True Detective” och nu kan ni se den tredje säsongen ikväll tisdag 13 april 22.15 på SVT2 och Play. Varje säsong är fristående från varandra och består av 8 avsnitt och det släpps ett i veckan..

I tredje säsongeb utspelar sig handlingen i hjärtat av Ozark, Missouri och spänner över tre tidsperioder, involverat ett mysterium och makabert brott som ska utredas. Enseblem är som vanligt ny även denna gång, med Oscarsvinnaren Mahershala Ali (Moonlight (2016)) i huvudrollen som detektiv Wayne Hays och John Charles Dickson, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Sarah Gadon och Mamie Gummer m.fl i övriga roller.

Se Agatha Christie Mysteriet Agathas Gåta Nu På SVT Play

Alla som gillar pusseldeckare och perioddrama kan passa på att se brittiska “Agatha And The Truth Of Murder” (Agathas Gåta) från 2018, nu på SVT Play. Filmen bygger på det sanna faktum att Agatha Christie, år 1926, försvann mystiskt under 11 dagar och det har väl aldrig riktigt framkommit vad hon då pysslade med. Agathas Gåta är en fiktiv redogörelse där Agatha, som har ett privatliv som riskeras slås i spillror och dessutom problem med sitt författande, lockas att ta sig an ett riktigt mordfall.

I rollerna ser vi Ruth Bradley, Pippa Haywood, Tim McInnerny, Ralph Ineson m.fl. Agathas Gåta bjuder på de klassiska ingredienserna för mysterie-deckargenren och en del syftningar till Christies böcker görs också. Så här ser det ut…