Disneys Cruella Får Biopremiär Den 28 Maj

Disney har släppt en ny trailer till live-actionfilmen “Cruella“ och meddelar samtidigt att Sverigepremiären sker den 28 maj. Filmen är en Prequel till Cruella de Vil i Pongofilmerna och har Emma Stone i rollen som en ung version av den fashionabla och legendariska skurken.

Hanslingen utspelar sig på 1970-talet i London mitt under punkrockrevolutionen. Den följer en ung, smart och kreativ tjej som heter Estella, som är fast besluten att göra sig ett namn i modevärlden med sina mönster. När hon blir vän med ett par unga tjuvar som uppskattar hennes aptit på ondska kan de tillsammans börja bygga ett liv åt sig själva på Londons gator…

Pale Rider – Klassisk Western Med Clint Eastwood

Filmikonen Clint Eastwood fyller 91 år den 31 maj, men det är inget som hindrar honom från att vara synnerligen produktiv, både framför och bakom kameran. Den fyrfaldigt Oscarbelönade legenden håller just nu på med inspelningarna av kommande thrillerdramat “Cry Macho” där han både agerar och regisserar. Han spelar Miko, en före detta rodeostjärna och hästuppfödare som får i uppdrag att hämta hem en mans son från dennes alkoholiserade mamma.

Clint Eastwood har genom åren ofta varit engagerad i westerngenren och gett filmpubliken flera klassiker väl värda att se igen. På Netflix finns flera ‘godingar’, som till exempel “Pale Rider” från 1985

Några guldletare befinner sig i en fejd med maktmogulen Coy LaHood som äger ett stort gruvbolag och som styr bolaget från den närliggande staden där han bestämmer. LaHood vill ta över guldletarnas land eftersom han tror att där finns mycket guld och börjar därför att sprida terror bland de små självständiga vaskarna och driva dem bort från trakten. Men en mystisk främling utan namn, kallad Preacher, kommer till vaskarnas läger och ger dem en hjälpande hand, samtidigt som Lahood betalar lagens väktare för att mörda honom.

Pale Rider är en mycket sevärd och underhållande westernfilm med alla tillhörande attribut. Inledningsscenen talar för sig själv, sätter tonen och visar på vad som komma skall…

Häng Med Bakom Kulisserna På I Vår Herres Hage

Nyinspelningen av kultserien “I Vår Herres Hage” (All Creatures Great And Small) har blivit mäkta populär, inte minst i Sverige. I Vår Herres Hage är baserad på verkliga händelser, återgivna av James Herriot i ett antal böcker om hans liv som veterinär på landet i engelska Yorkshire från 1937 och framåt. Originalet är en britternas mest populära serier och den spelades in under sammanlagt sju säsonger 1977–1990.

Tiden är sent 30-tal och James Herriot ser sin dröm slå in när han kallas till intervju för tjänsten som veterinärassistent i Yorkshire Dales. Som nyutexaminerad från veterinärhögskolan upptäcker James snart att bönderna i The Dales är en svårimponerad skara. Det står klart för honom att både djuren och djurägarna kräver ett alldeles särskilt handlag. När traktens skönhet Helen fångar James uppmärksamhet så får han ett nytt, starkare skäl att stanna kvar i The Dales. James får också känna på den hat- och kärleksrelation som råder mellan hans kollegor, den lite sävlige klinikschefen Siegfried och hans odåga till yngre bror Tristan, vars svaghet för flickor ofta försätter honom i trubbel.

Ja, där var handlingen i stort för säsong ett och glädjande nog kommer vi få fortsätta att följa James och människorna i det lantliga Yorkshire under flera säsonger. Den andra säsongen spelas in under 2021 och kommer att visas i slutet på året. Den har sex avsnitt samt julspecial i vanlig ordning. På Cinemaholics finns massor att läsa om I Vår Herres hage, så hoppa in här.

