Alicia Vikander Är Med I One Red Nose Day And A Wedding

I fredags kväll förra veckan hade ”One Red Nose Day And A Wedding” premiär på brittiska Comic Reliefs tevesända välgörenhetsgala Red Nose Day. Kortfilmen på 12 minuter är en liten fortsättning på den stora romcom klassikern ”Fyra Bröllop Och En Begravning”, som firar 25 år i år. Handlingen här utspelar sig 25 år efter originalfilmen och återvänder gör den stora ensemblen med Hugh Grant i spetsen tillsammans med bland andra Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, John Hannah, Rowan Atkinson, James Fleet, David Haig, Sophie Thompson, David Bower, Robin McCaffrey, Anna Chancellor, Rupert Vansittart, Simon Kunz, Sara Crowe och Timothy Walker. Mike Newell återvänder som regissör.

Alla är nu samlade för ett nytt bröllop, men vilka ska gifta sig? Jo, spoiler alert blir det här nu, de som gängar sig med varandra är de nya karaktärerna Faith och Miranda, spelade av Alicia Vikander och Lily James. Kortfilmen lär väl dyka upp på webben så småningom, här är i varje fall ett filmklipp med Hugh Grant och Kristin Scott Thomas i en scen utanför kyrkan. Rowan Atkinson spelar återigen prästen Father Gerald, vars vigselceremoni i Fyra Bröllop Och En Begravning inte gick så jättebra, som ni ser nedan. Tänk om den här lilla uppföljaren blivit en långfilm istället…

Tävling – Vinn Bad Times At The El Royale På Blu-ray

Dags för tävling igen, som avslutas på måndag 11 mars. I samarbete med 20th Century Fox lottas tre exemplar på blu-ray ut av ”Bad Times At The El Royale”. Filmen har release på DVD, Blu-ray, 4K UHD & streaming 11/3. ”Bad Times At The El Royale” har en stark ensemble med namn som Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Jon Hamm, Jeff Bridges , Nick Offerman och Cynthia Erivo. I centrum står sju främlingar, som alla bär på en mörk hemlighet och som träffas på det nedgångna hotellet El Royale i Lake Tahoe. Under en ödesdiger natt kommer alla få sin chans till försoning – innan helvetet brakar loss.

För att delta i tävlingen, skicka svaret på denna fråga till kontakt@cinemaholics.se

”Filmens manusförfattare och regissör Drew Goddard har tidigare nominerats till en Oscar. För vilken film då?”

Oscarsgalan 2019 – Green Book Fick En Oscar För Bästa Film

Oscaesgalan 2019 gick av stapeln inatt. Lite av glansen har falnat med åren tycker jag, men värt att nämna är att ”Green Book” vann Oscar för bästa film och tog även hem oscars för bästa manus och bästa manliga biroll (Mahershala Ali). Rami Malik fick en Oscar för bästa manliga huvudroll och Olivia Coleman för bästa kvinnliga huvudroll. Regina King fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll och Netflix filmen ”Roma” blev utsedd till bästa utländska film och tog även hem regipriset (Alfonso Cuarón). Hela listan hittar ni här.

Tre Oscars till Green Bok och utsedd till bästa film, så vi kan ta en närmare titt på den här. Filmen är verklighetsbaserad och berättar historien om När Tony Lip, en amerikan med italienska rötter, från Bronx hyrs in som chaufför åt Don Shirley, en världsklass-pianist. Tiden är tidigt 60-tal.

Turnétrippen går från Manhattan till djupa södern och på vägen måste man lita till ’The Green Book’, en bok som presenterar platser och lokaler som är säkra för afroamerikaner. Man konfronteras med rasism under färden och tvingas även lägga sina personliga meningsskiljaktigheter åt sidan och istället se humoristiskt på det hela. Sammantaget ska det visa sig att den här roadtrippen blir ’A journey of a lifetime’.

The Hustle – En Ny Remake Av Rivierans Guldgossar

Komedisuccén ”Rivierans Guldgossar” (Dirty Rotten Scoundrels) från 1988 kommer i en ny remake till våren. Istället för Steve Martin och Michael Caine i originalfilmen låter man nu Anne Hathaway och Rebel Wilson stå för sol och vårandet i komedin ”The Hustle”.

Se upp alla män. Håll hårt i plånboken, här kommer Anne Hathaway och Rebel Wilson…

Tävling – Vinn Castle Rock Säsong 1 På Blu-ray

Dags för årets första tävling och det blir snabba ryck då den avslutas redan nu på söndag den 10 februari. I samarbete med 20th Century Fox lottas tre exemplar av serien ”Castle Rock” säsong 1 ut på blu-ray. Bill Skarsgård har en av rollerna i denna psykologiska skräckserie som utspelar sig i den fiktiva staden Castle Rock i Maine.

