Hotel Artemis – Jodie Foster Gör Comeback

ArtemisSenaste filmen tvåfaldiga Oscarsvinnaren Jodie Foster medverkade i var SciFi-thrillern ”Elysium” (2013). Efter den filmen meddelade hon att efter en lång karriär skulle hon dra sig tillbaka från rampljuset och ställa sig bakom kameran i stället. Men nu är hon tillbaka i en liten comeback i ännu en SciFi film. I Crime-actionrullen ”Hotel Artemis” spelar hon sjuksköterska och sjukhusägare i en nära framtid i Los Angeles. Men det är inget vanligt sjukhus hon driver, utan en hemlig variant för kriminella och det krävs melemsskap för att få komma in.

Britten Drew Pearce, mest känd för sin sitcom “No Heroics” och för att ha skapat storyn till “Mission: Impossible – Rogue Nation” är skaparen av Hotel Artemis och han har skrivit både manus och regisserar. Ensemblen består även av namn som Sterling K. Brown, Charlie Day, Jeff Goldblum och Sofia Boutella m.fl.

Världspremiär på bio i Uk i juli, så någon gång där efter lär filmen även komma till Sverige. Här är en försmak…

The Meg – Jason Stathams Nya Actionthriller

TheMegBrittiske actionhjälten Jason Staham tar sig vatten över huuvdet i nya actionthrillern ”The Meg”, som går upp på bio i Sverige den 17 augusti. Filmen som har ett skräcktema handlar om en djuphavsubåt som ingår i ett internationellt forskningsprojekt. När U-båten attackeras av en massiv varelse, man tidigare trott vara utdöd, haverar farkosten och hamnar på havsbottnen i det djupaste av Stilla havet, med hela besättningen fångad i en dödsfälla. Det brådskar och tiden håller på att rinna ut, så experten och djuphavsräddningsdykaren Jonas Taylor (Jason Statham) rekryteras av en visionär kinesisk oceanograf (Winston Chao), med önskemål att hans dotter Suyin (Bingbing Li) får följa med, för att rädda besättningen.

Motståndaren visar sig vara en förhistorisk 75-fot lång haj, känd som Megalodon och vad ingen känner till är att år tidigare stötte Taylor på samma skrämmande varelse och måste nu konfrontera sin rädsla och riskera sitt eget liv för att rädda alla fångade i det mörka havet.

The Meg bygger på Steve Altens romanserie Meg och regisseras av Jon Turteltaub, som tidigare gjort bland annat National Treasure filmerna. Warner Brothers släpper The Meg i Real D 3D och IMAX 3D. Vatten över huvudet var det…

Fahrenheit 451 Official Trailer

I maj ser SciFidramat ”Fahrenheit 451” ut att få premiär på HBO. Filmen som Cinemaholics skrivit om tidigare bygger på Ray Bradburys dystopiska framtidsskildring, romanen Fahrenheit 451, som publicerades första gången 1953. Titeln syftar på den temperatur som papper självantänds vid: 451 grader Fahrenheit, vilket motsvarar ungefär 233 grader Celsius. Kärnan i Fahrenheit 451 är demokrati och yttrandefrihet och kunskapsspridning, ämnen som är synnerligen aktuella även idag, läs synopsis och ni förstår:

Fahrenheit 451 skildrar ett samhälle där all litteratur i tryckt form är strikt förbjuden, och den som försöker tillägna sig böcker eller försöker bevara dem genom att hålla dem gömda sopas effektivt bort från samhällsarenan. Myndigheterna matar sina medborgare med substanslösa TV-såpor och lugnande tabletter. Böcker är förbjudna, för i dem döljer sig upproriska tankar och kunskap som underminerar de styrandes kontroll.

Välkommen till en galen värld, än så länge fiktiv…

How To Talk To Girls At Parties – Välkommen Till London 1977

girlsatparties..Hur man ska prata med tjejer på fest får man lära sig i brittiska romantiska komedin ”How To Talk To Girls At Parties”. Tiden är 1977 och London vibrerar av Punkmusik och punkeran är i full blom. Filmen är som ni förstår full av musik och har även Science fiction inslag. Några utomjordingar reser runt på våran galax och efter att ha kommit från sina vänner hamnar en av dem på den värsta platsen i världen, nämligen förorten Croydon i London, år 1977. På ett party träffar hon vännerna Henry, John och Vic som är ute efter en natt att minnas, och nog kommer det bli en oförglömlig natt.

How To Talk To Girls At Parties har rosat marknaden på flera filmfestivaler och får sin officiella biopremiär i UK den 11 maj, inget Sverigedatum ännu. I ett tidigare inlägg finns mer om filmen, som har bland andra Elle Fanning och Nicole Kidman i rollerna, samt första trailern. Här är den senaste trailern, God Save The Queen folks

A Quiet Place – Sista Trailern

Paramount har släppt den tredje och sista trailern till skräckthrillern ”A Quiet Place” och vi ser den här. A Quiet Place får Sverigepremiär nu på fredag den 6 april och i tidigare inlägg hittar ni mer om filmen och fler trailers.

