The Terror – Ny Perioddramaserie Med Skräcktema

theterrorDen 26 mars har nya serien ”The Terror” premiär på amerikanska AMC. Vart serien kommer att kunna streamas i Sverige är ännu inte klart, jag gissar på HBO. Serien bygger på Dan Simmons bästsäljande roman med samma namn och första säsongen består av 10 avsnitt. The terror är en skräck-perioddramaserie som utspelar sig tiden runt sent 1840-tal. Handlingen bygger på kapten Sir John Franklins fstala expedition med HMS Erebus och HMS Terror till Arktis, 1845-1848. Man försökte betvinga Nordwestpassagen men blir fastfrusna i över ett år i tung is, 28 miles nordväst om King William Island. Medan Franklin och hans besättning plågas av svält och sjukdom och tvingas kämpa mot myteri och kannibalism ombord, förföljs de av ett monster som liknar en enorm isbjörn.

Ensemblen består av bland andra Jared Harris, Ciarán Hinds och Tobias Menzies. Här är en försmak…

The Handmaid’s Tale Säsong 2 trailer

thehandmaidstaleElisabeth Moss vann en Golden Globe för sin huvudroll i serien ”The Handmaid’s Tale”. Moss som även haft en stor roll i ”Mad Men”, har tidigare vunnit en Golden Globe, med ”Top Of The Lake”.

The Handmaid’s Tale, som finns på HBO Nordic, baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. I detta skrämmande samhälle, där ett enda ord kan innebära döden, rör sig Offred mellan överbefälhavare, deras elaka fruar, Martor, och andra tjänarinnor – där alla kan vara spioner för Gilead – med ett enda mål: Att överleva och hitta den dotter som har tagits ifrån henne.

13 nya avsnitt av serien finns inspelade och när den andra säsongen läggs ut har inte HBO meddelat ännu. Här är trailern till säsong 2 så länge…

Romanerna Om Patrick Melrose Blir Teveserie

PatrickMelroseEdward St Aubyn, född 1960, slog igenom med romanerna om Patrick Melrose, som har självbiografisk grund. Romanerna utkom mellan 1992 och 2012, och var med på listan när BBC 2015 rankade de 100 bästa brittiska romanerna någonsin. Våren 2017 utkom den andra och avslutande volymen på svenska.

Handlingen centrerar kring Patrick Melroses resa från barndom till vuxenliv; från övergrepp till överdoser och sedan till överlevnad. Problemen i Patrick Melroses liv börjar i tidig ålder med en far som är en mobbare och misshandlare av rang och med en mor som har överseende med hans beteende. Den tunga barndomen lägger grunden till den kamp hans tvingas genomföra senare i livet,för att komma på rätt spår

Tycker ni det här verkar intressant så bör ni även hålla koll på kommande miniserien ”Patrick Melrose” som får premiär under 2018. Serien består av 5 episoder och i rollerna ser vi bland andra Benedict Cumberbatch, Holliday Grainger, Blythe Danner, Jennifer Jason Leigh och Barnmorskan I East Ends Jessica Raine.

Patrick Melrose är Showtimeproducerad och jag gissar på att serien hamnar på HBO Nordic eller Netflix, så håll koll. Här är trailern

Advokaten – Ny Thrillerserie På Viaplay

”Advokaten” är en högoktanig thrillerserie om en stjärnadvokat som infiltrerar den undre världen för att hämnas mordet på sina föräldrar. Serien är ett Viaplay-original med exklusiv premiär i början av nästa år på Viaplay i hela Norden och på TV3 i Sverige och Danmark.

Som barn blev syskonparet Frank och Sarah vittnen till mordet på sina föräldrar. Efter den tragiska händelsen skiljdes de åt – Sarah hamnade hos deras mormor medan Frank blev placerad i fosterhem. Som en påföljd av separationen har Sarah känt sig övergiven av sin storebror medan Frank har burit på skuld över att han inte varit där för sin lillasyster under en tid när hon behövde honom som mest. Trots detta har syskonen hållit ihop och det har alltid varit de mot världen. År senare har Frank gjort karriär som framgångsrik advokat på en av Sveriges främsta byråer i Malmö. Sarah jobbar som polis, har ett barn från ett tidigare förhållande och ett drogmissbruk som hon försöker ta sig ur. Hon aldrig kunnat släppa mordet på deras föräldrar och har länge drivit en egen utredning vid sidan av polisarbetet. Frank däremot vill glömma det som hänt och, på bekostnad av ett privatliv, ägnar han sig helt åt karriären och UFC-träningen för att utlopp för sina inneboende frustrationer.

