Kategoriarkiv: Serier

Fargo Säsong 3 – Bakom Kulisserna

HBO Nordic har släppt en bakom kulisserna video till säsong 3 av ”Fargo”. Första avsnittet ligger ute i morgon onsdag, 20 april och då kan man äva streama de två tidigare säsongerna. Läs mer om Fargo i tidgare inlägg här. Den tredje delen av Fargo utspelar sig år 2010 och handlar om syskonrivaliteten mellan Emmit Stussy och hans lite yngre bror Ray.

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Drama, Serier | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

From The Earth To The Moon

Den första mannen på månen var Neil Armstrong som dog 2012, 82 år gammal. Han var tillsammans med Buzz Aldrin och Michael Collins besättningen på Apollo 11 som sköts upp mot månen den 16 juli 1969. Den 20 juli, fyra dagar senare genomförde Armstrong och Aldrin den första bemannade landningen på månen och Armstrong blir den som först sätter foten på planeten. Besättningen återvände till jorden den 24 juli.

Vill man ha en utförlig historielektion om det amerikanska rymdprogrammet och Apollofarkosterna rekommenderas serien från 1998 ”From the Earth to the Moon”. Det är en, som vanligt, välgjord produktion från HBO och med Tom Hanks som berättarröst. Vi får följa hela äventyret, från president John F. Kennedys historiska tal till de första bemannade rymdfärderna och den absoluta höjdpunkten i rymdprogrammet, den första människan på månen. Neil Armstrong är med i två episoder och vi får följa med hela vägen till de första stegen på månen och det förlösande orden ”One small step for man, one giant leap for mankind”. From The Earth To The Moon skildrar i tolv entimmesavsnitt Apolloprogrammet under 1960-talet och fram till sista månlandningen 1972. Serien baseras huvudsakligen på Andrew Chaikins bok A Man on the Moon. From The Earth To The Moon hade svensk premiär 1999 och kunde tidigare streamas på HBO Nordic, men ser numera ut att vara bortplockad. Däremot finns en svensktextad internationell utgåva att köpa på DVD på Discshop för 249 kronor. Totalt består serien av 5 discar med en speltid på 664 min. En mycket underhållande historielektion med stark 60-tals känsla är vad vi får och jag rekommenderar den varmt.                                                       

En Saturn V raket hade skjutit upp Apollo 11 från Kennedy Space Center den 16 juli 1969 klockan 9:32 lokal tid (13:32 UTC) och miljoner människor bevittnade nu händelsen på plats och via televisionen. Den 20 juli landar månlandaren Eagle på månens yta och dagen efter, den 21 juli, 03.56 svensk tid kliver Armstrong ut och sätter först sin vänstra fot på månen, innan han tar de berömda stegen. 20 minuter senare får han sällskap av Buzz Aldrin. Återfärden till jorden påbörjas 18.55, svensk tid, den 22 juli och med sig har man 21,5 kg månföremål. Återfärden till jorden går smärtfritt och 195 timmar in i uppdraget landar kommandomodulen i Stilla havet.

Bilden på austronaterna, i tur och ordning, Armstrong, Collins och Aldrin är från Nasa. Två olika trailers får visa lite av vad det hela går ut på…

Publicerat i Action/Thrillers, Drama, DVD/BLURAY TIPSET, Historia, Serier | Lämna en kommentar

Anne – Ny Netflixserie Om Anne På Grönkulla

AnneNy serie på ingång på Netflix är dramat ”Anne” som är en nyinspelning av Anne På Grönkulla (Anne of Green Gables).

I centrum står 13-åriga Anne Shirley, en föräldralös flicka som efter en svår barndom på barnhem av misstag skickas till fel fosterföräldrar i Prince Edward Island i slutet av 1890 talet. När hon kommer fram till vad som verkar vara ett drömhem, med träd och en bäck genom trädgården, visar sig allt vara ett misstag. Den till åren komna Marillade Cuthbert och hennes bror Matthew hade skickat efter en pojke och besvikelsen är nu stor. Men med sitt skarpa intellekt och sin lysande fantasi förändrar hon livet, inte bara för det gamla paret, utan även för hela Grönkulla.

