Ramen Shop – Sverigepremiär 19 Oktober På Folkets Bio

Nu beger vi oss till Asien och Singapore-japanska dramafilmen ”Ramen Shop” (Ramen Teh) i regi av Eric Khoo. Sverigepremiär är det den 19 oktober 2018 och lämpligast letar ni upp en Folkets Bio nära er. Ramen Shop har tidigare visats på flera filmfestivaler och fått fina omdömen. Filmens kärna består av en Ramen reastaurang och en ung mans sökande efter sina rötter.

En Ramen Shop är en restaurang som specialiserat sig på japanska vetenudlar i köttbuljong. I Japan är ramen shops mycket vanliga och populära och mer än 10 000 restauranger finns i landet. Här följer synopsis samt trailer:

Masato är kock på en ramen-restaurang i Japan. När fadern dör reser Masato till Singapore för att med hjälp av en efterlämnad anteckningsbok försöka pussla ihop sina föräldrars historia. Till slut lyckas han hitta både morbror och mormor men han får kämpa hårt både för att vinna deras förtroende och för att hitta det perfekta ramen-receptet”…

Mr Sunshine – Ny Asiatisk Miniserie På Netflix

Ute nu på Netflix finns nya drama-miniserien ”Mr Sunshine” (Miseuteo Shunshain). Den asiatiska serien består av fyra avsnitt och utspelar sig från 1871 och fram till åren 1900-1905. I centrum står en ung pojke som efter stridgheterna i Korea 1871 hamnat i USA. När han återvänder till Korea under en historiskt vändpunkt i hemlandet blir han förälskad i en adelsdam…

Under The Tree – Isländsk Prisbelönt Dramakomedi

underthetreeIsland har en stark berättartradition att falla tillbaka på och det lilla landet producerar mycket bra film. Hafsteinn Gunnar Sigurdsson fortsätter att bygga Islands rykte som filmnation med dramakomedin ”Under The Tree”, som fått beröm av internationell branschpress och vunnit flera festivalpriser. Filmen visas i sektionen Nordic Light på Göteborgs festival i år, och får svensk biopremiär den 1 juni. Under The Tree är den skruvade historien om hur grannsämja som rubbas på grund av ett skuggande träd gradvis övergår i en strid på liv och död.

Atli och Agnes hänger mest ihop för dottern Ásas skull, och när Agnes upptäcker att Atli kollar på film där han har sex med sitt ex slänger hon raskt ut honom. Han flyttar in hos föräldrarna, som är i konflikt med grannarna om det stora alltför skuggande trädet på sin bakgård.

Atli genomlider käbblet mellan de två hushållen samtidigt som han försöker säkra delad vårdnad om lilla Ása. Trädkampen förs med allt från säkerhetskameror till motorsåg, och såväl människors som husdjurs liv svävar snart i fara.

Operation Mekong – Kinesisk Högoktanig Action

MekongFilmvärlden är stor och inte bara Hollywood, så därför tar vi oss, denna 1 maj, till Kina och en film som får det att vattnas i munnen på alla älskare av actiongenren.

Actionäventyret ”Operation Mekong” (Mei Gong He Xing Dong), som är inspirerad av de sanna händelserna 2011, är en sanslöst underhållande actionfilm som inte utan anledning kraschade in bland de 20 mest sedda filmerna i Kina någonsin hösten 2016. Den har spelat in över 170 miljoner dollar världen över och har höjts till skyarna som ”två enormt underhållande timmar” (Variety) och ”en seriös rival till alla blockbusters från Hollywood” (Los Angeles Times). För regin står Dante Lam, en riktig actionmästare från Hong Kong, internationellt känd för bland andra ”Beast Stalker” och ”That Demon Within”.

Operation Mekong får hemmabiorelease på DVD och Blu-ray den 22 maj 2017, Studio S Entertainment distribuerar. Här är filmens synopsis och den svensktextade trailern…

På morgonen den 5 oktober 2011 anfölls två handelsfartyg på Mekongfloden, en av Asiens största floder. Båda besättningarna mördades och dumpades i floden, och 900 000 amfetaminpiller hittades senare på platsen. Fartygen var på väg genom det livsfarliga och laglösa område som kallas Gyllene triangeln och som förbinder länderna Thailand, Burma och Laos. Här styr gerillagrupper med järnhand. De livnär sig på att odla enorma mängder opium som smugglas ut genom Thailand och förstör livet för fler och fler människor i världen varje år. Kommissarie Gao Gang (Zhang Hanyu) vid den kinesiska polisen tar sig an det omöjliga uppdraget att ställa de skyldiga till ”Mekong-massakern” inför rätta. Med sig har han den blint hämndlystne underrättelseofficeren Fang Xinwu (Eddie Peng), vars fru föll offer för drogkartellerna. Spåren leder dem till Naw Khar (Pawarith Monkolpisit), en hänsynslös drogbaron vars högkvarter ligger djupt inne i Gyllene triangelns djungler, där ingen laglydig medborgare har satt sin fot på över 60 år”…

The Handmaiden – Thriller Noir Signerad Chan-wook Park

handmaidenKoreanske mästerregissören Chan-wook Park återvänder till hemlandet med romantiska, thriller noir dramat ”The Handmaiden”. Filmen som är baserad på Sarah Waters roman ”Fingersmith” har tävlat i Cannes om både Guldpalmen och Queerpalmen. The Handmaiden är en psykologisk thriller om passion, svek och hämnd, med en speltid på hela 144 minuter. Sverigepremiär är det den 27 januari 2017. NonStop Entertainment distribuerar.

Med uppsåt att lura Lady Hideko på hennes förmögenhet lyckas unga Sookee få anställning hos henne som kammarjungfru. Men oväntade känslor uppstår mellan dem, samtidigt som mannen bakom komplotten visar sig ha helt andra planer för Sookee.

Journey To The Shore

Jag tänkte vi kunde ta en titt på japanska romantiska fantasydramat ”Journey To The Shore” som visades på Göteborgs filmfestival i januari. Kiyoshi Kurosawa regisserar och filmen handlar om Mizuki som mist sin man Yusuke i en drunkningsolycka för tre år sedan. När han plötsligt kommer tillbaka blir hon inte förvånad utan undrar bara varför det tog honom så lång tid att återvända. Sedan går hon med på att låta Yusuke ta med henne på en resa.

Kan den här gå upp på Folkets Bio framöver månne? Här är en liten försmak i varje fall…

[wp_ad_camp_1]

Hirokazu Koreedas Systrar

Prisbelönte regissören Hirokazu Koreeda är tillbaka med ett nytt drama som bygger på Akimi Yoshidas serieroman, som berättar en vackert finstämd syskonhistoria med stort hjärta. Japanska ”Systrarna” tävlade på Cannes filmfestival 2015 och vann bland annat publikpriset på filmfestivalen i San Sebastian. Systrarna får svensk biopremiär den 26 februari 2016. TriArt Film distribuerar.

Systrarna Sachi, Yoshino och Chika bor tillsammans i Kamakura. När deras far, som de inte träffat på 15 år, plötsligt dör packar de sina väskor för att ta sig till begravningen. Där träffar de sin lilla halvsyster de aldrig tidigare mött och inser att hon lever ett ensamt liv. Efter en snabb överläggning erbjuder de sin nyfunna syster att komma att bo med dem. Ett beslut som kommer att förändra livet för alla inblandade.”…