Kategoriarkiv: Skräck/Sciencefiction

Thrillerskräckisen Get Out Ruskar Om På Bio

GetOut3Årets bästa film säger man om thrillerskräckisen ”Get Out” som hade premiär på bio i Sverige i veckan. När filmen visades i USA krossade den allt motstånd och nådde zenit på topplistorna. Scenariot verkar bli det samma här hemma. Efter några dagar på bio är kritiken översvallande och betygen pendlar mellan 4-5, vilket inte händer så ofta. Så gillar ni den här genren och är sugen på bio och vill se något nytt och fräscht är det läge nu. Mer om Get Out och trailern hittar ni i inlägget Get Out – Skräckis Signerad Jordan Peele.

Get Out är lika delar spännande thriller och provokativ nutidskommentar, skriven och regisserad av Jordan Peele, ena halvan av humorduon Key and Peele och producerad av Jason Blum på produktionsbolaget Blumhouse, som bland annat ligger bakom The Visit, Insidious-serien och The Gift.

Synopsis är intrigladdat: När en ung man besöker sin flickväns familjegods inser han snart att hennes familj har lömska avsikter med sin inbjudan. Till en början tolkar Chris familjens överdrivet tillmötesgående beteende som ett nervöst sätt att hantera dotterns etniskt blandade förhållande. Men en rad märkliga upptäckter under helgen leder honom till en upptäckt han aldrig kunnat föreställa sig.

Lite bakom kulisserna är aldrig fel för att få en större inblick i filmen. Här är Get Out Featurette…

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Annabelle 2 – Creation

annabelle2När filmbolaget New Line Cinema knoppade av dockan Annabelle från skräckisen ”The Conjuring” och gav henne en egen film för två år sedan klirrade det till ordentligt i kassan. Den skrala budgeten på 6,5 miljoner dollar genererade hela 256 miljoner dollar i inspelade pengar till filmbholaget. Folk gick helt enkelt och såg filmen trots den något njugga kritiken och till hösten är uppföljaren här, ”Annabelle 2 – Creation”.

Regissör är svenske David F. Sandberg som får förnyat förtroende i Hollywood efter succén med ”Lights Out”. Sverigepremiären sker den 9 augusti 2017.

Flera år efter den tragiska döden av deras lilla flicka, välkomnar en dockmakare och hans hustru en nunna och flera flickor från ett stängt barnhem till sitt hem. Snart blir de målet för dockmakarens besatta skapelse, Annabelle…

Publicerat i allmänt, Skräck/Sciencefiction | Etiketter | Lämna en kommentar

Voice From The Stone – Featurette Med Emilia Clarke

voicestone3Då var det, det här med skräckfilmsgenren igen då. Ska jag nypa en film av det slaget får det allt vara en film med substans och åt det Gothiska hållet, med psykologisk spänning och lite övernaturliga inslag och ett mysterium som måste lösas. Underskattade Daniel Radcliffe rullen ”The Woman in Black” från 2012 är ett bra exempel på en sådan film.

Uttrycksfulla Emilia Clarks nya film rör sig inom den genren och är något som jag kan tänka mig se. Det man utlovar är en mysterie-skräckisthriller som får dig att krypa under filten eller gömma dig bakom kudden och som för tankarna till klassiker som Hitchcocks Tvåfaldiga Oscarsvinnare från 1940, Rebecca. Me det sagt så kan man med rätta ha lite förväntningar.

Handlingen utspelar sig vid ett isolerat stenslott i 1950-talets Toscana. Slottets unge arvtagare har blivit stum och Verena (Emilia Clarke) kommer dit som sjuksköterska för att försöka få honom att tala igen. Voice From The Stone bygger på romanen La Voce Della Pietra av Silvio Raffo och i ett tidigare inlägg hittar ni trailern. Här en kort featurette med Emilia Clarke, som seglar vidare i karriären mot superstjärnestatus…

Stillbild: Philippe Antonello.

Publicerat i Drama, Skräck/Sciencefiction | Etiketter | Lämna en kommentar

Bill Skarsgård Är Pennywise

ItBaserad på Kings bästsäljare från 1986 kommer nu långfilmen ”It” (Det) med Bill Skarsgård som Clown monstret Pennywise. Det här är andra gången boken filmatiseras, redan 1990 kom en miniserie i två delar och den vann en Emmy. It är en av Stephen Kings mest omfångsrika romaner och tog fyra år att skriva.

Hur trogen man är originalet i denna version vet jag inte, men grundstoryn är i varje fall den att åren 1957 och 1958 lamslogs staden Derry i Maine av skräck när flera barn dödades och lemlästades. Men sju elvaåringar som är lite utanför, går samman och trotsar faran. De märker att mördaren inte är mänsklig utan ett monster som vet vad man är mest rädd för. Monstret antar ofta skepnaden av den onde clownen Pennywise (Snåljåp). År 1985 har kompisarna glömt varandra och bara en av dem bor kvar i Derry. Denne ringer upp sina forna kamrater och berättar att Snåljåp är tillbaka. En person mindre, då en av dem begått självmord, så ska de åter trotsa faran som lurar i det så småningom översvämmade Derrys kloaker.

