Klas Klättermus Och De Andra Djuren I Hackebackeskogen

KlasKlättermusDe minsta ska väl få sitt på bio också och det kan de få med “Klas Klättermus Och De Andra Djuren I Hackebackeskogen“. Svensk biopremiär är det den 7 april, SF Studios distribuerar. Jag tycker det här verkar välgjort med många sköna karaktärer, som lär fånga kidsens intresse. De svenska rösterna görs av Daniel Norberg, Per Andersson, Lill Lindfors, Vanna Rosenberg och Erik Haag med flera.

Klas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig.“…

Trailern Till Bamse Och Häxans Dotter Är Här

bamse34Bamse Och Häxans Dotter” handlar om en liten häxflicka som heter Lova och är en äventyrsfilm för barn om hur viktigt det är att hjälpa varandra. Filmen får premiär på juldagen och rösterna görs av bland andra Peter Haber, Jonas Karlsson, Morgan Alling och Tomas Bolme. Nordisk Film har precis släppt den första fullängdstrailern…

Lova flyttar in i den mörka skogen alldeles intill Bamse och hans vänner. Det som Lova önskar sig mest av allt är att få kompisar, för det är inte så lätt att vara dotter till en häxa. Samtidigt har Krösus Sork (världens girigaste sork) hittat guld i bävrarnas damm. För att kunna riva dammen och få guldet lurar han Lova att trolla bort Bamse. De tre vännerna måste nu ta sig tillbaka innan Krösus river dammen som kommer att översvämma byn. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus – och för att göra det så måste man vara sams.

Bamse Och Häxans Dotter – Teasertrailer

De allra minsta och en och annan nostalgiker kan se fram emot att biojulen är räddad, då nya Bamseäventyret “Bamse Och Häxans Dotter” får premiär på juldagen. Det här blir Bamses andra långfilm på bio. Den första, Bamse Och Tjuvstaden, hittar ni här.

Nordisk Film som distribuerar, har släppt en kort teasertrailer…

Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus – men för att göra det måste man vara sams.

Siv Sover Vilse – Bakom Varje Dörr Väntar Ett Nytt Äventyr

sivsovervilseTill hösten får nya barn och familjefilmen “Siv Sover Vilse” biopremiär. Filmen är ett magiskt äventyr om att sova borta, som bygger på Pija Lindenbaums populära barnbok med samma namn.
Manus till Siv Sover Vilse har skrivits av Lena Hanno Clyne och för regin ansvarar Catti Edfeldt och Lena Hanno Clyne. Ensemblen består av: Astrid Lövgren (Siv), Lilly Brown (Cerisia), Henrik Gustafsson (Sivs pappa, Nils), Sofia Ledarp (Cerisias mamma, Alva), Valter Skarsgård (Cerisias bror, Elme) samt de nederländska skådespelarna Barry Atsma (Cerisias pappa, Bastiaan) och Annemarie Prins (Cerisias farmor) m.fl.

Den väldigt fantasifulla Siv, 7 år, ska för första gången sova över hos sin nya kompis Cerisia. I ett hem som skiljer sig från hennes eget, tycker Siv att det mesta känns väldigt mysko. Men med hjälp av två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar som dyker upp mitt i natten, är hon med om fantastiska äventyr som hjälper henne att acceptera det som är annorlunda och att hitta sig själv. Bakom varje dörr väntar ett äventyr.“…

Stillbildsfoto: Karolina Pajak
© 2016 Snowcloud FIlms AB & Viking Film BV

[wp_ad_camp_1]

Pippi Långstrump TV Serien Blu-ray

SF meddelar att det blir release för Pippi Långstrump TV Serien på Blu-ray den 5 november 2014.

TV-serien med Pippi Långstrump bygger som bekant på Astrid Lindgrens böcker och har regisserats av Olle Hellbom. På denna utgåva finner du hela tv-serien på 13 avsnitt samlad. Originalbanden har dessutom noggrant restaurerats vilket ger en fantastisk förbättring av ljud- och bildkvalité!