Svara på denna enkla fråga: Vad heter författaren vars böcker ligger till grund för serien? Skicka svaret till kontakt@cinemaholics.se senast söndag 10 februari 2019.

Among The Shadows – Lindsay Lohan Gör Comeback

Lindsay Lohan gör comeback efter sex års bortavaro från vita duken. Skräckthrillern ”Among The Shadows” är tänkt att få fart på karriären igen och hur det går med det får vi se till våren. Lindsay Lohan spelar i filmen Patricia som hyr in en privatdeckare för att lösa mordet på sin farbror. Dock håller hon inne med att hon själv härstammar från en varulvslinje.

Vi tar en titt på trailern…

Golden Globes 2019

Golden Globe galan 2019 genomfördes i natt i Beverly Hills, USA och vilket fiasko det blev för hypade ”A Star Is Born”. Både Lady Gaga och Bradley Cooper blev utan vinst, men fick i varje fall se filmen vinna pris för bästa originalsång. ”Bohemian Rhapsody” lurade A star Is Born på vinsten i bästa dramafilm och Glenn Close vann priset för bästa skådespelare i en dramafilm, nämligen ”The Wife” och Rami Malek fick priset för bästa manliga skådespelare i dramakategorin. Alfonso Cuarón vann en Globe för sin prestaion som regissör för ”Roma”. Roma blev även utsedd till bästa utländska film.

Hela listan med alla vinnarna hittar ni här.

Gott Nytt år

Filmåret 2018 är i det närmaste slut och vi får ta nya tag nästa år, vilket är redan i morgon. 🙂 Sista inlägget för året blir den här trevliga videon med temat Auld Lang Syne, som samlat ett gäng filmer med tema nyår. Scener från Ocean’s 11, One Way Passage, The Gold Rush, Waterloo Bridge, An Affair to Remember, Wee Willy Winkie, Scandal, The Apartment, Mr. Deeds Goes to Town, Bachelor Mother och It’s a Wonderful Life bjuds det på…

Julfreden 1914

I är det som bekant 100 år sedan första världskriget avslutades och det blev fred i världen i drygt 20 år framåt. Jag hittade en julreklam från 2014 för brittiska Sainsbury’s där man i en video, som ni ser nedan, uppmärksammar julfreden 1914 under första världskriget. Denna unika, verkliga händelse skildras i Oscarsnominerade långfilmen Fiendeland, som ni hittar här på Cinemaholics. Fiendeland är en mycket sevärd film som måste ses.

Julfreden 1914 var ingen fred, utan ett vapenstillestånd som ägde rum spontant, när de stridande inte längre ville fortsätta slåss i Belgien under första världskriget. Istället lät de fienden leva. Freden var mellan tyska trupper på ena sidan och franska och brittiska på andra sidan. Vapenvilan inträdde även 1915, om än i mindre grad.

Inför julen 1914 hade många olika grupper gjort fredsinitiativ. Bland dessa fanns Emily Hobhouse som var suffragett och påven Benedictus XV. Även om det inte blev fred så tystnade vapnen hos de 100 000-tals stridande. Tyska förband började tända ljus och dekorera julgranar, varefter de olika ländernas soldater sjöng julpsalmer.[ Mindre grupper gav sig ut i ingenmansland och julgåvor byttes. De högre befälen blev bestörta och hotade straffa de missdådare som inte dödat fiendens soldater. Året efter beordrades bombardemang under julen för att säkerställa kriget.

Ladies In Black Bakom Kulisserna

Juldagen har anlänt och idag går folk på bio som aldrig tidigare under året. En film som fortfarande väntar på premiärdatum i europa och Sverige är Australiska perioddramat ”Ladies In Black”. Filmen bygger på Madeleine St Johns succéroman med samma namn och handlar om en grupp kvinnor anställda på ett varuhus i Sydney, sommaren 1959. Nya vindar blåser och gamla klassstrukturer börjar upplösas och kampen för kvinnans självständighet i samhället är i sin linda. Unga förortstjenen Lisa väntar på slutbetyget från gymnasiet och drömmer om att komma in på universitetet i Sydney. Under sommaren får hon extrajobb på ett stort varuhus och får jobba sida vid sida med en grupp försäljare som öppnar ögonen för en värld bortom hennes skyddade existens och främjar hennes förvandling till en ’modern’ kvinna.

Ladies In Black bjuder på en intressant ensemble med Julia Ormond i spetsen, samt unga supertalangen Angourie Rice. Alla som följer utmärkta dramaserien ”Hemma Igen” på SVT, också den från Australien känner säkert igen patriarken från den serien, Noni Hazlehurst, som här spelar varuhussmanagern Miss Cartwright. Mer om Ladies In Black med filmens trailer finns i inlägget Ladies In Black – Adapterad Från Madeleine St Johns Succéroman.

I videon nedan tas vi med bakom kulisserna och får veta mer om kvinnorna i svart…