Klassisk skräck med andra ord och de som vill känna av lite kalla kårar får chansen den 9 september då It får Sverigepremiär…

Publicerat i Drama, Skräck/Sciencefiction | Etiketter | Lämna en kommentar

Nyinspelning Av Skräck Klassikern Flugan Är På Gång

flugan20th Century Fox har inlett arbetet med att göra en nyinspelning av den klassiska skräckfilmen ”The Fly”(Flugan) från 1958. Man förhandlar just nu med Sleight skaparen J.D. Dillard om att hoppa på projektet. Det här är inte första gången det görs en nyinspelning av Flugan. 1986 kom David Cronenbergs version med Jeff Goldblum och Geena Davis i huvudrollerna, en film som gick så bra att den vann en Oscar. Dessutom finns flera uppföljare: ”Return Of The Fly” (1959), ”Curse Of The Fly” (1965) och floppen ”The Fly 2” (1989)

Med det snabba tekniska utvecklingen inom filmbranschen det senaste decenniet kan vi nog vänta oss en uppsjö specialeffekter och det lär surra ordentligt på biograferna. Grundstoryn i flugan är den att forskaren Andre Delambre uppfinner en teleportör, och i sina försök att få allt att fungera bestämmer han sig för att använda sig själv som försökskanin. Men någonting går rejält fel, fruktansvärt fel, då en vanlig liten husfluga hamnar i maskinen. Vi tar en titt på ett klipp från originalfilmen från 1958. Help me…

Publicerat i Nyheter, Skräck/Sciencefiction | Lämna en kommentar

Katastrofläge i SciFi Thrillern Geostorm

GeostormKatatroffilms genren som slog igenom stort på 70-talet med filmer som ”Jordbävningen” och Skyskrapan Brinner” lever än i dag. Den moderna digitala tekniken gör emellertid dessa filmer till ett effektsökeri av sällan skådat slag. Själva storyn brukar det vara si och så med. Jag är nästan lika less på genren som Baksmällan genren, fast undantag finns ju alltid.

Huruvida SciFi thrillern ”Geostorm” har mer än extraordinära effekter att komma med får vi veta kommande höst då filmen går upp på bio. Temat är i varje fall intressant. Klimatförändringarna och våldsamma naturkatastrofer har börjat förstöra jorden och framtidsscenariot är att världens ledare samlas för att skapa ett intrikat nätverk av satelliter för att styra det globala klimatet och hålla alla människor säkra. Alla vet att teknik kan gå fel och det gör den här. I stället för att skydda världen mot klimathotet börjar satelliterna attackera jorden och då blir det fara å färde och bråttom innan en riktig Geostorm bryter ut.

Dem som utses att fixa biffen är bröderna Jake och Max (Gerard Butler och Jim Sturgess), ett par tekniska snillen som ska försöka lösa satelliternas programmeringsfel. I övriga roller ses även Abbie Cornish, Ed Harris och Andy Garcia. Som sagt, effektsökeri och trailern visar på en orgie i specialeffekter.

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Colossal Trailer 2

Det är Anne Hathaway vi ska skylla på för allt skit i världen. I varje fall om vi ska gå efter synopsis till SciFi thrillern ”Colossal”, där hon spelar Gloria som upptäcker att allvarliga katastrofer runt om i samhället på något sätt är sammankopplade med hennes mentala kollaps som hon lider av. Första trailern hittar ni här.

Det finns inget release datum för Sverige ännu, däremot en ny trailer…

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

The Circle Trailer 2

Högaktuella Emma Watson möter ett annat odjur i form av Tom Hanks i thrillern ”The Circle”. Hanks spelar en ondskefull high-tech mogul, som antäller unga medarbetaren Mae Holland (Emma Watson) till sitt dataföretag. I takt med att hon lär sig mer om informationteknologins värld går det även upp för henne att hon hamnat i ett läge där allting inte står rätt till.

Sverigepremiär är det den 28 april. Första trailern hittar ni här.

Publicerat i Action/Thrillers, Drama, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , | Lämna en kommentar

Life Trailer 2

Life79Sony Pictures har släppt en ny trailer till rymd SciFi-thrillern ”Life” som har svensk anknytning i form av Daniel Espinosa som regisserar och Rebecca Ferguson som spelar astronauten Miranda North, mot storstjärnorna Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal. Sverigepremiär är det den 24 mars. Första trailern hittar ni här.

En besättning ombord på en internationell rymdstation har utfört en framgångsrik infångning av en rymdsond och är på väg tillbaka till jorden med ett prov från planeten mars. Besättningen har till uppgift att studera provet, som kan vara det första beviset på liv på planeten.

Undersökningen av organismen ombord slår dock bakut när den visar prov på intelligens och dessutom börjar växa till sig. I takt med att organismen växer allt snabbare måste besättningen komma på ett sätt att oskadliggöra den, innan man når jorden och den kanske lyckas fly.

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

The Belko Experiment

The Belko Experiment” är en ny skräckthriller som enligt SF studios, om distribuerar filmen i Sverige, får premiär under 2017. 80 amerikaner på ett amerikanskt företag i Bogota, Syd Amerika hamnar ofrivilligt i ett socialt experiment som obevekligen har dödlig utgång. En röst ur företagets interna snabbtelefonsystem uppmanar de anställda: ”Döda 3 av dina medarbetare, annars kommer vi döda 6 stycken av er”.

Ingen win-win situation direkt. Vi får se vad det blir av det här. Trailern förtäljer lite mera. Just den här typen av skräckthrillers är inte min stora grej direkt. Jag föredrar mer Gothiska 1800-tals rullar inom den genren. Men man vet aldrig…

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Lämna en kommentar