Fargo Säsong 3 DVD

fargo3Man fortsätter göra teve serie av Coenbrödernas tvåfaldiga Oscarsvinnande dramathriller ”Fargo” från 1996. Konceptet med en serie baserad på långilmen har fungerat ypperligt hitills och de två första säsongerna har varit i världsklass, med några extra poäng till den första säsongen med Billy Bob Thornton i huvudrollen.

Nu finns säsong 3 ute i handeln sedan en tid och den håller samma höga klass som tidigare säsonger. Nya karaktärer att lära känna, som vanligt, och i rollerna nu ses bland andra Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis och Jim Gaffigan.

Även denna Säsong består av tio episoder. Likt en antologi har varje Fargo säsong sin egen fristående berättelse med helt nya karaktärer, dock med den gemensamma nämnaren att handlingen utspelar sig i Minnesota, USA, där man pratar så lustigt. Den tredje säsongen är året 2010 och vi får se Ewan McGregor spela dubbla huvudroller, som Emmit och Ray Stussy. Emmit är en fastighetspamp och kungen av Minnesota. Han är en snygg, framångsrik familjefar, medan hans yngre bror Ray är en skallig, kulmagad otursgubbe och och han skyller allt på Emmit för sina olyckor.

Som vanligt i Fargo varvas humor och rapp dialog med stundtals rått våld. Förutom kampen mellan bröderna, där även ett värdefullt frimärke står på spel, så dyker V.M. Varga (David Thewlis) upp och rör till det. Han är en riktigt otrevlig typ som nästlar sig in i Emmits företag med målsättningen att ta över det. Runt denna treklöver spinner handlingen, som är väldigt fascinerande och underhållande. När detta kryddas med en rad sköna karaktärer, så som Rays flickvän Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead), Emmits rådgivare Sy Feltz (Michael Stuhlbarg) och stadens polischef Gloria Burgle (Carrie Coon) så blir anrättningen en serie som serieälskaren måste se.

Hotell Sacher – Ny Miniserie På SVT

sacherSVT har köpt in tysk-österrikiska miniserien ”Hotell Sacher” (2016). Premiär för del 1 av 2 är det på SVT1 lördagen den 30 december klockan 21.00.

Historien tar sin början i Wien, 1892. Det legendariska Hotell Sacher är en samlingspunkt för Europas rika och mäktiga, de vackra och inflytelserika. Wien är huvudstaden i ett stort imperium som sjunger på sista versen. Vad ska komma i dess ställe? På hotellet ligger direktören Eduard Sacher för döden, och hans fru Anna väntar på att ta över företaget – i strid med vad tidsandan anser lämpligt för en kvinna. Samtidigt blir elvaåriga Marie, oäkta dotter till en tvätterska på hotellet, bortförd och hålls fången i katakomberna under operan.

Kuriosa i sammanhanget är att Sachertårtan komponerades av den då 16-årige Franz Sacher 1832. Senare etablerade hans son det berömda Hotel Sacher i Wien där tårtan blev en specialitet och är det än i dag.

Tyvärr är trailern på tyska och otextad…

Peaky Blinders Säsong 4 Ute Nu På C More

peaky63De tre första avsnitten av ”Peaky Blinders” säsong 4 ligger ute nu på C More. Säsongen består av 6 episoder och ett nytt läggs ut på fredagar på C More. På C More hittar ni för övrigt hela serien med de tre första säsongerna, om ni behöver friska upp minnet.

