Se En Kvinna Bland Män Nu På Netflix

Biografiska dramat “On The Basis Of Sex” (En Kvinna Bland Män) hade Sverigepremiär på juldagen 2018 och nu kan ni se den på Netflix. Filmen är inspirerad av den sanna historien om Ruth Bader Ginsburg. Som 2018 firade 25-års jubileum som Domare i Högsta Domstolen. Daniel Stiepleman har skrivit manus och Emmynominerade Mimi Leder regisserar. I rollerna Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor och Cailee Spaeny m.fl. Första trailern hittar ni i ett tidigare inlägg

En kvinna bland män är en underhållande och tankeväckande film om den unga Ruth Bader Ginsburg, en småbarnsmamma och advokat som kämpar i en värld helt dominerad av män. Filmen handlar om hennes tidiga kamp för kvinnors lika rätt i samhället. När Ruth (Felicity Jones) tillsammans med sin man Marty (Armie Hammer) tar sig an ett banbrytande fall , vet hon att det för alltid kommer att förändra hur domstolarna och USA ser på könsdiskriminering. Filmen handlar också om kärleken mellan Ruth och Marty, ett livslångt äktenskap och partnerskap som lyckades såväl på det personliga som professionella planet.

Fotnot: Ruth Bader Ginsburg avled den 18 september 2020 i en ålder av 87 år.

Nytt På Netflix I Januari 2021

Det finns massor av godbitar på Netflix, både serier och långfilmer. I videon nedan ser ni ett axplock av vad som får premiär i januari, detta nya år 2021.

Personligen ser jag mycket fram emot verklighetsbaserade “The Dig” som får premiär den 29 januari. I rollistan finns namn som Lily James, Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Ben Chaplin och Johnny Flynn m.fl. The Dig berättar om hur det gick till när man hittade och grävde ut två medeltida gravar vid Sutton Hoo nära Woodbridge i Suffolk, England 1939. Ni läser mer om filmen och ser trailern i inlägget Netflix Presenterar Verklighetsbaserade Förkrigsdramat The Dig.

Dessutom blir det en återtitt på dramakomedin “Julie och Julia”, med Meryl Streep och Amy Adams i högform. Filmen är en sann historia om hur Julia Childs (Meryl Streep) liv och kokbok inspirerade nybörjarskribenten Julie Powell (Amy Adams) att laga 524 recept på 365 dagar och bloggar om sina missöden och kulinariska höjder. Mer om detta i inlägget Söndagsfilmen – Julie & Julia.

Promo Till I Vår Herres Hage Julspecial

Brittiska tevebolaget kanal 5 som producerar period-feelgooddramat “I Vår Herres Hage” (All Creatures Great And Small) har släppt en liten promo till julspecialen, som vi kommer kunna se på SVT dagen innan julafton, 23 december. Samtidigt meddelas att det är klart med en andra säsong vars inspelningar börjar efter årsskiftet.

Det är julafton och kärleken väntar runt hörnet. Helens och Hugh ska gifta sig på juldagen och James försöker dölja sin hjärtesorg över Helen och har bjudit in sin nya fästmö Connie till Skeldales årliga julfest. Förberedelserna är igång för en härligt julfirande och Tristan har pyntat med mistel och Mrs Hall ställer till med en festmåltid i väntan på att hennes son Edward ska komma hem över jul. Siegfried blir själaglad när Dorothy dyker upp, och han funderar på om det inte är dags att sätta in en stöt…

Home For Christmas Säsong 2 Trailer

Trailern till norska Netflixserien “Home For Christmas” (Hjem til Jul) säsong 2 är här. Den 18 december är det premiär på Netflix med sex nya avsnitt. Serien visade sig vara en riktig pärla med mycket julfeeling och nu när andra säsongen tar vid lär vi få veta vem som ringde på dörren när Johanne öppnade i första säsongens sista ‘cliffhanger’ avsnitt.

När familjen och världen runt Johanne faller samman, hur ska hon då kunna tro på genuin och evig kärlek? Finns den överhuvudtaget och kommer hon att hitta den rätte att ta med hem till jul i år? Ja, vi får se…

The Crown Säsong 4 Bakom kulisserna

Den brittiska kungafamiljens öden och äventyr i “The Crown” fortsätter idag söndag den 15 november när hela den fjärde säsongen med totalt 10 episoder läggs ut på Netflix.

När 1970-talet närmar sig sitt slut är drottning Elizabeth (Olivia Colman) och hennes familj upptagen med att skydda arvslinjen genom att försöka hitta en lämplig brud till prins Charles (Josh O’Connor), som fortfarande är ogift vid 30 år.

