Proxima Får Sverigepremiär 15 Maj

Franska dramat “Proxima” får Sverigepremiär den 15 maj, Njuta Films distribuerar. Filmen blev vinnare på filmfestivalerna i både San Sebastian och Toronto och tävlade också i Göteborgs Film Festival tidigare i år. Huvudrollen spelas av Eva Green som är lysande i rollen som astronauten som försöker balansera karriär och mammaroll i Alice Winocours precisa och jordnära astronautdrama.

Handlingen kretsar kring Sarah, en fransk astronaut, och den enda kvinnliga deltagaren i det rymdprogram som förbereder sig inför en ett år lång expedition. Som ensamstående mamma till en åttaåring känns expeditionen än mer krävande, och med lika delar skuld och mod försöker hon hitta balans i sin roll som banbrytare och mamma…

La Belle Époque – Fransk Succéfilm På Bio 14 februari 2020

I morgon fredag dem 14 februari 2020 har franska succéfilmen, dramakomedin “La Belle Époque” Sverigepremiär. Filmen hade världspremiär på Cannes filmfestival där den mottogs av strålande kritik. I hemlandet Frankrike strömmade folk till biograferna och både publik och kritiker var lyriska.

La Belle Époque hanslar om Victor (Daniel Auteuil), en uttråkad man i 60-årsåldern, som får sitt liv vänt upp och ned den dagen Antoine (Guillaume Canet), en blomstrande entreprenör, erbjuder honom en helt ny typ av underhållning. Med hjälp av en kombination av teaterrekvisita och historiskt återskapande ger hans företag kunderna en möjlighet att åka tillbaka till önskad tidsperiod. Victor bestämmer sig för att återuppleva den mest minnesvärda veckan i hans liv, 40 år tidigare, då han träffade sitt livs kärlek.

Ödets Lågor – Ny Perioddramaserie På Netflix

Franska verklighetsbaserade perioddramaserien “Ödets Lågor” (Le Bazar de la Charité) finns nu på Netflix. Första säsongen består av 8 avsnitt och handlingen utspelar sig i Paris 1897. Vi är mitt i «La Belle Epoque» och Paris är en kokande stad och många befinner sig på Charity Bazaar, en marknad och årlig händelse som äger rum på en storslagen plats helt byggd av trä. Plötsligt sprids en rasande eld genom hela byggnaden och drabbar över 130 personer, mestadels kvinnor! Följden blir att tre kvinnors öde ändras för alltid och deras liv ställds på ända av svek, bedrägerier och romantiska missöden.

Ödets Lågor finns med engelsktdubbat ljudspår för de som föredrat det. Alternativ titel är The Bonfire of Destiny. Lite av det här bjuds det på…

Franska Feelgoodkomedin Sink Or Swim Nu På C More

Franska feelgoodkomedin “Sink Or Swim” (Le grand bain) finns nu tillgänglig på C More. Till Frankrikes Oscarsgala, César Awards 2019, nominerades filmen 10 gånger och vann slutligen 5 tunga priser. Har ni C More och är sugna på härlig feelgood av bästa märke, passa på nu!!!

Handlingen utspelar sig i en småstad nära franska Alperna. Där befinner sig Bertrand som är djupt deprimerad, men när han följer sin dotter till badhuset får han en idé som skulle kunna leda till tillfrisknande. Där ser han ett lag män träna konstsim, ledda av en ung kvinna och det visar sig att man söker nya medlemmar.

Bertrand bestämmer sig för att hoppa på och tillsammans med andra medelålderskrisande män bildar man ett otippat lag. Tränaren, en hårding och föredetta mästare, har sina egna problem och försöker vända blad i livet och tillsammans med gubbarna simmar de mot en bättre tillvaro, men får utstå omvärldens skepsis och skratt på vägen.

Känner ni igen handlingen så beror det på att fransmännen har lånat idén av Måns Herngren och svenska ”Allt flyter”, som kom för tio år sedan och bygger på Jane Magnussons egna erfarenheter som tränare för ett manligt konstsimlag. Så här ser det ut med fransk touch…

Familjefesten – Franskt Drama Med Catherine Deneuve

Franska dramat “Familjefesten” gjorde stor succé i hemlandet och nästa år, den 7 februaru går filmen upp på bio i Sverige. I rollerna ser vi bland andra Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot och Cédric Kahn.

På sommaren samlas hela familjen för att fira Andréas 70-årsdag. Hennes man är där, liksom deras två söner och deras fruar och alla barnbarnen. Den enda som saknas är Andréas yngre syster, som plötsligt försvann för fyra år sedan. Men så plötsligt dyker hon oväntat upp. Och kaos följer i hennes spår…

Av Teamet Bakom En Oväntad Vänskap Kommer De Ovanliga

Franska dramakomedin ”En Oväntad Bekantskap”(Intouchables) blev en välrdsuccé och slog biorekord i hemlandet Frankrike och den sågs även av en halv miljon svenska biobesökare. Filmen blev regissörerna och manusförfattarna Olivier Nakache och Éric Toledanos stora genomnrott och nu är man tillbaka med en ny film. Dramakomedin “De ovanliga” visades på Cannes filmfestival tidigare i år och nu sker premiären över hela världen och i Sverige går den upp på bio 31 januari 2020.

