You – Ny Romantisk Dramaserie På Netflix

I september startar Netflix upp den egenproducerade romantiska dramaserien ”You”. Tio avsnitt har han på sig, Joe Goldberg (Penn Badgley) att snärja sin drömtjej Beck (Elizabeth Lail) och till sin hjälp har han all modern informationsteknologi och sociala medier. Han går så långt i sin strävan att han röjer alla hinder på vägen, även om det innebär mord…

Stephen Kings Castle Rock – Trailer 2

Den 25 juli får nya serien ”Castle Rock” premiär i USA, men vilken aktör som tar hem serien till Sverige är ännu inte klart. Serien utspelar sig i den fiktiva staden Castle Rock i Maine som omnämns i många av Stephen Kings berättelser. Serien rör sig inom genren psykologisk skräck och den väver samman världarna och karaktärerna från några av Stephen Kings mest kända verk som Cujo, The Dark Half, IT och and Needful Things. Vi får här följa en grupp människor i staden och se hur deras liv påverkar varandra i olika riktningar.

Mer om Castle Rock och första trailern finns i tidigare inlägg. Här är nya trailern…

Serietips På Netflix – Seven Seconds

sevensecondsJag har hört mycket gott om Netflixs kriminaldramaserie ”Seven Seconds” och efter att ha sett första avsnittet av 10 konstaterar jag att här finns stor potential.

Handlingen i stora drag går ut på att en polis som är på väg att besöka sin gravida föstmö på sjukhuset råkar ut för en olycka där han skadar en pojke på cykel mycket svårt. Han får hjälp av sina poliskolleger att mörka händelsen, men lider själv av samvetskval. Åklagare sätts på fallet och börjar inse att här står inte rätt till. Dessutom är offret färgad vilket leder till att det blossar upp misshälligheter mellan afroamerikaner och en vitdominerad poliskår.

Som sagt ute nu på Netflix om ni är sugen på ett högoktanigt kriminaldrama…

Killing Eve – Seriestart På HBO Nordic 9 April

Den 9 april har HBO Nordic premiär på miniserien ”Killing Eve”, som bygger på Luke Jennings böcker om yrkesmördaren Villanelle. I huvudrollerna ses Sandra Oh och Jodie Comer, där Oh spelar säkerhetsagenten Eve som är på jakt efter yrkesmördaren Villanelle (Jodie Comer). Jakten pågår under åtta avsnitt och sägs vara en ”dödlig katt och råtta-lek som inte liknar någon spionhistoria vi har sett”. Här är trailern…

Ordeal By Innocence – Ny BBC Serie

ordeal..Vi får väl se vilka som plockar hem miniserien ”Ordeal By Innocence” till Sverige. Ordeal By Innocence, Prövad Oskuld på svenska, bygger på en detektivroman av den engelska författaren Agatha Christie, utgiven 1958, på svenska 1959. Vissa kritiker anser denna vara en av de bättre av Christies senare romaner, och den var också en av Christies egna två favoriter, den andra var Konstiga huset (Crocked House), som nyligen filmatiserats. 2015 kom Ordeal By Innocence ut i ny svensk översättning under titeln Huset på udden.

Handlingen utspelar sig julen 1954. Doktor Calgary återvänder till England efter en två år lång polarexpedition. Genast inser han att hans frånvaro resulterat i att Jacko Argyle blivit oskyldigt dömd för mordet på sin adoptivmor. Calgary var den ende som kunnat ge alibi åt Jacko. Driven av skuldkänslor reser Calgary för att söka upp familjen Argyle men hans uppdykande mottas inte med lättnad. Istället blir Calgary indragen i ett mörkt familjedrama. För om inte Jacko var mördaren måste någon av de andra familjemedlemmarna vara det.

Ensemblen består av bland andra Bill Nighy, Anthony Boyle, Anna Chancellor, Alice Eve, Matthew Goode, Ella Purnell, Eleanor Tomlinson och Luke Treadaway. Här är trailern…

The Handmaid’s Tale Säsong 2 Trailer 2

Handmade..Vi tar en titt på nya trailern till framgångsrika SciFi-dramaserien ”The Handmaid’s Tale”, säsong 2. Serien hittar ni på HBO Nordic och handlingen baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom.

Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. I detta skrämmande samhälle, där ett enda ord kan innebära döden, rör sig Offred mellan överbefälhavare, deras elaka fruar, Martor, och andra tjänarinnor – där alla kan vara spioner för Gilead – med ett enda mål: Att överleva och hitta den dotter som har tagits ifrån henne.

Den 25 april ska det vara säsongspremiär på The Handmaid’s Tale och 13 nya avsnitt bjuds det på. Första trailern hittar ni här.

Kommissarie Maigret

MaigretAlla som gillar klassiska deckare rekommenderas att kika in på C More och se BBC producerade serien ”Kommissarie Maigret”. Fyra långfilmslånga episoder bjuds det på och i huvudrollen som kommisarie Jules Maigret ser vi ingen mindre än komikern Rowan Atkinson, som visar att han även behärskar kriminaldrama genren till fullo.

Serien bygger på belgiske författaren Georges Simenons böcker. Böckerna skrevs och publicerades mellan 1930 och 1972 och totalt han han med 76 böcker om den mysterielösande deckaren.

Berättelserna utspelar sig nästan uteslutande i Frankrike och huvudsakligen i Paris och Maigret löser fallen genom samtal, genom att försöka leva sig in i de inblandade personerna och genom sin egen instinkt. Maigret har ett barskt utseende, är axelbred och imponerande. Ibland är han bullersam, men oftast är han lugn och eftertänksam. Han röker pipa, dricker öl på barer i Paris och på landsbygden.

Serien utspelar sig under 1950-talet i Paris och de fyra episoderna är: ”Maigret Gillrar En Fälla”…”Maigret Och Hans Mord”…”Natten Vid Vägkorsningen” och ”Maigret På Nattklubb”.

Troja Undergången – Ny Serie På Netflix

Netflixs egenproducerade drama-actionserie ”Troja Undergången” (Troy: Fall of a City) får premiär på streamingtjänsten den 6 april. Välkommen till den grekiska mytologin och upprinnelsen till det trojanska kriget. Paris är en enkel herde som letar efter kvinnan som Afrodite lovot honom. Men när han i stället faller för den sköna Helena blir det starten på det mytomspunna kriget.

Fotnot: Trojanska kriget är ett mytologiskt krig som bland annat återberättas i Iliaden och Odysséen av Homeros samt Aeneiden av Vergilius. Det saknas arkeologiska belägg för påståendet att det trojanska kriget var en historisk händelse. Skådeplatsen för det trojanska kriget är främst i Anatolien, närmare bestämt den västra delen av nutidens Turkiet.

The Terror – Ny Perioddramaserie Med Skräcktema

theterrorDen 26 mars har nya serien ”The Terror” premiär på amerikanska AMC. Vart serien kommer att kunna streamas i Sverige är ännu inte klart, jag gissar på HBO. Serien bygger på Dan Simmons bästsäljande roman med samma namn och första säsongen består av 10 avsnitt. The terror är en skräck-perioddramaserie som utspelar sig tiden runt sent 1840-tal. Handlingen bygger på kapten Sir John Franklins fstala expedition med HMS Erebus och HMS Terror till Arktis, 1845-1848. Man försökte betvinga Nordwestpassagen men blir fastfrusna i över ett år i tung is, 28 miles nordväst om King William Island. Medan Franklin och hans besättning plågas av svält och sjukdom och tvingas kämpa mot myteri och kannibalism ombord, förföljs de av ett monster som liknar en enorm isbjörn.

Ensemblen består av bland andra Jared Harris, Ciarán Hinds och Tobias Menzies. Här är en försmak…

The Handmaid’s Tale Säsong 2 trailer

thehandmaidstaleElisabeth Moss vann en Golden Globe för sin huvudroll i serien ”The Handmaid’s Tale”. Moss som även haft en stor roll i ”Mad Men”, har tidigare vunnit en Golden Globe, med ”Top Of The Lake”.

The Handmaid’s Tale, som finns på HBO Nordic, baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. I detta skrämmande samhälle, där ett enda ord kan innebära döden, rör sig Offred mellan överbefälhavare, deras elaka fruar, Martor, och andra tjänarinnor – där alla kan vara spioner för Gilead – med ett enda mål: Att överleva och hitta den dotter som har tagits ifrån henne.

13 nya avsnitt av serien finns inspelade och när den andra säsongen läggs ut har inte HBO meddelat ännu. Här är trailern till säsong 2 så länge…