Orange Is The New Black – Officiell Trailer För Säsong 6

Själv har jag inte sett serien, men har förstått att crime-dramakomedi följetongen ”Orange Is The New Black” går hem i många läger. Alla som följer serien har att se fram emot fortsättningen och den sjätte säsongen som startar på Netflix den 27 juli.

Kvinnorna på Litchfield är tillbaka med järnvilja och har inget att förlora. På maximum security kommer vänskaper att testas och lojalitet att sättas på prov. Men klarar de av att stötta varandra, eller kommer de istället att vända varandra ryggen?”…

Ozark Säsong 2 – Premiär På Netflix I Augusti

Netflixs originalproducerade drama-thriller serie ”Ozark” blev en succé förra sommaren när den premiärvisades på streamingtjänsten. Den 31 augusti kommer säsong 2 av den populära serien och det bjuds på 10 nya avsnitt. En resume av första säsongen kan vara på sin plats:

Jason Bateman spelar Marty som är en ekonomisk rådgivare och tillsammans med sin partner driver han ett företag fokuserat på ekonomisk rådgivnig och investeringar. För att krydda den ekonomiska tillväxten har man under några år jobbat åt den Mexikanska knarkkartellen med att tvätta pengar. Girigheten har dock gjort att man försökt blåsa en knarkkung på en del av vinsten och det går så där. När de blir upptäckta slutar det med att bara Marty får behålla livet, med förbehållet att han betalar tillbaka de stulna pengarna och ställer upp på att tvätta 500 miljoner dollar under fem år. För att lyckas med det anser Marty att det bästa är att flytta med familjen från Chicago till Ozarkplatån i Missouri, där han ska bygga upp bulvanföretag för att genom dessa tvätta knarkpengarna.

Det som man troddes vara en lysande plan från början blir inte så enkel, utan det blir omgående grus i maskineriet. Samtidigt så strular det med familjelivet och förhållandet med frugan Wendy (Laura Linney) som har haft lite prassel på sidan av. Inte blir det bättre när de blir rånade och blåst på större delen av sitt reservkapital av unga kriminella Ruth (Julia Garner) och hennes Hill-Billy släktingar och måste starta om i stort sett från noll igen.

Netflix har släppt en liten teaser i väntan på fullängdstrailern…

Kvinna Inför Rätta – Brittisk Miniserie På C More

Då och då hittar man guldkorn att streama. Brittiska BBC producerade ”Kvinna Inför Rätta” (Apple Tree Yard) finns nu på C More och den bör ni inte missa om ni gillar dramathrillers. Miniserien på fyra delar bygger på brittiska Louise Doughtys stora genombrottsroman som har legat på bestsellerlistorna i England, blivit nominerad till en rad litterära priser och är nu översatt till mer än tjugo språk. Filmatiseringen har tvåfaldigt Oscarsnominerade Emily Watson i huvudrollen och här visar hon prov på högklassigt skådespeleri. I övriga roller även Ben Chaplin och Mark Bonnar m.fl.

Handlingen är riktigt raffinerad och spännande och den centrerar kring Yvonne Carmichael (Emily Watson), framgångsrik genetikforskare som vid 52 års ålder till synes verkar ha allt man kan önska sig. Hon har ett vackert hem, ett lyckligt äktenskap och två vuxna välartade barn. Men när hon en dag blir inbjuden som föreläsare för medlemmarna i ett parlamentariskt utskott kliver hon av en slump utanför boxen och gör något som vanligtvis skulle vara henne helt främmande. När konferensen är avslutad möter hon en främling (Ben Chaplin) i foajen, de börjar prata och fast hon inte ens vet namnet på mannen drabbas hon av en så överväldigande attraktion att hon en stund senare har sex med honom på offentlig plats. Det blir startskottet till ett passionerat förhållande som frigör krafter som hon inte kan kontrollera. När hon senare blir brutalt attackerad av en manlig arbetskamrat och trakasserierna fortsätter därefter söker hon hjälp hos sin nyfunne Mr X. En plan görs upp och den leder så småningom till att Yvonne Carmichael och hennes älskare hamnar mitt i en mordrättegång.

Kvinna Inför Rätta bjuder på psykologisk spänning på högsta nivå, en oroande berättelse om hur en impulsiv handling kan ödelägga allt i livet…

Mr Mercedes – Ny Thrillerserie På C More

De som vill ha en paus från fotbolls VM kan passa på och se nya thrillerserien ”Mr Mercedes” på C More. Serien bygger på Stephen Kings bästsäljare och är skapad av serielegendaren David E. Kelley som är mannen bakom massor av populära serier, vilket hans 11 Emmy utmärkelser bevisar. Första säsongen består av 10 episoder och det kommer även en andra säsong under 2018.

Handlingen är den att en galning stjäl en Mercedes och utför ett bestialiskt dåd där han kör in i en stor folkmassa och massakrerar människor med ett utfall på 16 döda. Efter dådet försvinner han spårlöst. Man lyckas aldrig lösa fallet innan mordutredaren Bill Hodges går i pension och det förblir ouppklarat. Detta är det ända fall Hodges inte lyckats lösa under sin långa karriär och det är ett faktum som gnager i honom. Två år efter den fatala attacken börjar Hodges få en rad makabra meddelanden på mail från mördaren, som verkar ha koll på den förre mordutredarens göranden och havanden. Hodges känner då att han inte har något annat val än att återuppta utredningen och börjar återigen nysta i fallet privat..

