Kategoriarkiv: Skräck/Sciencefiction

Nyinspelning Av Skräck Klassikern Flugan Är På Gång

flugan20th Century Fox har inlett arbetet med att göra en nyinspelning av den klassiska skräckfilmen ”The Fly”(Flugan) från 1958. Man förhandlar just nu med Sleight skaparen J.D. Dillard om att hoppa på projektet. Det här är inte första gången det görs en nyinspelning av Flugan. 1986 kom David Cronenbergs version med Jeff Goldblum och Geena Davis i huvudrollerna, en film som gick så bra att den vann en Oscar. Dessutom finns flera uppföljare: ”Return Of The Fly” (1959), ”Curse Of The Fly” (1965) och floppen ”The Fly 2” (1989)

Med det snabba tekniska utvecklingen inom filmbranschen det senaste decenniet kan vi nog vänta oss en uppsjö specialeffekter och det lär surra ordentligt på biograferna. Grundstoryn i flugan är den att forskaren Andre Delambre uppfinner en teleportör, och i sina försök att få allt att fungera bestämmer han sig för att använda sig själv som försökskanin. Men någonting går rejält fel, fruktansvärt fel, då en vanlig liten husfluga hamnar i maskinen. Vi tar en titt på ett klipp från originalfilmen från 1958. Help me…

Publicerat i Nyheter, Skräck/Sciencefiction | Lämna en kommentar

Katastrofläge i SciFi Thrillern Geostorm

GeostormKatatroffilms genren som slog igenom stort på 70-talet med filmer som ”Jordbävningen” och Skyskrapan Brinner” lever än i dag. Den moderna digitala tekniken gör emellertid dessa filmer till ett effektsökeri av sällan skådat slag. Själva storyn brukar det vara si och så med. Jag är nästan lika less på genren som Baksmällan genren, fast undantag finns ju alltid.

Huruvida SciFi thrillern ”Geostorm” har mer än extraordinära effekter att komma med får vi veta kommande höst då filmen går upp på bio. Temat är i varje fall intressant. Klimatförändringarna och våldsamma naturkatastrofer har börjat förstöra jorden och framtidsscenariot är att världens ledare samlas för att skapa ett intrikat nätverk av satelliter för att styra det globala klimatet och hålla alla människor säkra. Alla vet att teknik kan gå fel och det gör den här. I stället för att skydda världen mot klimathotet börjar satelliterna attackera jorden och då blir det fara å färde och bråttom innan en riktig Geostorm bryter ut.

Dem som utses att fixa biffen är bröderna Jake och Max (Gerard Butler och Jim Sturgess), ett par tekniska snillen som ska försöka lösa satelliternas programmeringsfel. I övriga roller ses även Abbie Cornish, Ed Harris och Andy Garcia. Som sagt, effektsökeri och trailern visar på en orgie i specialeffekter.

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Colossal Trailer 2

Det är Anne Hathaway vi ska skylla på för allt skit i världen. I varje fall om vi ska gå efter synopsis till SciFi thrillern ”Colossal”, där hon spelar Gloria som upptäcker att allvarliga katastrofer runt om i samhället på något sätt är sammankopplade med hennes mentala kollaps som hon lider av. Första trailern hittar ni här.

Det finns inget release datum för Sverige ännu, däremot en ny trailer…

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

The Circle Trailer 2

Högaktuella Emma Watson möter ett annat odjur i form av Tom Hanks i thrillern ”The Circle”. Hanks spelar en ondskefull high-tech mogul, som antäller unga medarbetaren Mae Holland (Emma Watson) till sitt dataföretag. I takt med att hon lär sig mer om informationteknologins värld går det även upp för henne att hon hamnat i ett läge där allting inte står rätt till.

Sverigepremiär är det den 28 april. Första trailern hittar ni här.

Publicerat i Action/Thrillers, Drama, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , | Lämna en kommentar

Life Trailer 2

Life79Sony Pictures har släppt en ny trailer till rymd SciFi-thrillern ”Life” som har svensk anknytning i form av Daniel Espinosa som regisserar och Rebecca Ferguson som spelar astronauten Miranda North, mot storstjärnorna Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal. Sverigepremiär är det den 24 mars. Första trailern hittar ni här.

En besättning ombord på en internationell rymdstation har utfört en framgångsrik infångning av en rymdsond och är på väg tillbaka till jorden med ett prov från planeten mars. Besättningen har till uppgift att studera provet, som kan vara det första beviset på liv på planeten.