De Ovanliga är en verklighetsbaserad historia om vänskap som gör skillnad. Bruno (Vincent Cassel) tar hand om svårt autistiska unga, Malik (Reda Kateb) integrerar ungdomar från svåra förhållanden. De drivs av lika delar idealism och uppfinningsrikedom, och när Maliks vilsna själar får hjälpa till att ta hand om autisterna i Brunos vård öppnas nya världar upp för dem alla. De två vännernas enträgna arbete behövs eftersom ingen annan tycks klara att hantera deras skyddslingar, men de opererar utanför franska lagar. Plötsligt får Bruno och Malik påhälsning av inspektörer från sociala sektorn, och nu hotas deras kamp för de sårbara unga som det etablerade samhället glömt bort.

Franska Prisbelönta Dramat I Guds Namn På Bio 22 November

Katolska kyrkans präster har varit under lupp i många år för sin förmåga att låta undertryckta sexuella lustar gå ut över små barn. Den franska filmen “I Guds Namn” (Grâce à dieu) skildrar just det ämnet med fokus på en pedofilskandal i Lyon.

I guds namn vann en Silverbjörn för Stora jurypriset på Berlins filmfestival 2019. Regissör är erkänt duktige och rutinerade filmskaparen Francois Ozon. I Guds Namn Har Sverigepremiär i morgon fredag 22 movember 2019.

Berättelsen spinner kring Alexandre som bor i Lyon tillsammans med sin fru och deras barn när han en dag får reda på att prästen som utnyttjande honom som ung än idag jobbar med barn. Han bestämmer sig för att göra något åt saken och snart ansluter sig ytterligare två av prästens offer. Tillsammans vill Alexandre, Francois och Emmanuel lyfta den börda tystnaden varit för dem till följd av deras prövning. Följderna och konsekvenserna visar sig dock inte lämna någon oskadd…

In Bed With Victoria – Fransk RomCom På Bio 13 November

Fransmännen är precis som britterna duktiga på romantiska komedier. Så varför inte ge franska RomCom filmen “In Bed With Victoria” en chans. Filmen har premiär på bio den 13 november och handlar om Victoria Spick, en ensam mamma och brottsadvokat i Paris. På ett bröllop träffar hon sin vän Vincent med Sam, en förre detta knarkhandlare. Nästa dag anklagas Vincent för mordförsök av sin flickvän. Endast vittne till scenen: offrets hund!

Bröllopskaos Igen!

Bröllopskaos Igen!“(Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu) är uppföljaren till den franska komedin “Bröllopskaos”, som älskades av biobesökarna i Sverige. I Frankrike sågs den av 12 miljoner fransmän. Bröllopskaos Igen! har hittills fått 7 miljoner biobesökare. Till veckan, fredagen den 25 oktoner sker Sverigepremiären, NjutaFilms distribuerar.

Efter att äntligen ha accepterat tanken att de inte kan bestämma över vem man blir kär i, står föräldraparet Claude och Marie Verneuil nu inför en ny kris. Deras fyra döttrar och svärsöner har bestämt sig för att lämna Frankrike och pröva lyckan utomlands. Men Claude och Marie är beredda att göra allt för att hålla dem kvar i landet…

Franska Dramakomedin Cyrano Och Jag På Bio 11 Oktober

Franska Dramakomedin “Cyrano Och Jag” aka Edmond är berättelsen om tillkomsten av Frankrikes kanske populäraste teaterpjäs någonsin, den om den stornäste Cyrano de Bergerac, skriven av Edmond Rostand. Filmen togs emot med öppna famnen i hemlandet Frankrike och kan sägas vara en fransk Shakespear In Love. Sverigepremiären sker den 11 oktober, Studio S Entertainment distribuerar.

Året är 1897 i Paris. Edmond Rostand är en pjäsförfattare bland geniernas skara. Dessvärre har allt han skrivit blivit fiaskon och numera blir han paralyserad vid blotta synen av ett blankt papper framför sig. Inspirationens källa har sinat, kanske för gott? Så paniken är fullständig när Edmond kontaktas av den store Constant Coquelin, som insisterar på att få huvudrollen i Edmonds nästa pjäs. Constant är en herre som man inte säger nej till och således inte heller hans krav på premiärdatum… om tre veckor! Edmond har inte skrivit ett ord och har ingen aning om vad pjäsen ska handla om. Allt han har är en titel… Cyrano de Bergerac!“…