Kategoriarkiv: Barnmorskan I East End

Barnmorskan I East End Säsong 5 Visas Nu På SVT

BarnmorskorDet har flaggats dåligt av SVT för femte säsongen av Barnmorskan I East End, men nu är den i varje fall igång på ettan varje söndag klockan 20.00. Första avsnittet som visades i söndags den 14 ligger ute på SVT Play om ni missade det. Själv har jag redan sett hela femte säsongen på Netflix, men den tåls att se om igen. När Barnmorskan I East End startade befann vi oss i 1950-talets East End, London och med den fjärde säsongen klev vi in i 60-talet och nu är året 1961. Läs om alla tidigare säsonger och lite annat här.

Som ni vet blir det ytterligare fyra säsonger till och fyra julspecialer efter denna femte säsong, med andra ord, en säsong 6, 7, 8 och 9, vilket innebär att Barnmorskan I East End kommer ha fullt upp till 2020-2021! Säsong 6 har nyligen visats i UK och kommer även den på SVT.

Publicerat i Barnmorskan I East End, Brittisk Film, Drama, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

Julfeeling I Poplar…

Ni som följer Barnmorskan I East End har en högtidsstund att vänta i kväll söndag den 18 december då SVT klockan 20.00 visar 2015 års julspecial. Det extralånga avsnittet på 75 minuter har jag redan sett på Netflix och det är enligt min mening det bästa avsnittet hittills i serien och bjuder på mycket julkänsla och som vanligt gripande drama.

Det är många som är glada när människorna i East End-området förbereder sig för julen. En sörjande moder får en mycket oväntad överraskning och kan njuta av julen. Men samtidigt blir nunnorna i Nonnatus House oroade när en av systrarna verkar ha försvunnit.

Publicerat i Barnmorskan I East End, Drama | Lämna en kommentar

Barnmorskan I East End – 2016 års Julspecial

Det kan hända att det är spoiler alert varning på det här inlägget, om man följer Barnmorskan I East End och inte vill gå händelserna i förväg. 2016 års julspecial är det långfilmslånga avsnitt som rundar av säsong 5 och sparkar i gång säsong 6 i UK. Själv kunde jag inte vänta på SVT utan är nu mitt uppe i säsong 5 på Netflix och kan konstatera att serien blir bara bättre och bättre för varje år. Femte säsongen börjar med 2015 års julspecial, vilket jag tycker är ett av de bättre avsnitten någonsin på hela serien, fullt med feeling. Just det avsnittet kan ni dessutom se på SVT nu på söndag den 18 december!

Ni som inte kan hålla er…här är promon för 2016 års julspecial…

Publicerat i Barnmorskan I East End, Brittisk Film, Drama | Lämna en kommentar

Barnmorskan I East End Får Tre Nya Säsonger

midwife58Call The Midwife, allas våran Barnmorskan i East End har blivit BBCs stora flagskepp och en av de populäraste serierna tv-bolaget någonsin producerat. Serien har fans över hela världen, inte minst här i Sverige och för alla som följer serien presenterade BBC glädjande nyheter i dagarna.

Det blir ytterligare tre säsonger till och tre julspecialer, med andra ord, en säsong 7, 8 och 9. Säsong 6 kommer att visas efter årsskiftet i UK, vilket innebär att Barnmorskan I East End kommer ha fullt upp till 2020!

Här i Sverige väntar vi in SVTs sändningar av säsong 5. 2015 års julspecial kommer att visas när den passar som bäst in tiden, veckan innan jul den 18 december. För övrigt kan nämnas att Barnmorskan I East End finns på Netflix för alla som vill börja om med säsong 1. Där finns även säsong 5, om ni är otålig.

Nu får vi hoppas att SVT är offensiv och köper in alla kommande säsonger av Barnmorkan I East End. 2016 års julspecial är på intågande för britterna och visas på juldagen. Ingen större fara för spoiler alert här…

Publicerat i Barnmorskan I East End, Brittisk Film, Drama | Lämna en kommentar

Fira Jul Med Barnmorskan I East End

SVT har släppt sitt program för julhelgerna och där finns många godbitar som ger en anledning att återkomma i ämnet. Närmast kan nämnas att SVT fortsätter att sända Barnmorskan I East End, vilket är glädjande för alla som inte har Netflix eller är sugen på den tjänsten. Den 18 december klockan 20.00 bjuder SVT in till 2015 års julspecial som rundar av säsong 4 av Barnmorskan I East End. När säsong 5 sedan tar vid vet jag för tillfället inte, men gissningsvis efter årsskiftet.

Det är många som är glada när människorna i East End-området förbereder sig för julen. En sörjande moder får en mycket oväntad överraskning och kan njuta av julen. Men samtidigt blir nunnorna i Nonnatus House oroade när en av systrarna verkar ha försvunnit.”…

Publicerat i Barnmorskan I East End, Brittisk Film | Lämna en kommentar

Barnmorskan I Eastend På Netflix

midwifeseason5Man kan ha olika synpunkter på Netflix, men jag tycker tjänsten är värd den lilla summa jag betalar varje månad. Nog kan man önska lite mera aktuella biofilmer, men jag använder mest Netflix till att se om gamla godingar och klassiker och det finns en hel del att välja på. När det gäller perioddramaserier är Netflix en guldgruva att ösa ur. Här finns alla säsongerna av Downton Abbey, Mr Selfridge, The Paradise, Poldark, Landgirls, Foyle´s War och Barnmorskan I East End. Serier som alla visats på SVT tidigare och som man nu har möjlighet att se om i sin egen takt.