Undersökningen av organismen ombord slår dock bakut när den visar prov på intelligens och dessutom börjar växa till sig. I takt med att organismen växer allt snabbare måste besättningen komma på ett sätt att oskadliggöra den, innan man når jorden och den kanske lyckas fly.

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

The Belko Experiment

The Belko Experiment” är en ny skräckthriller som enligt SF studios, om distribuerar filmen i Sverige, får premiär under 2017. 80 amerikaner på ett amerikanskt företag i Bogota, Syd Amerika hamnar ofrivilligt i ett socialt experiment som obevekligen har dödlig utgång. En röst ur företagets interna snabbtelefonsystem uppmanar de anställda: ”Döda 3 av dina medarbetare, annars kommer vi döda 6 stycken av er”.

Ingen win-win situation direkt. Vi får se vad det blir av det här. Trailern förtäljer lite mera. Just den här typen av skräckthrillers är inte min stora grej direkt. Jag föredrar mer Gothiska 1800-tals rullar inom den genren. Men man vet aldrig…

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Lämna en kommentar

Världen Blir Folktom I SciFi Dramat Bokeh

BokehVackra och natursköna Island är skådeplatsen för nya amerikanska-isländska SciFi Dramat ”Bokeh”. Filmen handlar om ett ungt amerikanskt par som befinner sig på en romantisk resa på Island. En morgon vaknar de och upptäcker att varje människa på jorden har försvunnit . Den mystiska händelsen ulöser en kamp för att överleva och när de försöker hitta svaret på gåtan tvingas de ompröva allt de vet om sig själva och världen.

Ruggig tanke egentligen. Helt själv skulle man ju inte vilja vara. Däremot skulle det inte göra något om krigshetsare, terrorgalningar, våldsverkare och alla övriga idioter gick upp i rök för att aldrig återkomma. Mr Trump sitter kanske inne med lösningen på hur man ska gå till väga.

Biopremiären sker den 24 mars i USA. Inget Sverigedatum ännu, men våren-sommaren verkar logiskt…

Publicerat i Drama, Skräck/Sciencefiction | Lämna en kommentar

Colossal Teaser Trailer

Må dåligt vill man ju inte göra. Inte heller vill man ha ett nervöst sammanbrott för det kan få förödande konsekvenser. Som i kommande SciFi thrillern ”Colossal”, där Anne Hathaway upptäcker att allvarliga katastrofer runt om i samhället på något sätt är sammankopplade med hennes mentala kollaps som hon lider av. I övriga roller hittar vi även Downton Abbeys Dan Stevens och Jason Sudeikis. Spanjoren Nacho Vigalondo har både skrivit manus och står för regin.

Colossal visas just nu på Sundance filmfestival och ska sedan distribueras till en större marknad, så håll koll alla ni som gillar genren. En kort teaser trailer är det ända som finns att bjuda på hittills. Ser man den verkar det hela mer åt komedi hållet…

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

Killing Ground

Sundance Filmfestival är i gång (19-29 januari) och som vanligt kommer man att presentera flera bra smalare independent filmer. Man fortsätter sin tradition med att visa en uppsjö av thrillers och skräckfilmer, bland annat ”Killing Ground” som här får sin världspremiär. Som så ofta är fallet i filmer av det här slaget får karaktärerna i Killing Ground snabbt lära sig att samtidigt som resor till ingenmansland kan vara avkopplande, så finns även risken att man blir ett lätt byte för psykotiska rovdjur och skogsmän med onda avsikter.

Det den australiske regissören Damien Power bjuder på här sägs vara en mix av ”Den Sista Färden” och ”Wolf Creek”, så då förstår ni vart vi hamnar. Vi tar en titt här…

Publicerat i Action/Thrillers, Skräck/Sciencefiction | Etiketter | Lämna en kommentar

The Discovery – Svaret På Den Stora Gåtan

Kommer vi någonsin få veta svaret på den stora gåtan innan det är dags för den sista resan? Man kan ju säga att den som lever får se. I nya Netflix producerade romantiska SciFi dramat ”The Discovery” har en forskare funnit bevis för att livet efter detta existerar. Ett år senare efter att detta verifierats har miljontals människor runt om i världen tagit livet av sig för att ‘resa dit’. I fokus står även en kärlekshistoria mellan forskarens son och en kvinna med ett tragiskt förflutet och hur de hittar varandra när de börjar utforska livet efter dettas sanna natur ..

Premiär på Netflix den 31 mar. I rollerna bland andra Jesse Plemons, Rooney Mara, Jason Segel och Robert Redford.

Publicerat i Drama, Romans, Skräck/Sciencefiction | Etiketter , , , | Lämna en kommentar