Kategoriarkiv: PERIODDRAMA SERIER

Jamestown- Ny Perioddrama Serie På SVT

JamestownPoldark som många av er säkert följer går mot sitt slut och nu återstår bara två avsnitt av säsong 2. Det har blivit lite av en tradition att SVT sänder brittiskt perioddrama på lördagskvällarna, så man undrar, vad kommer härnäst?

Jo, efter Poldark, med start den 18 juni bjuder SVT på det historiska dramat ”Jamestown” om engelska nybyggare i 1600-talets Amerika . Första säsongen består av 8 avsnitt och det hela börjar år 1619 när tre modiga kvinnor lämnar sitt mörka förflutna i England för en seglats över Atlanten till kolonin Jamestown i Virginia. Väl framme i Nya Världen väntar stor dramatik, och även männen som de ska gifta sig med.

Här går man ut med att det är gänget bakom Downton Abbey som skapat Jamestown, men Julian Fellowes har inget med serien att göra. Halvdan kritik har serien fått tyvärr och om Jamestown har förmågan att nagla fast oss i teve soffan på lördagarna, lär vi som sagt få veta den 18 juni, 21.00 på SVT1.

Publicerat i Brittisk Film, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

The Alienist – Ny Perioddrama Serie

En ny amerikansk perioddramaserie i tio delar, med bland andra Daniel Brühl, Luke Evans och Dakota Fanning, är på ingång. Jag har ingen info ännu om premiärdatum och vart den kan streamas, så intresserade får hålla ögon och öron öppna. ”The Alienist” utspelar sig i New York tiden runt 1896. Staden blomstrar med många nya tekniska innovationer, samtidigt som det råder extrem fattigdom hos vissa. Mitt uppe i allt är en seriemördare som mördar unga pojkar lös i staden…

Publicerat i Crime, Drama, PERIODDRAMA SERIER | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Poldark – George Sätter In En Stöt

poldark63Poldark är tillbaka efter förra lördagens uppehåll. I kväll, lördag 20 april klockan 21.30 på SVT 1 visas episod 7 och då är det bara 3 avsnitt kvar efter detta.

Kärleksaffärerna i serien börjar krångla till sig. Som ni ser i videon nedan avslöjar Elizabeth att hon fortfarande hyser känslor för Ross, men när han i kvällens avsnitt beger sig ut på en smugglarfärd för att träffa Mark Daniel, passar George på i Ross frånvaro att sätta in en stöt på Elizabeth.

Publicerat i Brittisk Film, Drama, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

Tävling – Vinn Downton Abbey The Weddings På DVD

Då blir det bröllopsyra på Cinemaholics och ni har chansen att vinna samlings-DVDn Downton Abbey The Weddings. Universal Pictures-Sony är snälla att bjuda på tre exemplar som nu lottas ut. Tävlingen fortgår veckan ut och det ni ska göra är att skicka ett mail till kontakt@cinemaholics.se och svara på följande fråga: Jessica Brown Findlay, som spelar Sibyl, ville göra karriär i Hollywood och skrevs ut ur serien. Hur? 1. Hon emigrerande till Amerika. X. Hon omkom i en bilolycka. 2. Hon dog i barnsäng.

Downtontävling

Genom alla sex säsonger av Downton Abbey har vi fIrat kärleksparen och delat deras mest känslosamma och bästa stunder. Denna specialutgåva innehåller några av de mest romantiska och rörande bröllopsscenerna och avsnitten från serien. Dessutom innehåller den helt nya, exklusiva introduktioner och samtal med seriens kreativa team, som gett liv åt dessa relationer och nu ger oss en unik inblick i Downton Abbeys romanser och handling.

Video: ITV

Publicerat i Downton Abbey, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

Barnmorskan I East End Säsong 5 Visas Nu På SVT

BarnmorskorDet har flaggats dåligt av SVT för femte säsongen av Barnmorskan I East End, men nu är den i varje fall igång på ettan varje söndag klockan 20.00. Första avsnittet som visades i söndags den 14 ligger ute på SVT Play om ni missade det. Själv har jag redan sett hela femte säsongen på Netflix, men den tåls att se om igen. När Barnmorskan I East End startade befann vi oss i 1950-talets East End, London och med den fjärde säsongen klev vi in i 60-talet och nu är året 1961. Läs om alla tidigare säsonger och lite annat här.