Britternna börjar känna effekterna av splittringspolitiken som infördes av Storbritanniens första kvinnliga premiärminister Margaret Thatcher (Gillian Anderson), och spänningar uppstår mellan henne och drottningen, Det hela blir värre när Thatcher leder landet in i Falklandskriget och skapar en konflikt inom samväldet. . Charles inleder en romans med en ung lady Diana Spencer (Emma Corrin) för att förena det brittiska folket, men bakom stängda dörrar blir kungafamiljen alltmer splittrad…

Här hittar ni det mesta om The Crown, med de tidigare säsongerna.

Missa Inte The Good Liar På Netflix

Nu till en härlig berättelse, med en liten twist, som kan ha smugit under radarn för många streamingentusiaster. Missa den inte i vimlet på Netflix just nu.

Helen Mirren och Ian McKellen har huvudrollerna i kriminaldramat “The Good Liar” som är baserad på Nicholas Searles bok. Oscarsvinnaren Bill Condon regisserar och i en av rollerna hittar vi även Downton Abbeys Mr.Carson, Jim Carter. The Good Liar har Sverigepremiär den 22 november.

Bedragaren och ‘sol och våraren’ Roy Courtnay tror knappt det är sant när han möter den rika änkan Betty McLeish online. Han ser nu en chans till riktigt stora pengar, men när hon öppnar upp sitt hem för honom blir Roy färvånad att han faktiskt vryr sig om henne. Det som var tänkt att bli Roys största bedrägeri i livet förvandlas nu till någonting helt annat.

Brittiska Feelgoodserien I Vår Herres Hage Startar

Missa inte starten av dundersuccén, brittiska feelgoodserien “I Vår Herres Hage” (All Creatures Great And Small) idag lördag 14 november 2020 klockan 21.00 på SVT 1. Första avsnittet ligger redan ute på play och hoppar ni in här får ni veta allt om serien.

I Vår Herres Hage är baserad på verkliga händelser, återgivna av James Herriot i ett antal böcker om hans liv som veterinär på landet i engelska Yorkshire från 1937 och framåt.
Originalet är en britternas mest populära serier och den spelades in under sammanlagt sju säsonger 1977–1990. Totalt består serien av 90 avsnitt med julspecialer, alla utgivna på DVD i Sverige.

Nya I Vår Herres Hage består av 7 episoder med tillhörande julspecial. När serien startar idag är året 1937 och James Herriot är nyutexaminerad veterinär och anländer till den pittoreska byn Darrowsby för jobb på en etablerad klinik. Han är full av entusiams, särskilt när det gäller de senaste framstegen inom veterinärmedicin. Men i det lantliga Yorkshire, där vården av sjuka djur verkar höra hemma i medeltiden och där befolkningens misstänksamhet mot främlingar är djupt rotad, stöter den unge veterinären på motstånd.

James får också känna på den hat- och kärleksrelation som råder mellan hans kollegor, den lite sävlige klinikschefen Siegfried och hans odåga till yngre bror Tristan, vars svaghet för flickor ofta försätter honom i trubbel. Mycket på en gång för den gode James kan man tycka, men när traktens skönhet Helen fångar James uppmärksamhet så blir han mer sugen på att stanna kvar i natursköna The Dales.

Anna Kendrick Räddar Julen I Familjekomedin Noelle

Den här tiden på året står filmer med jultema högt i kurs och det finns en blandad kompott att välja ur..

Walt Disneys Julfilm och familjekomedi “Noelle” aka Nicole får streamingpremiär på Disney+ den 13 november 2020. I rollerna ser vi Anna Kendrick, Bill Hader, Billy Eichner, Shirley MacLaine och Julie Hagerty m.fl. Rutinerade Marc Lawrence har skrivit manus och regisserar.

Kris Kringles dotter, Nicole Claus, (Anna Kendrick) är full av julanda och ser fram emot julen, men önskar att hon kunde göra något “viktigt” inför högtiden, som hennes älskade bror Nick (Bill Hader).
Nick kommer att ta över efter sin far till julen, vilket fått honom att smulas sönder som en pepparkaka efter all press. Då föreslår Nicole att han tar en paus och ger sig iväg ett litet tag för att vila, men när han inte återvänder måste Nicole hitta sin bror och ta honom tillbaka i tid för att rädda julen.

Bröllop, Begravning Och Dop The Movie

Nordisk film presenterar en fristående fortsättning på Colin Nutleys succéserie “Bröllop, Begravning Och Dop”, på bio den 25 november.

I filmen följer vi familjerna Öhrn och Seger och tar oss genom höst och vinter, på väg mot julfirande och mot en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt… En film om kärleken och döden och allt däremellan.