Angel Has Fallen Trailer

Secret Service agenten Mike Banning, spelad av Gerard Butler är tillbaka i sitt tredje äventyr ”Angel Has Fallen”. I tidigare filmerna ”Olympus Has Fallen” (2014) och ”London Has Fallen” (2016) har han ställts inför terroristattacker och andra illdåd, nu är det han själv som hamnar under lupp då han blir snärjd och anklagad för att ha försökt mörda amerikanska presidenten. Nu tvingas han jobba mot både CIA och FBI för att försöka undanröja det verkliga hotet.

Den 23 augusti ser det ut att bli biopremiär. I övriga roller hittar vi Morgan Freeman, Nick Nolte, Jada Pinkett Smith, Lance Reddick och Piper Perabo m.fl

Tävling – Vinn The Last Ship Säsong 5 På Blu-ray

Se där, en tävling till och även den i samarbete med 20th Century Fox. Två ex av den femte säsongen av serien ”The Last Ship säsong 5” lottas ut och i vanlig ordning skickar ni svaret på frågn nedan till kontakt@cinemaholics.se

Vem spelar XO Mike Slattery i serien? The Last Ship säsong 5 släpps på hemmabiomarknaden den 29 april och tävlingen pågår veckan ut. Den femte säsongen av The Last Ship bjuder på ännu mer action och spänning, men i grunden belyser den också de kostnader som kommer med ett långvarigt krig, liksom priset som betalas av dem som utkämpar det…

Tävling – Vinn Aquaman På Blu-ray

Senaste tävlingarna blev populära och ni som inte vann då får nu en ny chans. I samarbete med 20th Century Fox lottas tre exemplar av Warner Brothers äventyret ”Aquaman” ut på blu-ray. Filmen har release på hemmabiomarknaden den 29 april och tävlingen pågår denna vecka ut. Aquaman berättar om halvmänniskan och halvatlanten Arthur Curry som gör sitt livs resa, en resa som inte bara tvingar honom att möta sitt sanna jag, utan också upptäcka om han är värdig det han föddes till…. en kung.

En svensk skådespelare spelar kung Nereus i filmen. Vem då? Skicka svaret till kontakt@cinemaholics.se och ni har chans att vinna ett rykande färskt exemplar…

Den Stora Sickan Carlsson Boxen Vol 2 – Release 9 Maj

Studio S Entertainment fortsätter att bjuda oss på svensk filmhistoria i form av sina mycket trevliga *Stora Boxar”. Den 9 maj 2019 är det release på ”Den stora Sickan Carlsson-boxen Vol 2” och tidigare har även ugivits Den stora Sickan Carlsson-boxen Vol 1, med filmerna Åh en så’n grabb (1939), Gentleman att hyra (1940), Pappa sökes (1947), Min syster och jag (1950). Denna nya andra box innehåller de sex filmerna Landstormens lilla Lotta (1939), Flickan i fönstret mitt emot (1942), Skolka skolan (1949), Frökens första barn (1950), Puck heter jag (1951) och Du är mitt äventyr (1958).

Sickan Carlsson (1915-2011) är en av våra största inhemska stjärnor från förr. Hon tillbringade över fyra decennier på teaterscenen och spelade in 57 filmer där hennes glada humör ofta fick fritt spelrum. Under 1940-talet var hon en ofta anlitad filmskådespelare, under kontrakt hos Svensk Filmindustri och i filmer av det lättare slaget spelade hon ofta mot Thor Modéen och/eller Åke Söderblom, som för övrigt har en egen box, nämligen ”Thor Modèen & Åke Söderblom – Box (6-disc)”

Även om filmens värld utvecklats enormt sedan det begav sig så håller många av de här filmerna måttet fortfarande, med lättsam underhållning och med ett stort nostalgivärde, där ett Sverige som sedan länge sedan är förbi skildras. Ska jag plocka några filmer av henne så väljer jag de beredskapsfilmer hon medverkade i under krigsåren 1939-1945, som Landstormens lilla Lotta från 1939, dåtidens romantiska komedi, full av sång, lottakårer och militärer. Sickan spelar gladlynta Lottan Elsa placerad Någonstans I Sverige. När det stundar repetitionsövning utanför den lilla staden Lillköping möts man över klassgränserna och vaktmästaren blir befäl när bankdirektören blir menig. Men soldaterna tar inte övningarna på allvar utan lägger all kraft på att bjuda ut lottan Elsa. I övriga roller ser vi flera andra av den tidens stora, som Hjördis Petterson, Weyler Hildebrand, Allan Bohlin, Åke Ohberg, Thor Modéen och Åke Söderblom m.fl. 1941 kom uppföljaren, ”Landstormens lilla argbigga” och även den lockade de stora massorna till de svenska biograferna.

Beredskapsfilm har för övrigt ett särskilt kapitel i svensk filmhistoria och även den specialgenren har en egen box utgiven av Studio S, ”Den Stora Beredskapsboxen” (6-disc). Beredskapsfilmer spelades som sagt in i Sverige under andra världskriget då det svenska försvaret låg i beredskap för att försvara landet mot fientliga anfall. Filmerna berör soldatlivet och kriget ofta med komiska inslag men även med lite allvar. En del av tanken med dessa filmer var att de skulle gjuta mod i folket och lindra den oro man kände inför en eventuell ockupation, samtidigt som de kulle vara roande och underhållande. Runt 20 beredskapsfilmer producerades under krigsåren och den allra första beredskapsfilmen är Landstormens lilla Lotta som hade premiär efter krigsutbrottet hösten 1939 och den finns alltså med i denna trevliga box.