Serien bygger på bokserien Anne Of Green Gables på totalt 11 böcker skrivna av Lucy Maud Montgomery (1874-1942). Den första boken som kom ut 1908 är före sin tid med teman som identitetssökande, feminism, mobbning och fördomar. Anne Shirley är helt enkelt inte som flickor bör vara vid den här tiden och det ansågs som lite väl frispråkigt och revolutionerande. I dag är det bara uppfriskande, speciellt när det finns tendenser i samhället på att könsindela barn som åker buss. Se där, nu blev jag lite politisk också 🙂

Här är i varje fall trailern till Netflixs Anne, tjejen med skinn på näsan och livlig fantasi…

Publicerat i Drama, familj, Serier | Lämna en kommentar

Fargo Säsong 3 Trailer

TV bolagt FX har släppt en trailer till säsong 3 av Fargo. Den säger väl i och för sig inte så mycket mer än promon som kom förra veckan, men det vi kan ana är att även denna säsong innehåller karaktärer som sticker ut. Tio nya avsnitt, fristående från de tidigare säsongenra bjuds det på, med start den 19 april. Bröderna Emmit och Ray Stussy hamnar i luven på varandra. Emmit är framgångsrik medans Ray skyller sina misslyckande på brodern. Där har ni kärnan i denna nya säsong…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Drama, Serier | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Fargo Säsong 3 Promo

FargoMan fortsätter göra teve serie av Coenbrödernas tvåfaldiga Oscarsvinnade dramathriller ”Fargo” från 1996. Konceptet med en serie baserad på långilmen har fungerat ypperligt hitills och de två första säsongerna har varit i världsklass, med några extra poäng till den första säsongen med Billy Bob Thornton i huvudrollen.

Den 19 april är det start för säsong 3 och i rollerna nu ses bland andra Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis och Jim Gaffigan.

Även denna Säsong kommer att bestå av tio episoder. Likt en antologi har varje Fargo säsong sin egen fristående berättelse med helt nya karaktärer, dock med den gemensamma nämnaren att handlingen utspelar sig i Minnesota, USA. Den tredje säsongen är året 2010 och vi får se Ewan McGregor spela dubbla huvudroller, som Emmit och Ray Stussy. Emmit är en fastighetspamp och kungen av Minnesota. Han är en snygg, framångsrik familjefar, medan hans yngre bror Ray är en skallig, kulmagad otursgubbe och och han skyller allt på Emmit för sina olyckor.

Som vanligt i Fargo varvas humor och rapp dialog med stundtals rått våld. Den här promon säger inte allt för mycket, men trailern lär vara på gång snart…

Publicerat i Action/Thrillers, Crime, Drama, Serier | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Feud Bette And Joan

feudDen 6 mars är det premiär på en ny dramaserie på HBO Nordic. I ”Feud Bette And Joan” tas vi bakom kulisserna på drömfabriken i Hollywood tidigt 60-tal. Vi får oss till livs den historiska rivaliteten mellan Hollywood-divorna Joan Crawford (Jessica Lange) och Bette Davis (Susan Sarandon) under inspelningen av deras film ”Whatever Happened To Baby Jane?”. Serien är skapad av Ryan Murphy (Glee, American Horror Story).

Rivalitet är lindrigt sagt om man ska beskriva det förhållande de hade till varandra, Bette Davis och Joan Crawford. Verkligheten var betydligt snaskigare än så och gällde inte bara en filminspelning. De hatade varandra alla dygnets timmar och bakgrunden till detta får vi här.

Publicerat i Biografi, Drama, Serier | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Miniserien SS-GB

Det är ju som så med serier att det brukar ta några avsnitt innan man är inne i det hela. Hotell Halcyon som började förra lördagen fastnade jag dock för direkt och i kväll 21.30 på SVT ser jag fram emot fortsättningen och avsnitt 2: ” Freddie landar efter utfört uppdrag, och känner nu tyngden av det nya ansvaret som väntar honom där hemma. Garland måste visa den sorgtyngda lady Hamilton hur oumbärlig han är för driften av hotellet, vilket blir svårare än han trott.”