En ny generation och säkert många nostalgiker får nu stifta bekantskap med Pippi i allra bästa form…Som vanligt när Tommy och Annika är på väg hem från skolan, går de förbi Villa Villekulla. Och som vanligt säger de “Tänk om det kunde flytta in någon där, någon som hade barn”. Den här dagen ser de plötsligt någon röra sig därinne – en gullig liten apa! På verandan står en prickig häst, och inne i huset ligger det någon och sover med fötterna på huvudkudden. Världens starkaste flicka har flyttat in!

SVT har gjort en mycket omfattande restaurering av alla avsnitt där det bl. a. följande ingått: -35mm originalets negativ har tvättats och scannats till HD-kvalité. -Digital borttagning av smuts och repor från originalet. Även filmbrus har tagits bort i efterhand samt att skärpan har korrigerats. -Ny ljussättning med originalet som förlaga. -Ljudet har genomgått en digital restaurering där t.ex. oönskat bandbrus, knäppar och skador reducerats. -Originalmixen har konverterats från mono till 5.1 stereoljud.

-SVT har hela tiden försökt att behålla originalet så orört som möjligt för att bibehålla känslan från när det producerades…

Det låter ju lite märkligt, när man varit inne och petat i handlingen och klippt i serien och ändrat på scenen min ‘pappa negerkung’ och ‘kinesscenen’. Jag tillhör här de konservativa och menar att detta är ett otyg och att varje konstverk får stå för den tid den producerades i. Är man rädd för att fostra blivande rasister kanske man kan kräva ett förädraansvar och att någon förälder sitter med första gången serien ses och förklarar att så kunde man säga på den tiden, men i dag är det inte lämpligt. För vart ska annars gränserna dras? Man skulle kunna sitta här i dagar och ge exempel på filmer som borde anpassas till modern tid och det är ingen önskvärd utveckling. Nu är serien inte förstörd för det och säkert kommer den att hamna i många julklappssäckar.

Nog om detta. Nu ska jag ta en kopp SVART kaffe och en chokladboll, innan någon kallar mig för rasist.

Bamse På Tjuvjakt…

För de minsta och kanske för de som inte är så liten längre, men en aning nostalgiska, kommer här ett filmklipp från “Bamse Och Tjuvstaden“. Den honungsälskande björnen Bamse har älskats av generationer sedan 60 -talet och den 17 januari 2014 får vi se honom på vita duken i sin första långfilm. Filmen bygger på ett originalmanus av Johan Kindblom och Tomas Tivemark samt regisseras av Christian Ryltenius och fast att man inte har samma muskler att spänna som Disney och Dreamworks i Hollywood fabriken, tycker jag det här ser riktigt fint ut.

I det här familjeäventyret får vi följa Bamse, Skalman och Lille Skutt på ett nytt spännande äventyr genom Trollskogen och in i Tjuvarnas stad för att rädda Farmor från den elake Reinard Räv. Här har gänget hamnat i trollens borg…

Distributör: Nordisk Film.

Första Trailern Till Bamse Och Tjuvstaden

För de minsta och deras familjer bjuder Nordisk Film på världens starkaste björn, Bamse. Den 24 januari 2014 är det dags för nya äventyr i “Bamse Och Tjuvstaden” och I filmen får Bamse, Skalman och Lille skutt det hett om öronen när farmor blir kidnappad och inte kan göra mer dunderhonung. Läs mer om Bamse Och Tjuvstaden HÄR. Nu en honungsdrypande trailer…
Powered by Preview Networks

Distributör: Nordisk Film.
Biopremiär: 24 januari 2014.

