Tack Och Adjö För The Paradise Och En Förlorad Värld På SVT1

I kväll söndag 20.50 är det tack och adjö för brittiska perioddramaserien “The Paradise“, som nu med det åttonde och sista avsnittet går i graven för alltid. För inte lär protester och manifestationer för seriens bevarande hjälpa? The Paradise är inget sjunkande skepp på väg mot djupet, utan en mycket populär serie med lysande tittarsiffror, men BBC vill göra plats för annat. Trist och ett svek mot alla fans kan man tycka. Det intressanta nu är om man hinner sy ihop alla lösa trådar i det sista avsnittet, som ger oss följande intrig: “Clémence är åter i stan och för med sig sina problem till ett redan härjat Paradise. Tom visar upp sin återförening med Clémence inför en förtvivlad Katherine, som dock räddas av Jonas.”

Det ser ut att ha blivit en vana nu hos SVT att hålla kvar fans av brittisk film i TV Soffan efter The Paradise. I kväll är inget undantag, för 21.45 sänder SVT 1 den brittiska långfilmen “En Förlorad Värld“, från 2008. Filmen är en nyinspelning av TV serien från 1981. Vill ni ha En Förlorad Värld i er filmssamling så finns den på blu-ray rea för tillfället, distribuerad av SF.

Nu är TV serien bättre än långfilmen som är en komprimerad version av serien på 659 minuter. Men långfilmen, som har bland annat Matthew Goode och Emma Thompson i ett par av rollerna, är klart sevärd. Både filmen och serien är baserad på Evelyn Waughs hyllade roman från 1945 med samma namn. Genomgående teman i boken, tillika serien och filmen, är förutom krigens grymheter och förändringar i England även religion, konst och alkoholism. Det vi bjuds på i denna ‘berättelse är en beskrivning om hur de två världskrigen förändrade allt som den engelska överklassen värderade och höll kärt…

Den unge studenten Charles lär i mellankrigstidens Oxford känna Sebastian, en charmig och excentrisk aristokrat som tillhör en förmögen katolsk familj. Charles förflyttas till en värld av heldagsluncher, champagne och vaktelägg men upptäcker vid sina besök på släktgodset Brideshead att den sorgfria ytan gömmer en rad familjehemligheter.

Proteststormar…

Som Cinemaholics nämnt tidigare blev det rejäla protester och upprörda känslor I UK när BBC beslutade sig för att lägga ned den populära perioddramaserien The Paradise. Facebookgrupper för seriens bevarande skapades och fans uppmanades att skriva på protestlistor. Jag har ingen aning om hur det gått, men det lär knappast bli så att BBC kryper till korset och producerar en tredje säsong av The Paradise. Men det är aldrig fel att protestera, det finns ju sämre skit på tv, så BBCs beslut är aningen svårförståligt.
The Paradise har även gått bra i övriga världen och i Sverige har serien samtlat nära 1 miljon tittare som bäst!

Nu har vi i varje fall nått avsnitt 5 av den sista säsongen(20.55 på SVT 1 i kväll söndag 6 juli) och Tom Weston blir ursinnig när han upptäcker Morays monter med fickur, som kan stjäla uppmärksamheten från Westons nya livsmedelsavdelning. Han ber Denise att tillbringa mer tid på andra avdelningar, och Moray fruktar att hon används som en bricka i en intern konflikt…

Säsongsstart Av The Paradise

Då var det dags för premiären av säsong 2 av mycket populära TV serien “The Paradise“. I kväll söndag 1 juni klockan 20.50 visas episod 1 av 8 på SVT 1. Tyvärr är det, som Cinemaholics skrivit om tidigare, även den sista säsongen av The Paradise, då BBC beslutade att lägga ned serien för att ge plats åt andra serier, där mycket av det nya kommer att röra sig om första världskriget, då det är hundraårsjubileum i sommar.

Att The Paradise ska läggas ned har rört upp starka känslor inte bara i UK. Många över hela världen har tagit serien till sitt hjärta och vill ha en fortsättning. Naturligtvis, i den moderna tid vi befinner oss med sociala medier etc, så har det bildats en protestgrupp för seriens bevarande. Kika in på Save The Paradise BBC eller på gruppens Facbooksida, där ni har möjlighet att skriva på en protestlista, om ni känner er hugade.

