Trailers Till Alla Julspecialer Av Barnmorskan I East End

Idag är det bara sex veckor kvar till första advent och vis av erfarenhet kommer tiden fram till jul gå undan. Många går och väntar på sjätte säsongen av ”Barnmorskan I East End”, men än så länge finns inga besked från vare sig SVT eller Netflix, men det kanske klarnar närmare jul. Fram till dess kan ni alltid börja ladda inför kommande högtider med samtliga trailers till dem hittills utgivna Julspecialerna av Barnmorskan I East End, år 2012-2016…

Försenad Barnmorska

Midwife6När Barnmorskan blir försenad då blir det lätt katastrofläge. All information jag hade sa att Barnmorskan I East End säsong 6 skulle ha premiär på Netflix i går måndag den 18 september, men det visade sig vara ett luftslott. Netflix skjuter fram premiären och har inte tablålagt den ännu, så vi får helt enkelt vänta. Trist naturligtvis för alla som följer serien och vill man se fortsättningen av Barnmorskan på SVT får man vänta, troligtvis, till nästa år. Här kunde önskas att tevebolag och streamingtjänster var lika snabb som när Downton Abbey var aktuellt. Då skedde premiären av varje ny säsong bara någon månad efter UK premiären. Jag har i varje fall kommunicerat med Netflix och de är medvetna om att intresset för serien är stort. Så håll ut.

I Storbritannien ser Call The Midwife fansen fram emot 2017 års julspecial på juldagen och säsong 7 som får premiär i början på nästa år. Nu får vi hoppas att Netflix är snabba och lägger ut säsong 6 snabbare än kvickt för intresset för fortsättningen är stort. Serien som blivit BBCs flaggskepp är populär över hela världen och har nu fler tittare än Downton Abbey hade en gång i tiden och det gäller även för Sverige. Är man riktigt desperat 🙂 och inte har något problem med engelsk undertext så finns den brittiska utgåvan, Call The Midwife season 6 på Discshop för 199 kronor.

I säsong 6 instiftas nya regler för nunnorna och sjuksystrarna på Nonnatus House. Nya karaktären syster Ursula dyker upp och gör livet krånligt för personalen, dessutom stundar det nya tider och nya reformer gällande moderskapet instiftas…

Nya Regler På Nonnatus House

barnmorska63Många är sugen på sjätte säsongen av ”Barnmorskan i East End” och som sagts tidigare kan ni börja följa den från och med den 18 september på Netflix, om allt går enligt plan. Serien som blivit BBCs flaggskepp är populär över hela världen och har nu fler tittare än Downton Abbey hade en gång i tiden. Så det är ju inte förvånande att BBC valde att förlänga serien till 9 säsonger och det kanske inte stoppar där heller.

Denna sjätte säsong instiftas nya regler för nunnorna och sjuksystrarna på Nonnatus House. Nya karaktären syster Ursula dyker upp och gör livet krånligt för personalen, dessutom stundar det nya tider och nya reformer gällande moderskapet injstiftas…

Barnmorskan i East End Säsong 6 På Netflix

barmorkor63Alla ni som följer ”Barnmorskan I East End” och väntar som bäst på den sjätte säsongen, behöver inte vänta länge till. Den 18 september är det nämligen premiär på Netflix för Call The Midwife säsong 6. Åtta nya episoder plus 2016 års långilmslånga julavsnitt bjuds det på, dessutom finns de övriga fem säsongerna på streamingtjänsten, om ni skulle behöva fräscha upp minnet. Har ni inte Netflix så har SVT köpt in fortsättningen på serien, men vis av erfarenhet så lär det dröja en bit in på nästa år innan den sänds där.

Året är nu 1962 och våra vänner på Nonnatus House är lika engagerade som vanligt på att ta hand om Poplars invånare. Den sociala revolutionen i omvärlden leder till stora förändringar för alla inblandade. Karaktärerna i serien, som vi lärt älska genom åren, tvingas göra egna val och kämpa tuffa strider. I Säsong 6 kommer vi att se dem skratta tillsammans, gråta ihop, kämpa tillsammans och stödja varandra som aldrig förr. Men det börjar med julfirande…

Barnmorskan I East End Säsong 6

midwifes6Barnmorskan I East End säsong 5 har precis visats klart på SVT och jag försöker reda ut när säsong 6, som nyligen visats i Uk, är på gång. Blir det Netflix, där de fem första säsongerna ligger ute, eller SVT som blir först? Bara rykten än så länge, men det viskas om att säsong 6 ska kunna ses på netflix under senhösten. När det gäller SVT har jag inte fått någon information. Serien är i varje fall inköpt, men där brukar den vanligtvis tablåläggas till våren-sommaren, vilket skulle innebära att vi får vänta på säsong 6 en bra bit in på 2018. För övrigt är säsong 7 under inspelning i UK och den kommer att visas där vid årskiftet. Som ni vet vid det här laget, ni som följer serien, så är det sedan länge klart att man kommer spela in ytterligare två säsonger av den populära serien och då är vi uppe i totalt 9 säsonger.

