Downton Abbey Lovar Överraskande Nyheter

Downton Abbey fans över hela världen hålls på halster just nu, när man på Downton Abbeys Facebooksida lovar att stora saker är på gång: ”Big news is on its way! Check back soon for a special announcement.” Det publicerades den 2 oktober och sedan dess har det varit tyst och nu undrar alla; är det långfilmen som är på gång, eller fortsätter man med serien. Det ligger väl närmast till hands att tro att man nu ligger i startgroparna för inspelningen av Downton Abbey The Movie.

downton

Downton Abbey har lockat miljoner tittare över hela världen och i Sverige är serien omåttligt populär och många menar att det är världens bästa dramaserie… ”När den osänkbara Titanic går i djupet 1912 drabbas många människor. På godset Downton Abbey får olyckan oanade konsekvenser, när det visar sig att två av släkten Granthams huvudarvingarna omkommit. Lär känna familjen Crawley och deras tjänstefolk. Downton Abbey är ett gods som varit i familjen Crawleys ägo sedan 1772. Här i de vackra salongerna och sovrummen lever godsägaren och hans familj, men i och kring köksregionerna lever tjänstefolket, som håller lika hårt fast vid sina traditioner och roller som godsägarens familj.

Bland de som lever en trappa ned är det många som ser sitt arbete för familjen Crawleys som ett kall, men några är bara på genomresa på jakt efter nya äventyr. En stor skillnad är dock att alla där ”nere” vet så mycket om dem där uppe, men att de ovanför inte har en aning om dem.

Alex – Ny Serie På Viaplay

AlexDen 3 november är det premiär på ”Alex”, en originalserie från Viaplay, efter en idé av huvudrollsinnehavaren Dragomir ”Gago” Mrsic tillsammans och Mikael Cross. Huvudförfattare är Niklas Rockström och Michael Hjorth.

Dragomir ”Gago” Mrsic spelar huvudrollen som Alex, tillsammans med Rakel Wärmländer i rollen som poliskollegan Frida. Synopsis och teasertrailern har ni här:

”Alex är en thrillerserie i sex delar om den hårdföre och korrupta snuten Alex som bestämt sig för att bli ren. Vägen tillbaka är farlig och full av risker då de kriminella krafterna han tidigare samarbetat med vägrar att släppa taget. Snart sätts både Alex och hans familjs liv på spel och till råga på allt blir han utredd i hemlighet, av sin nya partner Frida som fått i uppdrag att sätta dit honom.”…

Goodbye Christopher Robin Featurette

Image8Det har inte publicerats något officiellt datum för Sverigepremiären på ”Goodbye Christopher Robin” ännu, men när filmen går upp på bio senare i höst så blir det ett besök. Världspremiären sker nu på fredag den 29 september i Storbritannien, så det lär nog inte dröja allt för länge innan vi har filmen här i Sverige.

I inläggen Goodbye Christopher Robin och Goodbye Christopher Robin – Filmen Om Hur Nalle Puh Blev Till kan ni läsa mer om filmen och se trailers. Nalle Puh, den långsamt tänkande björnen har blivit en favorit i alla generationer och hur berättelserna om honom kom till får vi veta i Goodbye Christopher Robin. I centrum står A.A Milne, spelad av Domhnall Gleeson, hans fru Dapne Milne, spelad av Margot Robbie och deras son Christopher Robin gestaltad av nykomlingen Will Tilston samt Alex Lawther, som spelar Christopher som äldre.

Goodbye Christopher Robin tar sin början i efterdyningarna av första världskriget, kriget som skulle vara slut redan till jul och göra slut på alla krig, men som visade sig bli den värsta mardrömmen för alla inblandande. Svårt traumatiserad och deprimerad återvänder A.A. Milne, spelad av Domhnall Gleeson, hem till England och allt eftersom tiden går finner han att han måste hitta på något för att skingra alla dystra tankar. Han börjar då arbeta på Nalle Puhs öden och äventyr och lockar även in sin son i arbetet med barnboken. Hela skapandeprocessen tillsammans med sonen blir till ett läkande och får A.A. Milne att hitta rätt hjulspår igen.

Fox Searchlight har släppt flera stillbilder från filmen samt en bakom kulisserna video där vi får veta mer om Goodbye Christopher Robin…

Stillbilder: David Appleby. © 2017 Fox Searchlight Pictures.

Ingen Utan Skuld – Ny Svensk Serie På Viaplay Under Inspelning

skuldDet här tycker jag är intressant, en film om den svenska vapenexporten, en export som är ett hyckleri av guds nåde. Men det får bli en annan diskussio på en annan plattform. Viaplay meddelar i varje fall:

Ingen utan skuld, en politisk thrillerserie om Sveriges vapenexport, är ett nytt Viaplay original i samarbete med produktionsbolaget Brain Academy och Pinewood Television. Spelas in nu med premiär nästa år, exklusivt på Viaplay.

Huvudkaraktären Robert Kastell spelas av Jens Hultén (Mission:Impossible – Rogue Nation, Hassel), en före detta vapenhandlare tvingad till exil som återvänder till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare försökt att mörda honom.

– Jag är glad över att få spela huvudrollen som Robert Kastell i denna nya spännande thrillerserie för Viaplay, som bland annat handlar om Sveriges vapenexport, säger Jens Hultén.