Disney Klassikern Mary Poppins På Bluray

2014 är det 50 år sedan Disneys klassiker “Mary Poppins” hade premiär på bio, i Sverige dröjde det dock till i oktober 1965 innan den gick upp på de svenska biograferna och tro det eller ej, men där satt jag som liten knodd med föräldrarna och häpnades över den lyckade blandningen av animerade figurer och riktiga skådespelare i en film som jag då tyckte hade allt. Nu har det runnit mycket vatten under broarna, men nostalgiker som jag är så nyper jag denna klassiker när Disney släpper den restaurerad för första gången på bluray under 2014. Har ni dålig koll på Mary Poppins så kommer filmens synopsis och trailer här:

Mary Poppins är en minst sagt ovanlig barnjungfru. Hon kan flyga, trolla fram spännande saker ur sin magiska kappsäck och vet hur man gör tråkiga sysslor till en rolig lek. Man skulle kunna säga att hon är “praktiskt taget perfekt.Barnen Michael och Jane älskar Mary från första stund men deras pappa, den stränge bankdirektören George, är inte riktigt lika belåten. Han anser att barn inte ska hålla på med en massa dumma lekar utan bör uppfostras med regler och disciplin!

Mary Poppins, som är en musikal, Oscarsbelönades femfadligt och har blivit en av Walt Disney allra populäraste filmer. I rollen som Mary Poppins ser vi Julie Andrews och i övriga roller bland andra Dick Van Dyke och David Tomlinson. För regin står Robert Stevenson. Vill man ha hela bakgrunden till hur Mary Poppins blev en spelfilm kan det vara passande att vänta in Disneys “Saving Mr Banks” som får premiär i februari 2014 och som Cinemaholics har skrivit om här.

Walt Disney ägnade 20 år åt jakten på filmrättigheterna till PL Travers populära roman, ”Mary Poppins”, en strävan han började på 1940-talet som ett löfte till sina två döttrar. Den brittiska författarinnan P.L Travers var inte alls pigg på att släppa i från sig sin ‘älskling’ till filmindustrin och hur det hela fortlöper får vi nu alltså veta i en spelfim där de tunga rollerna spelas av Tom Hanks och Emma Thompson. Först Mary Poppins på Bluray och sedan Saving Mr Banks, det måste väl vara ett 50-års jubileum som heter duga!

Emil I Lönneberga På Bluray

Astrid Lindgren har betytt mycket för barn och ungdomars filmintresse, hennes tidslösa berättelser går hem hos generation efter generation. Det är i år 50 år sedan den första boken om Emil i Lönneberga gavs ut och 8 år senare kom den första filmen, som följdes av två till i snabb takt.

Och nu, för första gången någonsin, släpps de tre långfilmerna om Emil I Lönneberga på Bluray den 22 maj 2013.. Filmerna i boxen är “Emil I Lönneberga“(1971), “Nya Hyss Av Emil i Lönneberga“(1972) och “Emil Och Griseknoen“(1973). Grundhistorien känner vi väl till…
Katthult är en liten småländsk gård. Här bor Emil med sin mamma, pappa och lillasyster Ida. De har en piga också, som heter Lina, och en dräng som heter Alfred. På gården finns det en byggnad som kallas snickerboa, och som alla som hört historierna om Emil vet, är det ett ställe han besöker ofta.

Ungefär som det ser ut i Katthult kunde det se ut på små gårdar i Småland för över hundra år sedan, när Astrids far var liten. Han berättade ofta om sin barndom för Astrid och hennes syskon, och det är dessa berättelser som har inspirerat Astrid till sina historier om Emil.
Regissör för Emilfilmerna är den legendariske Olle Hellbom.

Kommentar: Det glädjer en gammal nostalgiker att SF har den goda smaken att restaurera dessa härliga filmer och ge ut dem på Bluray. Till hösten, i augusti, kommer även TV serien Saltkråkan på Bluray.
Men innan jag jublar allt för mycket och rekommenderar blurayversionerna, vill jag först se igenom dem. Man får betänka att de här Emilfilmerna har 40 år på nacken och råkopian kanske inte är allt för lysande att jobba med. Jag får återkomma framöver med ett utlåtande.

© 1971-1973 AB SVENSK FILMINDUSTRI. ALL RIGHTS RESERVED.