Det är lång tid kvar till andra säsongen, så då kan man roa sig med, bland annat, den här bakom kulisserna videon på hela 11 minuter så länge…

Inspelningarna Av Downton Abbey 2 Redo För Start

Hugh Bonneville som spelar Lord Robert Crawley i “Downton Abbey” bekräftar nu att manuset till den andra långfilmen är skrivet och att man nu väntar på lättade restriktioner för att starta filmningarna. Första långfilmen blev en rejäl kassasuccé och mottogs med förtjusning av fans av serien och man kan ana att det blir något liknande med uppföljaren.

Vilka som ingår i ensemblen och om de dyker upp nya karaktärer i Downton Abbey är fortfarande okänt, men gissningsvis försvinner Maggie Smith´s karaktär Dowager Countess of Grantham, Violet Crawley, som i första filmen avslöjade för Mary att hon var svårt sjuk och oviss om framtiden. Seriens skapare Julian Fellowes har tidigare avslöjat att filmens handling kommer att röra sig runt hur Storbritannien påverkades av depressionen i USA mot slutet av 20-talet och hur fascismen i Europa förgiftade hela världen.

Downton Abbey skapades som sagt av Julian Fellowes och som bekant utspelar sig handlingen på det fiktiva godset Downton Abbey i engelska North Riding of Yorkshire. Herrskap och tjänstefolk är temat, där vi följer den aristokratiska familjen Crawley och deras anställda i början av 1900-talet. Serien är en av de mest framgångsrika kostymdraman som producerats, med fler än 10 miljoner tittare bara i Storbritannien. Hoppa in här för mycket intressant om både serien och filmerna.

Liam Neeson Ger Sig Inte I Actionthrillern The Marksman

Nej, Liam Neeson ger sig inte. Trots att han fyller 70 år nästa år så överger han inte actiongenren, så den 19 februari kan vi se honom i nya action-thrillern “The Marksman“. Det sägs att Sverigepremiären sker på bio, vilket låter osäkert. Hur som helst så öppnade filmen som etta i USA men kritikerna var aningen njugga.

Handlingen i stora drag samt trailern har ni här:

Liam Neeson spelar Jim, en ranchägare med förflutet inom Marinkåren, vars ägor gränsar till Mexiko. När han en dag räddar en pojke på flykt undan en knarkkartell inleds en dödlig jakt på det udda paret genom USA…

Svartvit Klassiker – The Best Years Of Our Lives

Vidga filmvyerna och passa på att se dagens matinéfilm på SVT 1 13.30, det är en riktig klassiker från 1946. Romantiska dramat “The Best Years Of Our Lives“, på svenska, De Bästa Åren vann hela 7 Oscars och har flera av den tidens stora stjärnor i ensemblen, Myrna Loy, Fredric March, Dana Andrews, Virginia Mayo, Harold Russell, Cathy O’Donnell, för att nämna en del. Trefaldige Oscarsvinnaren William Wyler regisserar.

Passar inte tiden idag så ligger De Bästa Åren redan ute på Play och det en hel månad framåt.

The Best Years Of Our Lives handlar om livet för tre amerikanska soldater efter deras hemkomst till USA efter andra världskriget och den blev mäkta populär i USA och Storbritannien och blev filmen som spelade in mest pengar sedan klassikern “Borta Med Vinden”. De bästa åren ligger på sjätte plats av de mest sedda filmerna genom tiderna i Storbritannien, med drygt 20 miljoner sålda biljetter.