Mystiska, övernaturliga väsen attraherade av ljud har tagit över världen. Vi får följa en familj som gömmer sig ute på landet i total tystnad utan att prata med varandra. Man meddelar sig via teckenspråk, allt för att inte locka till sig de främmande varelserna.”…

The Handmaid’s Tale Säsong 2 Trailer 2

Handmade..Vi tar en titt på nya trailern till framgångsrika SciFi-dramaserien ”The Handmaid’s Tale”, säsong 2. Serien hittar ni på HBO Nordic och handlingen baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom.

Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. I detta skrämmande samhälle, där ett enda ord kan innebära döden, rör sig Offred mellan överbefälhavare, deras elaka fruar, Martor, och andra tjänarinnor – där alla kan vara spioner för Gilead – med ett enda mål: Att överleva och hitta den dotter som har tagits ifrån henne.

Den 25 april ska det vara säsongspremiär på The Handmaid’s Tale och 13 nya avsnitt bjuds det på. Första trailern hittar ni här.

The House With A Clock In Its Walls

clockwallsEli Roth är tillbaka med en ny fantasyskräckis och med sig har han fantastiska Cate Blanchett. ”The House With A Clock In Its Walls” ligger långt fram i tiden och vi får vänta ända till september på filmen, men trailern är här redan nu.

The House With A Clock In Its Walls är baserad på John Bellairs barnbok med samma namn från 1973. Barnskådespelaren Owen Vaccaro spelar tioårige, föräldralöse Lewis Barnavelt som flyttar in hos sin magiska farbror Jonathan Barnavelt, spelad av Jack Black. Huset han bor i visar sig leva sitt eget liv och unge Owen får nu stifta bekantskap med andeväsen och häxan i huset bredvid.

Trailern visar att The House With A Clock In Its Walls bjuder på en magisk värld full av överraskningar…

Ant Man And The Wasp – Svensktextad Trailer

Walt Disnjey har släppt en svensktextad trailer till ”Ant Man and the Wasp”, som vi kan se här nedan. Missade ni första Ant Man rullen kan ni läsa mer om den i tidigare inlägget Antman – Världens Minsta Superhjälte.

Filmen, som får Sverigepremiär den 4 juli är ett nytt kapitel med hjältarna, som har en häpnadsväckande förmåga att krympa, tar sin början. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter…

Fahrenheit 451 På HBO

FahrenheitHBO har gjort en nyinspelning av François Truffauts SciFi drama ”Fahrenheit 451” från 1966. Filmen bygger på Ray Bradburys dystopiska framtidsskildring, romanen Fahrenheit 451, som publicerades första gången 1953. Titeln syftar på den temperatur som papper självantänds vid: 451 grader Fahrenheit, vilket motsvarar ungefär 233 grader Celsius.

Fahrenheit 451 skildrar ett samhälle där all litteratur i tryckt form är strikt förbjuden, och den som försöker tillägna sig böcker eller försöker bevara dem genom att hålla dem gömda sopas effektivt bort från samhällsarenan. Myndigheterna matar sina medborgare med substanslösa TV-såpor och lugnande tabletter. Böcker är förbjudna, för i dem döljer sig upproriska tankar och kunskap som underminerar de styrandes kontroll. Brandkåren har inte längre till uppgift att släcka eldsvådor, utan att bränna de verk som missanpassade medborgare vågat gömma.
I denna värld av total utslätning möter vi Montag, en brandman som gör sitt jobb utan att ifrågasätta. Tills han en dag möter Clarissa, en modig lärarinna olik alla andra levande döda som antyder att hemliga världar öppnar sig mellan böckernas pärmar. Montag faller för frestelsen att stoppa på sig en bok. Men i samma stund riskerar han att själv hamna i bokbålets 451-gradiga skärseld?

Ramin Bahrani har skrivit filmens manus och regisserar och ensemblen består av Michael B. Jordan, Sofia Boutella, Michael Shannon m.fl.

När Fahrenheit 451 läggs ut på HBO Nordic är ännu inte bestämt, men det sker under 2018. Bara en tanke, men temat i filmen har aktualitet i dagens samhälle och man behöver inte ha livlig fantasi för att dra paralleller till internet och hur ‘eliten’ försöker styra människors göranden och havanden på nätet och jaga dem som inte ‘har de rätta åsikterna. Mer kontroll av webben är att vänta, eller? Här är i varje fall trailern till HBOs Fahrenheit 451, missa inte den när det är dags…

Stillbild: HBO.

The Terror – Ny Perioddramaserie Med Skräcktema

theterrorDen 26 mars har nya serien ”The Terror” premiär på amerikanska AMC. Vart serien kommer att kunna streamas i Sverige är ännu inte klart, jag gissar på HBO. Serien bygger på Dan Simmons bästsäljande roman med samma namn och första säsongen består av 10 avsnitt. The terror är en skräck-perioddramaserie som utspelar sig tiden runt sent 1840-tal. Handlingen bygger på kapten Sir John Franklins fstala expedition med HMS Erebus och HMS Terror till Arktis, 1845-1848. Man försökte betvinga Nordwestpassagen men blir fastfrusna i över ett år i tung is, 28 miles nordväst om King William Island. Medan Franklin och hans besättning plågas av svält och sjukdom och tvingas kämpa mot myteri och kannibalism ombord, förföljs de av ett monster som liknar en enorm isbjörn.

Ensemblen består av bland andra Jared Harris, Ciarán Hinds och Tobias Menzies. Här är en försmak…