Det har nu gått ett år sedan sist och varuhuset har kämpat på utan sin karismatiske grundare, Moray. Nu är han tillbaka och återförenad med Denise, men deras lycka blir kortvarig i och med ankomsten av Katherine och hennes nye make.

Serien finns utgiven på DVD och Bluray av BBC, men vill man vänta på en svensktextad version av säsong 2 så kommer den till hösten. På Cinemaholics finns mycket att läsa om The Paradise och förslagsvis gör ni det genom att hoppa in här och leta er fram lite. Här en liten teaser inför säsong 2 som består av 8 episoder…

Trista Nyheter För Fans Av TV Serien THe Paradise

Många svenskar följde brittiska kostymserien “The Paradise” när SVT sände första säsongen förra året. Serien bygger på Émile Zolas roman Au Bonheur des Dames, men här tilldrar sig handlingen i Newcastle 1875 och det allra första varuhuset i norra England, The Paradise. Dit kommer Denise, flickan från landsbygden och hon får så småningom anställning i varuhuset. Sedan leder det ena till det andra och det uppstår en rejäl fling mellan Denise och varuhusets ägare John Moray, som lämnar sin blivande fru Katherine väntandes vid altaret.

Säsong 2 har nyligen visats i Storbritannien och när SVT tänker sända den är ännu inte klart, men troligtvis till hösten. Men sedan är det slut med The Paradise för alltid och BBC One som producerar serien stänger alla dörrar och meddelar att serien läggs ned. Tittarsiffrorna hade blivit sisådär, utan att vara katastrofala. Man nådde runt 5 miljoner tittare varje avsnitt, men som jämförelse kan nämnas att Downton Abbey lockar närmare 12 miljoner britter till TV soffan. Men nu säger BBC One att det i första hand inte är vikande tittarsiffror som är anledningen till nedläggningen av den i Sverige så populära serien, utan att det görs för att få plats för flera nya perioddramaserier. En ny serie på gång är The Ark, som utspelar sig under första värlskriget och centrerar kring ett fältsjukhus vid franska kusten.

Men för The Paradise är det i och med säsong 2 nu alltså tack och adjö. Trist tycker jag som anser att serien har stor potential, men som tur är finns The Paradise utgiven på DVD. Man kan även roa sig med att leta runt på Cinemaholics, där finns massor om The Paradise.

Säsongsstart För The Paradise I UK

BBC har meddelat att första episoden av säsong 2 av populära “The Paradise” kommer att premiärvisas den 20 oktober 2013. Vi i Sverige får nog hålla oss till tåls till kommande sommar. Det kanske inte är någon brådska heller, för fans av perioddrama genren lär få fullt upp med Downton Abbey, Mr Selfridge och Barnmorskan I East End fram till dess.

Men om man nu inte vill vänta på The Paradise så går det att köpa DVD utgåvan som kommer redan den 2 december. Dock med engelsk text, men min efarenhet är att man inte behöver vara expert på det engelska språket för att hänga med i handlingen. Så det är helt klart ett alternativ för dem som lider av stark Paradise abstinens.

I klippet nedan får vi en redogörelse av Denise, Moray och nya karaktären Tom Weston, om hur turerna kommer att gå under säsong 2…

The Paradise Säsong 2 Trailer

Längtar ni efter en fortsättning på den brittiska dramaserien “The Paradise” som blivit en lika stor succé som Downton Abbey? Troligtvis får vi vänta till sommaren 2014 på säsong 2, om inte SVT sätter fart. BBC kör i gång säsong 2 nu i höst i Storbritannien och gissningsvis varför vi i Sverige får vänta nästan ett år beror på att SVT först ska ut med nya säsonger av Downton Abbey, Mr Selfridge,och Barnmorskan I East End.