– Det är många lager av moraliska frågor i denna serie både på makthavarnas nivå ner till den enskilda människan och hur detta drabbar några karaktärer som vi får följa under seriens gång. Robert är en karaktär som har varit inblandad i dessa affärer för många år sedan och blir indragen i det igen efter en herrans massa år, fortsätter Hultén.

Rosade skådespelerskan Vera Vitali (Arne Dahl, Brimstone) spelar den andra huvudrollen mot Hultén. I övriga roller ses bland andra norska skådespelaren Henrik Mestad (Ockupationen, Lillyhammer). För regin står den prisbelönta fransk-svenska regissören Charlotte Brändström, bland annat erkänd för hennes arbete i hyllade serier som Tyrant och Outlander.

Thrillerserien i åtta delar utspelar sig både i Sverige och på andra platser runt om i världen. Premiär nästa år över hela Norden, exklusivt på Viaplay, och visas senare på TV3. Serien kommer att distribueras internationellt av Eccho Rights.

Sverrir Gudnason prisbelönad För Borg Mcenroe

Svenska sportdramat ”Borg Mcenroe” visas just nu på Toronto filmfestival och filmen har fått mycket bra kritik. Så även Sverrir Gudnason, som spelar Borg. Häromdagen fick han IMDBs prestigefyllda pris breakout star i Toronto. Borg McEnroe visas just nu på de svenska biograferna och ni kan läsa mer om filmen i tidigare inlägg.

Janne Loffe Carlsson Har Avlidit

LoffeEn notering måste till om att den folkäre artisten, musikern och skådespelaren Janne Loffe Carlsson avlidit 80 år gammal i sviterna av levercancer. Loffe blev han med hela svenska folket i teveserien ”Någonstans I Sverige” (1973), som skildrade Sverige under krigs och beredskapsåren. Debuten skedde dock redan 1950 i Andersonskans Kalle. Andra filmer i hans långa karriär är Göta kanal”, ”47:an Löken”, ”Repmånad” och ”Rallybrudar” m.fl.

Men som sagt, folkkär blev han i och med sin roll som 111:an Elof ‘Loffe’ Olsson, värnpliktig och på beredskap någonstans i Sverige. Hela serien (7 avsnitt) av Någonstans I Sverige finns för övrigt på SVT Play om ni känner för att se den igen. Vi får följa ett förbands öden och äventyr under beredskapsåren 1939-1945. Restaurangbesök kunde bli lite knepigt i ransoneringstider…

Komikern Jerry Lewis Har Avlidit

SailorDen legendariske komikern Jerry Lewis har avlidit 91 år gammal.

Karriären inledde han 23 år gammal i komedin ”Dårfinkar Är Vi Allihopa” och totalt hann Lewis med 74 filmer och teveserier. Sista filmen blev dramathrillern ”The Trust” från 2016, där han spelade mot bland andra Nicolas Cage och Elijah Wood. Andra kända filmer i hans digra repertoar är ”Alla Tiders Gågosse” (1960), ”Doktor Jäkel Och Mister Hyde” (1963), ”King Of Comedy” 1982).

Storhetstiden var 50 och 60-talet och ofta teamade han upp med Dean Martin, som här i klippet nedan från komedin ”Akta Dej För Sjömän” (Sailor Beware) från 1952. En motsvarighet till Jery Lewis i filmärlden i dag kan man säga är Jim Carrey.

The Limehouse Golem – Mordgåta I Victoriska London

LimeshouseAlla som gillar brittiska deckare får något att bita i till hösten när thrilller-skräckisen ”The Limehouse Golem” får biopremiär. Filmen går upp på bio i UK den 1 september och på Toronto filmfestival den 10 september. Längre fram i höst lär vi ha den även här i Sverige, men inget specifierat datum finns ännu. The Limehouse Golem bygger på Peter Ackroyds bästsäljande roman och mordmysterium Dan Leno and the Limehouse Golem.

Jane Goldman har adapterat boken till filmmanus och Juan Carlos Medina regisserar. Ensemblen består av flera tunga brittiska namn, så som Olivia Cooke, Eddie Marsan, Bill Nighy, Douglas Booth och Sam Reid m.fl.

The Limehouse Golem ustpelar sig under 1800-talet och Victorianska England. Flera bestialiska mord har skakat London och ingen går säker. Paniken sprider sig och allmänheten börjar misstänka en mytomspunnen legend, Golum, en föregångare till Jack The Ripper som eventuell gärningsman.

Hell or High Water Nu På Cmore

HellorhighwaterVid Cannes Filmfestival förra året fick thrillerdramat ”Hell Or High Water” mycket bra kritik och senare Oscarsnominerades den även och nu har ni chansen att se den på CMore. Filmen som av många utsågs till 2016 års bästa film kan beskrivas som ett modern westernepos. I rollerna hittar vi bland andra Ben Foster, Chris Pine och Jeff Bridges. Regissör är britten David Mackenzie som har flera intressanta filmer bakom sig, ”Hallam Foe” och ”Perfect Sense” för att nämna ett par. Taylor Sheridan som skrev manus till ”Sicario” har gjort detsamma här.

Handlingen är av gammalt hederligt westernstuk, enkel men raffinerad. Ben Foster och Chris Pine spelar två bröder, den enne är frånskild och den andre är gammal fängelsekund. För att rädda familjens farm i västra Texas bestämmer sig bröderna för den deperata utvägen att råna en bank. Det innebär att man får en ihärdig sheriff, spelad av Jeff Bridges efter sig och han gör allt för att sätta dit bröderna. En titt på trailern här och jag får en känsla av ”No Country For Old Men”…