Barnmorskan I East End är skapad av Heidi Thomas och är baserad på sjuksköterskan och barnmorskan Jennifer Worths memoarer. Worth arbetade för Community of St. John the Divine, en anglikansk orden, vid dess kloster i East End i London under 1950-talet. De senare säsongerna är fristående från hennes böcker, men bygger på verkliga händelser och akurat forskning om livet för barnmorskorna och nunnornas vid Poplar i Londons East End under 1960-talet. Här är en aptitretare inför säsong 6. Den som väntar på något gott…

Call The Midwife: The Casebook

midwifecasebookAlla som följer Barnmorskan I East End (Call The Midwife) kan glädjas över dokumentären om serien, Call The Midwife: The casebook. Den ligger ute just nu på SVT Play för alla som är intresserade och i den berättas det om bakgrunden till serien.

Hur såg egentligen förutsättningarna ut för barnmorskorna i östra London? Programledaren och skådespelaren Stephen McGann leder oss in bakom kulisserna på inspelningen till Barnmorskan i East End. Vi får glimtar in i framtida säsonger och samtal med Heidi Thomas, manusförfattare och skapare till serien. Och inte minst möten med de som var barnmorskor och läkare under tiden, när nya sociala och medicinska upptäckter förändrade samhället i grunden.

För övrigt, ni som följer Barnmorskan I East End på SVT 1 för tillfället får vänta till söndagen den 9 juli på sista avsnittet av säsong 5.

Barnmorskan I East End Säsong 5 Visas Nu På SVT

BarnmorskorDet har flaggats dåligt av SVT för femte säsongen av Barnmorskan I East End, men nu är den i varje fall igång på ettan varje söndag klockan 20.00. Första avsnittet som visades i söndags den 14 ligger ute på SVT Play om ni missade det. Själv har jag redan sett hela femte säsongen på Netflix, men den tåls att se om igen. När Barnmorskan I East End startade befann vi oss i 1950-talets East End, London och med den fjärde säsongen klev vi in i 60-talet och nu är året 1961. Läs om alla tidigare säsonger och lite annat här.

Som ni vet blir det ytterligare fyra säsonger till och fyra julspecialer efter denna femte säsong, med andra ord, en säsong 6, 7, 8 och 9, vilket innebär att Barnmorskan I East End kommer ha fullt upp till 2020-2021! Säsong 6 har nyligen visats i UK och kommer även den på SVT.

Julfeeling I Poplar…

Ni som följer Barnmorskan I East End har en högtidsstund att vänta i kväll söndag den 18 december då SVT klockan 20.00 visar 2015 års julspecial. Det extralånga avsnittet på 75 minuter har jag redan sett på Netflix och det är enligt min mening det bästa avsnittet hittills i serien och bjuder på mycket julkänsla och som vanligt gripande drama.

Det är många som är glada när människorna i East End-området förbereder sig för julen. En sörjande moder får en mycket oväntad överraskning och kan njuta av julen. Men samtidigt blir nunnorna i Nonnatus House oroade när en av systrarna verkar ha försvunnit.

Barnmorskan I East End – 2016 års Julspecial

Det kan hända att det är spoiler alert varning på det här inlägget, om man följer Barnmorskan I East End och inte vill gå händelserna i förväg. 2016 års julspecial är det långfilmslånga avsnitt som rundar av säsong 5 och sparkar i gång säsong 6 i UK. Själv kunde jag inte vänta på SVT utan är nu mitt uppe i säsong 5 på Netflix och kan konstatera att serien blir bara bättre och bättre för varje år. Femte säsongen börjar med 2015 års julspecial, vilket jag tycker är ett av de bättre avsnitten någonsin på hela serien, fullt med feeling. Just det avsnittet kan ni dessutom se på SVT nu på söndag den 18 december!

Ni som inte kan hålla er…här är promon för 2016 års julspecial…

Barnmorskan I East End Får Tre Nya Säsonger

midwife58Call The Midwife, allas våran Barnmorskan i East End har blivit BBCs stora flagskepp och en av de populäraste serierna tv-bolaget någonsin producerat. Serien har fans över hela världen, inte minst här i Sverige och för alla som följer serien presenterade BBC glädjande nyheter i dagarna.

Det blir ytterligare tre säsonger till och tre julspecialer, med andra ord, en säsong 7, 8 och 9. Säsong 6 kommer att visas efter årsskiftet i UK, vilket innebär att Barnmorskan I East End kommer ha fullt upp till 2020!

Här i Sverige väntar vi in SVTs sändningar av säsong 5. 2015 års julspecial kommer att visas när den passar som bäst in tiden, veckan innan jul den 18 december. För övrigt kan nämnas att Barnmorskan I East End finns på Netflix för alla som vill börja om med säsong 1. Där finns även säsong 5, om ni är otålig.

Nu får vi hoppas att SVT är offensiv och köper in alla kommande säsonger av Barnmorkan I East End. 2016 års julspecial är på intågande för britterna och visas på juldagen. Ingen större fara för spoiler alert här…