När det gäller Barnmorskan I East End kommer det fina i kråksången. Serien har ju snurrat på SVT i flera år och i somras visades säsong 4. Vill man redan nu veta hur det går för barnmorskorna och nunnorna på Poplar i Londons East End så har man chansen, för Netflix har precis lagt ut den femte säsongen med 8 avsnitt samt 2015 års julspecial. Nu vet jag inte om det innebär att Netflix köpt rättigheterna till fortsättningen av serien framför näsan på SVT, eller om den kommer på den ‘statliga televisionen’ framöver. Vi får hoppas det då många äldre följer serien och har svårt med streaming och kanske inte ekonomi för övriga utgifter. Jag gläds temporärt i varje fall, otålig som jag är, för vi släppar lite efter här i Sverige då Sjätte säsongen av Call The Midwife, som är den engelska titeln, får premiär i UK vid årsskiftet.

UPPDATERING: Efter kontakt med SVT meddelar de att säsong 5 av Barnmorskan I East End är inköpt och kommer att visas framöver, men är inte tablålagd ännu. Glädjande nyheter för de som vill fortsätta att följa den populära seien på SVT.

Barnmorskan I East End tycker jag är en av de bättre perioddrama serierna från Storbritannien på många år, absolut i klass med Downton Abbey. Varför inte ta en titt på trailern till 2015 års julspecial, samt trailern till säsong 5…

Publicerat i Barnmorskan I East End | Lämna en kommentar

Into he Sixties Med Barnmorskan I East End

midwifes4

Några av er som läser här dagligen följer kanske med perioddramaserien ”Barnmorskan I East End” på SVT 1, onsdagskvällar. Serien har nu nått samma höjder som Downton Abbey och är omåttligt populär i Sverige och övriga världen. När vi nu i kväll, med avsnitt 7 av 8, närmar oss slutet av säsong 4 så kan det vara bra att veta att det finns ytterligare 2 säonger till av serien och jag är övertygad om att BBC komme att spela in en sjunde säsong. När serien startade befann vi oss i 1950-talets East End, London och med den fjärde säsongen klev vi in i 60-talet. I videon nedan tar några av huvudkaraktärerna med oss into the sixties…

För övrigt, som sagt, i kväll 10 augusti klockan 21.00 på SVT är det dags för näst sista avsnittet av denna säsong och Barbara och Syster Mary Cynthia inför med gemensamma krafter en revolutionerande teknik för att behandla en patient med liggsår. Dock blir det snart klart att det är patientens fru som behöver vård allra mest.

[wp_ad_camp_1]

Publicerat i Barnmorskan I East End | Lämna en kommentar

Barnmorskan Eller Fotboll?

Barnmorskan Eller Fotboll? Ja det är frågan i kväll då Barnmorskan I East End har säsongstart klockan 21.00 på SVT 1 samtidigt som Sverige spelar ödesmatch i fotbolls EM på fyran. Nja, det blir nog fotboll och så Call The Midwife på SVT Play direkt efter om jag är på humör.

Det extralånga avsnittet på 75 minuter som sänds i kväll är fördrinken till seriestarten av säsong 4 nästa onsdag. Som sagt tidigare, julen står för dörren och året är 1959…

[wp_ad_camp_1]

Publicerat i Barnmorskan I East End | Lämna en kommentar

Nu Är Det Jul Igen…

midwifejulNästa vecka då vi närmar oss midsommarhelgen firas det jul på SVT. Onsdagen den 22 juni klockan 21.00 på SVT 1 är det som nämnts tidigare seriestart för Barnmorskan I East End med ett långfilmslångt specialavsnitt som tillika är 2014 års julspecial. Som ni ser i promon nedan så ska granen in i stugan och det ska firas jul anno 1959. Barnmorskorna och nunnorna på Poplars i Londons East End verkar bland människor som lever i fattigdom och armod. Trots detta bjuder serien på massor av värme, feelgood och kamratskap, vilket inte är helt fel dessa tider.

Call The Midwife har smugit upp och blivit lika populär som avsomnade Downton Abbey. Inspelningen av säsong 6 är i gång och det kommer att visas i UK under 2017, vilket innebär att vi i Sverige kan se fram emot minst två säsonger till efter denna fjärde. Dessutom ryktas det om att det även kan bli en sjunde säsong. Julafton för alla fans av Barnmorskan I East End sålunda…

[wp_ad_camp_1]

Publicerat i Barnmorskan I East End | Lämna en kommentar

Call the Midwife – Fall into Place

barnmorskan41Barnmorskan I East End” är på ingång igen på svensk television. Äntligen tycker alla perioddramafans och dem som i synnerhet gillar serien om barnmorskorna och nunnorna på Poplar’s i Londons East End i slutet av 1950 och början av 60-talet.

Onsdagen den 22 juni, 21.00 på SVT 1, blir det jul mitt i sommaren då ett förlängt specialavsnitt(2014 års julspecial) sänds inför starten på den fjärde säsongen. Då får vi möta Jennifer Worth som tänker tillbaka på vännerna och kollegorna i hennes ungdom vid Nonnatus House. Vi reser tillbaka i tiden till julen 1959, där förberedelserna är i full gång inför söndagsskolans julkonsert.

Ni som såg tredje säsongen på SVT märkte att huvudpersonen Jenny Lee, spelad av Jessica Raine, skrevs ut ur serien, så när den fjärde säsongen tar avstamp dyker det upp några nya ansikten…

Publicerat i Barnmorskan I East End | Lämna en kommentar