Som ni vet blir det ytterligare fyra säsonger till och fyra julspecialer efter denna femte säsong, med andra ord, en säsong 6, 7, 8 och 9, vilket innebär att Barnmorskan I East End kommer ha fullt upp till 2020-2021! Säsong 6 har nyligen visats i UK och kommer även den på SVT.

Publicerat i Barnmorskan I East End, Brittisk Film, Drama, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

Downton Abbey The Weddings

Image6Snart är det pingst och det brukar innebära bröllopstider. Är ni på gång själva eller känner någon som ska gifta sig så kan ni med fördel ladda till Universal-Sony Pictures samlingsbox ”Downton Abbey The Weddings” som haft release på DVD nyligen. Boxen består av 3 skivor där man samlat alla bröllops-avsnitten från ”Downton Abbey”.

”Genom alla sex säsonger av Downton Abbey har vi fIrat kärleksparen och delat deras mest känslosamma och bästa stunder. Denna specialutgåva innehåller några av de mest romantiska och rörande bröllopsscenerna och avsnitten från serien. Dessutom innehåller den helt nya, exklusiva introduktioner och samtal med seriens kreativa team, som gett liv åt dessa relationer och nu ger oss en unik inblick i Downton Abbeys romanser och handling. Med boxen följer även ett häfte med snygga bilder från serien på just temat bröllop”

Image2

Priset ute i handeln för boxen Downton Abbey The Weddings ligger på 149 kronor (Discshop), men kikar ni in här på Cinemaholics i morgon kan det bli gratis för jag har nämligen fått tre exemplar av den här fina samlingen av Universal-Sony och jag tänker tävla ut dem under veckan. I väntan på det kan vi ta en tid på MsMojos 11 minuter långa video Top 10 Best Downton Abbey Moments…

Publicerat i Downton Abbey, Drama | Lämna en kommentar

Dark Angel – Brittisk Miniserie Med Joanne Froggatt

darkangelJoanne Froggatts karriär snurrar på efter Downton Abbey. I serien blev hon en älskad karaktär som timida Anna Bates vars uppgift som hushållerska var att ta hand om systrarna Crawley och då främst Lady Mary.

Lika älskvärd är hon inte i ITVs miniserie i två delar, ”Dark Angel” där hon spelar Mary Ann Cotton, Storbritanniens första kvinnliga seriemördare. Serien utspelar sig i det Victorianska England från 1857 och framåt och följer 24 åriga Mary Ann Cotton som anländer till Seaham, County Durham efter att ha varit borta i fyra år.

Livet levs i armod men Mary Ann är inte nöjd med det utan vill ha ett bättre liv än så. Det mynnar ut i tre äktenskap där samtliga av hennes äkta män avlider under mystiska omständigheter. Myndigheterna börjar så småningom misstänka giftmord och att Mary Ann Cotton siktat in sig på männens försäkringspengar.

Dark Angel gick på brittisk teve förra hösten och jag vet inte om vi ska hoppas på SVT här, eller om någon av alla streamingtjänster nyper serien. Joanne Frogatt berättar mer om sin karaktär och serien i denna promo…

Publicerat i Drama, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

Enkel Resa Till Korfu Fortsätter På SVT

korfu3SVT och BBC Worldwide har slutit ett avtal som innehåller flera stora dramaserier, mer än 80 timmar dokumentärer, naturprogram, komedier och en stor mängd barnprogram. Dessutom kommer man att fortsätta visa ITVs ”The Durrells” aka Enkel Resa Till Korfu. Säsong 2 visas som bäst just nu i Storbritannien och jag gissar att den kommer hit till hösten, före eller efter säsong 5 av ”Barnmorskorna I East End”.