Tiden för The Halycon är ju andra världskriget och tidigt 40-tal. Hur hade det gått om nazisterna vunnit kriget? Ja, kanske som i nya miniserien i fem delar, ”SS-GB”. I serien får vi följa en brittisk mordkriminalare som undersöker ett mord i det tysk-ockuperade England efter att nazisterna vunnit andra världskriget. SS-GB är BBC producerad och om den kommer att visas på SVT eller någon av streamingtjänsterna vet jag för tillfället inte.

Publicerat i Action/Thrillers, Drama, Serier | Lämna en kommentar

Will & Grace Är Tillbaka

willgraceTV serien ”Will & Grace” är tillbaka efter 11 års bortavaro. 10 nya avsnitt är inspelade och det hela är en reunion som kommer att avrunda hela serien, om jag fattat det hela rätt. Nionde säsongen blir det här för Will & Grace, som tagit hem 16 Emmy Awards och varit Golden Globe-nominerad hela 27 gånger (Dock utan att vinna, vilket är anmärkningsvärt).

Will & Grace är en amerikansk sitcom som ursprungligen sändes mellan 1998 och 2006. Serien handlar om Will Truman, en homosexuell advokat, och hans bästa vän Grace Adler, en heterosexuell judisk designer, samt deras vänner, rika Karen Walker och den hårt arbetande gayskådespelaren Jack McFarland. Serien följer deras liv och vedermödor i New York. Debra Messing spelar Grace och serien blev hennes stora genombrott.

Vad jag hört ska Will & Grace vara en fantastiskt rolig serie, jag har inte sett den själv, med många udda och sköna karaktärer. Jag har försökt utröna om serien finns att streama, men har inte hittat den på någon av de svenska tjänsterna. Men det kanske kommer. Två videoklipp är släppta. Först ut är en promo för säsong 9, The Reunion is Coming, följt av en specialscen på drygt 9 minuter inför det amerikanska presidentvalet, som vi sitter inne med facit för…

Publicerat i Komedier, Romans, Serier | Etiketter | Lämna en kommentar

Don’t Fuck With Tom Hardy…

THardyDon’t Fuck With Tom Hardy skulle man kunna säga efter att ha sett första avsnittet av redan uppskrivna serien ”Taboo”. Serien verkar hålla vad den lovar med allt från spänning till intriger och Tom Hardy gör det han är allra bäst på, spelar benhård tuffing som det är hälsosammast att hålla på avstånd.

Hans karaktär, äventyraren James Keziah Delaney, återvänder från afrika till Englamd, omåttligt rik efter att ha stulit diamanter. Hans far har drivit ett mindre rederi, men är nu död. En bortgång som Ostindiska kompaniet ser ut att ha ett finger med i spelet i, dessutom är man på jakt efter värdefull mark som Delaney nu har ärvt. Så det skär sig direkt och de mäktiga rederiägarna planerar att sätta hårt mot hårt, men har helt missbedömt vem man leker med.

Två avsnitt av åtta ligger nu ute på HBO Nordic och mer om serien hittar ni här. Här är en tredje trailer till Taboo som efter vad jag sett hittills får berömd godkänd…

Publicerat i Drama, Serier | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Twin Peaks Premiär Spikad

Söndagen de 21 maj på kvällen har den efterlängtade fortsättningen av kultserien från 90-talet, Twin Peaks premiär i USA meddelar streamingtjänsten Showtime. Då släpps det första av 18 avsnitt och inte nog med det, samma kväll släpps de efterföljande 3 avsnitten vilket gör det hela till en helaftonskväll med hela 4 avsnitt.

Fortfarande är det locket på gällande själva handlingen och mystiken är tät. Så mycket antyds i varje fall att denna tredje säsong kan komma att ge nya svar rörande Twin Peaks-karaktären agent Cooper och vart han håller hus, frågor som uppstod i slutet av originalet.

Publicerat i Crime, Drama, Serier | Etiketter | Lämna en kommentar