Många filmer nöts av tiden och faller i glömska. The Best Years Of Our Lives håller dock än idag och har en handling som är allmängiltig. Det här är en helaftonsfilm med en speltid på hela 2 timmar och 50 minuter, så ni som gillar klassiker från för, gör lite fika och passa på nu. Filmen finns även på DVD med svensk text, för de som vill ha den i sin samling. Här följer synopsis till The Best Years Of Our Lives samt ett filmklipp från Warner Home Videos…

De tre amerikanska soldaterna Fred, Homer och Al, återvänder hem efter flera års tjänstgöring under andra världskriget. De möter en rad svårigheter i att anpassa sig till samhället och försöka leva ett vanligt liv igen. Fred tjänstgjorde som kapten i flygvapnet och plågas av mardrömmar. Homer låg i flottan där han förlorade båda händerna och Al var sergeant i infanteriet under striderna kring Stilla havet.

Se En Kvinna Bland Män Nu På Netflix

Biografiska dramat “On The Basis Of Sex” (En Kvinna Bland Män) hade Sverigepremiär på juldagen 2018 och nu kan ni se den på Netflix. Filmen är inspirerad av den sanna historien om Ruth Bader Ginsburg. Som 2018 firade 25-års jubileum som Domare i Högsta Domstolen. Daniel Stiepleman har skrivit manus och Emmynominerade Mimi Leder regisserar. I rollerna Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor och Cailee Spaeny m.fl. Första trailern hittar ni i ett tidigare inlägg

En kvinna bland män är en underhållande och tankeväckande film om den unga Ruth Bader Ginsburg, en småbarnsmamma och advokat som kämpar i en värld helt dominerad av män. Filmen handlar om hennes tidiga kamp för kvinnors lika rätt i samhället. När Ruth (Felicity Jones) tillsammans med sin man Marty (Armie Hammer) tar sig an ett banbrytande fall , vet hon att det för alltid kommer att förändra hur domstolarna och USA ser på könsdiskriminering. Filmen handlar också om kärleken mellan Ruth och Marty, ett livslångt äktenskap och partnerskap som lyckades såväl på det personliga som professionella planet.

Fotnot: Ruth Bader Ginsburg avled den 18 september 2020 i en ålder av 87 år.

Nytt På Netflix I Januari 2021

Det finns massor av godbitar på Netflix, både serier och långfilmer. I videon nedan ser ni ett axplock av vad som får premiär i januari, detta nya år 2021.

Personligen ser jag mycket fram emot verklighetsbaserade “The Dig” som får premiär den 29 januari. I rollistan finns namn som Lily James, Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Ben Chaplin och Johnny Flynn m.fl. The Dig berättar om hur det gick till när man hittade och grävde ut två medeltida gravar vid Sutton Hoo nära Woodbridge i Suffolk, England 1939. Ni läser mer om filmen och ser trailern i inlägget Netflix Presenterar Verklighetsbaserade Förkrigsdramat The Dig.

Dessutom blir det en återtitt på dramakomedin “Julie och Julia”, med Meryl Streep och Amy Adams i högform. Filmen är en sann historia om hur Julia Childs (Meryl Streep) liv och kokbok inspirerade nybörjarskribenten Julie Powell (Amy Adams) att laga 524 recept på 365 dagar och bloggar om sina missöden och kulinariska höjder. Mer om detta i inlägget Söndagsfilmen – Julie & Julia.

Promo Till I Vår Herres Hage Julspecial

Brittiska tevebolaget kanal 5 som producerar period-feelgooddramat “I Vår Herres Hage” (All Creatures Great And Small) har släppt en liten promo till julspecialen, som vi kommer kunna se på SVT dagen innan julafton, 23 december. Samtidigt meddelas att det är klart med en andra säsong vars inspelningar börjar efter årsskiftet.

Det är julafton och kärleken väntar runt hörnet. Helens och Hugh ska gifta sig på juldagen och James försöker dölja sin hjärtesorg över Helen och har bjudit in sin nya fästmö Connie till Skeldales årliga julfest. Förberedelserna är igång för en härligt julfirande och Tristan har pyntat med mistel och Mrs Hall ställer till med en festmåltid i väntan på att hennes son Edward ska komma hem över jul. Siegfried blir själaglad när Dorothy dyker upp, och han funderar på om det inte är dags att sätta in en stöt…