Teve bolaget ITV som ligger bakom serier som Downton Abbey, Mr Selfridge och Home Fires har med Enkel Resa Till Korfu skapat ännu en mycket populär perioddramserie. Handlingen utspelar sig 1935 och handlar om engelskan Louisa Durrell vars liv fallit sönder efter att maken dött några år tidigare. Dessutom har hon finansiella problem, men det hindrar henne inte från att försöka få en nystart i livet. Beslutet av flytta till Grekland är inte särskilt svårt för Louise Durrell. Hemma i Bournemouth har hon att välja mellan att gifta om sig med en äldre, tråkig man eller fortsätta leva i misär. Hon lämnar Bournemouth med sina fyra barn för den grekiska ön Korfu.

I inläggen The Durrells Får Premiär På SVT 1 Den 3 Sepember 2016 och Seriestart – Enkel Resa Till Korfu kan ni läsa mer om Enkel Resa Till Korfu, serien som bjuder på en hel del feelgood. Här en bakom kulisserna video som berättar mer…

Publicerat i Brittisk Film, Drama, Nyheter, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

Poldark – En Kärlekstriangel

elizabethNi som följer ”Poldark” varje lördag har säkert märkt att det forfarande finns något som spirar mellan Ross och Elizabeth.

I kvällens avsnitt, det sjätte av tio, klockan 21.30 på SVT 1, försöker Ross ge ekonomiskt stöd till Elizabeth efter Francis död, men George kräver in pengarna som Ross är skyldig. Demelza kämpar på för att skydda alla vid Nampara, och Dwight och Caroline fortsätter att träffas i hemlighet.

Som sagt, det gror något mellan Ross som är gift med Demelza och Elizabeth som nu blivit änka efter att Francis omkommit i en olycka. Samtidigt slår George Warleggan sina lovar kring Elizabeth. Ett triangeldrama med dramatiska förtecken att vänta framöver?

Spoiler Alert på denna video, som avslöjar en sak som man kanske inte vill veta i förväg…

Publicerat i Brittisk Film, Drama, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar

Poldark – På Plats I Cornwall

RossPMin vana trogen på lördagar så flaggar jag för ”Poldark”. I dag 29 april har säsong 2 nått halvvägs och avsnitt 5 av 10 bjuder på detta, 21.30 på SVT 1: En informatör bland smugglarna blir en fara för alla, och George köper skulden från Ross för att slutligen förgöra honom. Under tiden återvänder Caroline till Cornwall med ett offentliggörande, med det är Elizabeth som har en stor hemlighet att avslöja.

Poldark har precis som Downton Abbey och Barnmorskan I East End blivit populär över hela världen och varje avsnitt lockar flera miljoner till teven, så även i Sverige. Genren är perioddramat och teamet bakom Poldark har lyckats med alla ingredienser som gör en bra serie. Intresseskapande tidsepok, spännande handling med en hel del intriger, intressanta karaktärer, historisk noggrannhet med stor känsla i alla detaljer samt väldigt vackra miljöer. Mycket av Poldark filmas i studio i Bristol, men när det gäller utohusscenerna så är de inspelade på plats i Cornwall, där gruvorna fortfarande finns kvar. Just de natursköna miljöerna på Cornwall ger en extra krydda åt serien. Glittrande blått vatten, grönskande landskap och branta klippor gör miljön till en av stjärnorna i Poldark.

PoldarkCornwallVill man besöka det brittiska grevskapet Cornwall i sydvästra England, för att följa i Poldarks fotspår, så gör man det lämpligen med tåg. Från Paddington station i London tar resan till huvudorten Turo i Cornwall 4-5 timmar och på plats hyr man lämpligast bil för att åka runt i det vackra landskapet. Nu blev jag sugen själv. Det får bli nästa sommar och då tror jag att jag passar på att besöka Downton Abbey (Highclare Castle) också, en timmes resa utanför London.

I den här videon får vi följa med bakom kulisserna på plats i Cornwall…

Publicerat i Brittisk Film, Drama, PERIODDRAMA SERIER | Lämna en kommentar