Det dramaturgiska greppet i Mr Hodges är att vi snabbt, redan tidigt i första avsnittet, får veta vem mördaren är. Frågan blir då om Bill Hodges ska lyckas klura ut det vi redan vet och hitta den galne mördaren innan denne slår till igen. Mr Mercedes är en riktigt spännande thriller med stark dramaton där man fördjupar sig i Hodges privatliv som pensionär och även ger en inblick i mördarens liv, som en förklaring till hans beteende. I hvudrollen som Bill Hodges ser vi en lysande Brendan Gleeson och galningen Brady Hartsfield, spelas av britten Harry Treadaway. I övriga roller hittar vi Kelly Lynch, Jharrel Jerome och Mary-Louise Parker m.fl.

Tom Clancy’s Jack Ryan – Ny Serie Med John Krasinski

Harrison Fords paradroll som Jack Ryan tas över av John Krasinski i nya teve serien ”Tom Clancy’s Jack Ryan”. Åtta avsnitt består första säsongen av och vilket bolag som nyper den Amazonproducerade serien till Sverige har jag inga uppgifter om ännu. Premiären i USA sker den 21 augusti och Amazon har bestämt om en fortsättning och den kommer 2019. Synopsis och trailer har ni här:

”Tom Clancy s Jack Ryan följer den lovande CIA-analytikern Jack Ryan i ett farligt fältuppdrag för första gången. Serien följer Ryan när han avslöjar ett mönster i en terroristkommunikation som kan leda till en ny våg av terrorism som hotar på global nivå.”…

The Good Cop – Ny Komediserie På Netflix

Netflix fyller på serieförrådet. ”The Good Cop” är en ny komediserie på 10 avsnitt, som startar på Netflix den 21 september. Fyrfaldigt Emmynominerade Andy Breckman som bland annat skrivit manus till roliga ”Rat Race” har skapat The Good Cop, som handlar om den hederlige polisen Tony J.r (Josh Groban) som får stå ut med råd från sin pappa, den skrupelfria pensionerade New York polisen Tony S.r, (Tony Danza) om allt från jobbet till kärlekslivet…

Doctor Foster – Serietips På Netflix

FosterEtt serietips för i sommar blir ”Doctor Foster” på Netflix. Serien har tidigare visats på SVT och består av två säsonger på totalt tio avsnitt. Doctor Foster möttes av fin kritik i brittisk media och blev en överraskande succé i hemlandet där över åtta miljoner britter bänkade sig för att följa serien som har jämförts med kultklassikern ”Farlig Förbindelse”.

I centrum står läkaren Gemma Foster, som är en begåvad och omtyckt läkare som verkar ha allt. Men hennes perfekta liv är på väg att krossas när hon börjar misstänka att hennes man är otrogen. Fast besluten att ta reda på hela sanningen gräver Gemma upp hemligheter som hotar allt hon älskar. Lögnerna och sveken får Gemma att handla på ett sätt hon aldrig trott sig vara kapabel till.

Serien lever på en spännande intrig med starka kaaktärer och duktiga skådespelare och Suranne Jones fick en brittisk emmy, en BAFTA, för sin huvudroll som Dr. Gemma Foster. Bägge säsongerna hittar ni som sagt på Netflix.

You – Ny Romantisk Dramaserie På Netflix

I september startar Netflix upp den egenproducerade romantiska dramaserien ”You”. Tio avsnitt har han på sig, Joe Goldberg (Penn Badgley) att snärja sin drömtjej Beck (Elizabeth Lail) och till sin hjälp har han all modern informationsteknologi och sociala medier. Han går så långt i sin strävan att han röjer alla hinder på vägen, även om det innebär mord…

Stephen Kings Castle Rock – Trailer 2

Den 25 juli får nya serien ”Castle Rock” premiär i USA, men vilken aktör som tar hem serien till Sverige är ännu inte klart. Serien utspelar sig i den fiktiva staden Castle Rock i Maine som omnämns i många av Stephen Kings berättelser. Serien rör sig inom genren psykologisk skräck och den väver samman världarna och karaktärerna från några av Stephen Kings mest kända verk som Cujo, The Dark Half, IT och and Needful Things. Vi får här följa en grupp människor i staden och se hur deras liv påverkar varandra i olika riktningar.

Mer om Castle Rock och första trailern finns i tidigare inlägg. Här är nya trailern…

Serietips På Netflix – Seven Seconds

sevensecondsJag har hört mycket gott om Netflixs kriminaldramaserie ”Seven Seconds” och efter att ha sett första avsnittet av 10 konstaterar jag att här finns stor potential.

Handlingen i stora drag går ut på att en polis som är på väg att besöka sin gravida föstmö på sjukhuset råkar ut för en olycka där han skadar en pojke på cykel mycket svårt. Han får hjälp av sina poliskolleger att mörka händelsen, men lider själv av samvetskval. Åklagare sätts på fallet och börjar inse att här står inte rätt till. Dessutom är offret färgad vilket leder till att det blossar upp misshälligheter mellan afroamerikaner och en vitdominerad poliskår.

Som sagt ute nu på Netflix om ni är sugen på ett högoktanigt kriminaldrama…