Ni kan sätta er in mer i serien i tidigare inläggen Serietips På Netflix – Peaky Blinders och Peaky Blinders Säsong 3 Har startat. Peaky Blinders utspelar sig från 1919 och framåt, i ett fattigt Birmingham, plågat av korruption och organiserad brottslighet. Vi får följa Thomas Shelby (Cillian Murphy), ledare för Peaky Blinders, ett av stadens mest fruktade kriminella gäng. Shelby är en karismatisk man vars ambitioner går bortom småbrott, men han får många fiender på vägen mot toppen. För alla som gillar serien är värt att nämna att det även blir en femte säsong av Peaky Blinders och den kommer att visas under 2018.

Här är ett kort synopsis och en bakom kulisserna video inför den fjärde säsongen: Tommy är separerad från sin familj och lägger all sin energi på affärsverksamheten. När han tar emot ett mystiskt brev står det klart att Shelbyklanen riskerar att tillintetgöras…

Swedish Dicks Säsong 2 Trailer

SwedishdicksI september förra året slog ”Swedish Dicks” rekord som Viaplays största premiärsuccé någonsin och utsågs till den mest efterfrågade originalserien i Sverige, enligt Parrot Analytics rankning över världens toppserier 2016. “Dicksen” Ingmar (Peter Stormare) och Axel (Johan Glans) blev snabbt en omtalad och populär detektiv-duo och omskrivna i internationell press såsom Variety och Hollywood Reporter. Tidigare bekräftades även att Viaplay och Hollywoodstudion Lionsgate ingått ett globalt distributionsavtal för Swedish Dicks.

Den andra säsongen av Swedish Dicks, i tio delar, har nordisk premiär exklusivt på Viaplay den 25 december. På juldagen släpps de första två avsnitten, följt av två avsnitt varje måndag fram till säsongsfinalen den 22 januari. Trailern ser ni nedan.

I den nya säsongen har Ingmar och Axel mer eller mindre etablerat sig i Los Angeles privatdetektiv-bransch. Ingemar anser att det är hög tid för dem båda att skaffa riktigt licens för deras arbete. Detta medför oanade immigrationsproblem för Axel som i själva verket bott i USA i flera år som illegal invandrare. Så medan ”Dicksen” har fullt upp med nya svåra fall med allt högre status, tävlar mot sin ärkefiende Jane McKinney och brottas med frågan om Tex, Ingmars avlidne bästa vän, verkligen är död – måste de nu till råga på allt lösa ett till synes omöjligt visumproblem.

Altered Carbon – Ny SciFi Serie på Netflix

Altered CarbonSkulle du vilja ha evigt liv om du fick chansen? Till vilket pris? 300 år in i framtiden är möjligheterna oändliga. Fredagen den 2:a februari 2018 släpps Sciencee fiction serien Altered Carbon på Netflix. Första säsongen består av 10 episoder. En av rollerna har svenske Joel Kinnaman.

Altered Carbon utspelar sig 300 år in i framtiden då människans sinne har digitaliserats och kan laddas ner till olika kroppar. Serien bygger på den klassiska cyberpunk-romanen skriven av Richard K. Morgan och är en spännande historia om mord, kärlek, sex och svek. Takeshi Kovacs är ensam överlevande soldat vars elitstyrka besegrades i ett uppror mot den nya världsordningen. Hans sinne fängslades och lades ”på is” i århundraden tills Laurens Bancroft, en oerhört välbärgad, långlivad man, erbjuder Kovacs chansen att leva igen. I utbyte måste Kovacs lösa ett mord… på Bancroft själv.”…

Gunpowder – Ny Serie På HBO Nordic

gunpowderSå där ja, då är vi inne i julmånaden och december bjuder på många nya serier. På HBO Nordic har brittiska, historiska dramaserien ”Gunpowder” premiär den 19 december. Den här miniserien i tre delar är verklighetsbaserad och bygger på Gunpowder Plot i London år 1605.

Brittiska aktivisten Guy Fawkes och en grupp engelska katoliker planerar att spränga House of Lords och döda kung James I. Kit Harington, Tom Cullen och Liv Tyler är några som ingår i ensemblen och Kit Harrington är för övrigt släkt i rakt nedstigande led med aktivisten Robert Catesby, som han spelar i serien.

Kudos och Kit Harington’s Thriker Films producerar för BBC.