Följ den här länken och läs mer om kostymserien The Paradise. Att döma av teasern nedan från BBC så kan vi vänta oss ännu mera drama, intriger och romans i säsong 2…

Paradise Cliffhanger

Det blev en liten cliffhanger när sista delen av säsong 1 av “The Paradise” visades i går kväll på SVT. Hur det går framöver och om Katherine fortfarande står vid altaret och väntar, eller om det är kuttrasju med Denise som gäller för Moray det får vi veta nästa sommar. Inspelningarna av säsong 2 har pågått sedan i april och kommer att premiärvisas i UK redan i september 2013. Att vi i Sverige troligtvis får vänta nästan ett år beror på att SVT först ska ut med nya säsonger av Downton Abbey, Mr Selfridge,och Barnmorskan I East End.

Seriens huvudkaraktärer fortsätter och nya tillkommer. Tom Weston en före detta soldat som fattar tycke för Katherine blir en ny bekantskap och han spelas av Ben Daniels (House of Cards, Law & Order). Andra nya är nykomlingen Edie Whitehead som Toms dotter Flora, Lisa Millett spelar den godhjärtade kokerskan Myrtle och Katie Moore är Susy.

Speciellt för serien har man vid Lambton Estate i County Durham byggt upp en gata i viktoriansk stil, som blir fond för det exklusiva varuhuset The Paradise. Chronicle Live UK har släppt bilder från inspelningsplatsen och arbetet med säsong 2. Ta en titt här…

Tack Och Adjö För The Paradise

Gillar man kostymdrama då gillar man även brittiska serien “The Paradise” och vad jag förstår är det många som gör det. Serien har blivit mäkta populär ute i världen och så även i Sverige och flåsar “Downton Abbey” i nacken vad det gäller tittarsiffror.

I och med kvällens avsnitt söndag 8 september, som är det sista för den här omgången, så blir det tack och adjö klockan 21.00 på SVT 1.

Men misströsta inte! Säsong 2 är redan under inspelning och i oktober sätter Downton Abbey i gång med säsong 4.

Ni som hänger med i The Paradise undrar säkert vad det ska bli av det stundande bröloppet mellam Moray och Katherine, brudgummen verkar inte riktigt pepp eller hur? Kan det bero på en viss ung fröken Denise? Så här går turerna i kväll…”När den stora dagen nalkas måste Moray fatta ett avgörande beslut – men kan han uppbåda modet nu när han som bäst behöver det? Eller kommer en våldnad från det förflutna att få honom på fall?”

I klippet nedan berättar Joanna Vanderham som är alldeles utmärkt i rollen som Denise om sin karaktär och hennes ambitioner…

Bild: BBC One.

Det Drar ihop Sig I The Paradise

Det börjar att dra ihop sig i populära kostymserien “The Paradise“. Näst sista avsnittet, del 7, för den här säsongen får vi i kväll söndag den 1 september 21.00 på kanal 1. Ni som hänger med i serien vet ju att Morray och Katherine har deklarerat sitt kommande bröllop. Men Katherines bröllopsplaner och hennes planer för Moray och The Paradise blir ett hot mot Jonas, som hon har svårt att tåla.

Denise vinner över köpmännen på Tolgate Street och står inför sin hittills största utmaning. Ja, det är i stort vad som bjuds på i kväll, och nyfikna undrar hur står det till med kärleken?

Intrigerna Fortsätter I The Paradise

Intrigerna fortsätter i brittiska dramaserien “The Paradise” med avsnitt 6 i kväll söndag den 25 augusti, 21.00 på kanal 1. I förra avsnittet avpolleterades ‘kompanjonen’, barberaren Mr Burroughs av Jonas och är försvunnen sedan dess. Jonas spelas av duktige skotske skådespelaren David Hayman som haft en lång och gedigen karriär.

I kvällens avsnitt kan Denise inte bevara sin hemlighet längre, kommer den att spoliera hennes karriär? Moray fattar ett livsavgörande beslut, medan Jonas bedriver utpressning.
Det är ju i mångt och mycket karaktärerna Denise och Mr Moray som driver hanlingen framåt och att det finns något outtalat melan Moray och Denise, som spelas av unga Joanna Vanderham, har väl alla förstått vid det här laget. Moray spelas av skotten Emun Elliott och han berättar i klippet nedan om sin karaktär och serien i övrigt…

Trailer och bild: BBC.