Studio S Entertainment har givit ut många flera trevliga filmboxar från förr och i tidigare inläggen Den Stora Pilsnerboxen och Den Stora Hembiträdesboxen – Filmnostalgi På Hög Nivå kan ni läsa om ett par av dem. Men det finns många, många fler trevliga boxar utgivna och ni hittar dem alla på Studio S sida. Boxarna kommer ofta med ett digert extramaterial som är ’mumma’ för historiskt filmintresserade. Dessutom är layouten på boxarna mycket snygga.

Sång och musik är ett stående inslag i svenska underhållningsfilmer från 1930-1940 talet. Som, Sickan Carlsson, med ”Jag ska sjunga för dig” från Landstormens Lilla Lotta…

Tävling – Vinn Annihilation På Blu-ray

Se där, en tävling till. På måndag nästa vecka den 8 april 2019 har Scienfiction äventyret ”Annihilation” hemmabiopremiär. I samarbete med 20th Century Fox lottas nu tre exemplar av filmen ut på blu-ray. Annihilation handlar om biologen och f.d. yrkessoldaten Lena (Natalie Portman) som chockas när hennes försvunne make (Oscar Isaac) återvänder svårt sjuk efter ett hemligt uppdrag i ?The Shimmer?, en mystisk karantänzon som ingen återvänt ifrån…

Tävlingen pågår denna vecka ut och i vanlig ordning skickar ni svaret till kontakt@cinemaholics.se
Annihilation är baserad på en bok, vad heter författaren?

Tävling – Vinn Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott På Blu-ray

Här blir det snabba ryck med en tävling som skulle ha gått ut förra veckan, men jag fick filmerna idag. I samarbete med 20th Century Fox lottas tre exemplar på blu-ray ut av Warner Brothers ”Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott”. Filmen är den andra i serien och ett måste för alla som gillar J.K. Rowlings Harry Potter berättelser. Fantastiska Vidunder: Grindelwalds Brott hade hemmabiorelease igår, måndag 1 april 2019 och nu har ni sålunda chansen att vinna ett rykande färsk exemplar genom att svara på följande enkla fråga:

Vad heter filmens regissör? Svaret skickas till kontakt@cinemaholics.se Tävlingen pågår till och med fredag 5 april.

Nytt På Netflix I April

Netflix igen och vad som är på gång i april. Jag blir inte så jätteimponerad om jag ska vara ärlig, mest irriterad över att det är så trögt med fortsättningen på ”Call The Midwife” som vi alla känner som Barnmorskan I East End. På svenska Netflix ligger de fem första säsongerna av serien ute och det vore dags nu att streamingtjänsten lägger ut både säsong 6 och 7. Att det är skillnad på det amerikanska och svenska utbudet på Netflix är ingen hemlighet. Man får mer för avgiften ’over ther’, som t.e.x sjätte och sjunde säsongen av Barnmorskan. Orättvist kan jag som gillar serien tycka. Nu är jag inte ensam om att gilla berättelserna om nunnorna och barnmorskorna i Londons East End sent 50-tal och in i 60-talet. Jag får många mail av er läsare om just detta med en fortsättning på serien. Vi får helt enkelt agera och stöta på Netflix om en förändring.

Här är i varje fall det nya i april. Välj själv vad som lockar, själv ser jag naturserien Our Planet med start 5 april

Alicia Vikander Är Med I One Red Nose Day And A Wedding

I fredags kväll förra veckan hade ”One Red Nose Day And A Wedding” premiär på brittiska Comic Reliefs tevesända välgörenhetsgala Red Nose Day. Kortfilmen på 12 minuter är en liten fortsättning på den stora romcom klassikern ”Fyra Bröllop Och En Begravning”, som firar 25 år i år. Handlingen här utspelar sig 25 år efter originalfilmen och återvänder gör den stora ensemblen med Hugh Grant i spetsen tillsammans med bland andra Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, John Hannah, Rowan Atkinson, James Fleet, David Haig, Sophie Thompson, David Bower, Robin McCaffrey, Anna Chancellor, Rupert Vansittart, Simon Kunz, Sara Crowe och Timothy Walker. Mike Newell återvänder som regissör.

Alla är nu samlade för ett nytt bröllop, men vilka ska gifta sig? Jo, spoiler alert blir det här nu, de som gängar sig med varandra är de nya karaktärerna Faith och Miranda, spelade av Alicia Vikander och Lily James. Kortfilmen lär väl dyka upp på webben så småningom, här är i varje fall ett filmklipp med Hugh Grant och Kristin Scott Thomas i en scen utanför kyrkan. Rowan Atkinson spelar återigen prästen Father Gerald, vars vigselceremoni i Fyra Bröllop Och En Begravning inte gick så jättebra, som ni ser nedan. Tänk om den här lilla uppföljaren blivit en långfilm istället…

Tävling – Vinn Bad Times At The El Royale På Blu-ray

Dags för tävling igen, som avslutas på måndag 11 mars. I samarbete med 20th Century Fox lottas tre exemplar på blu-ray ut av ”Bad Times At The El Royale”. Filmen har release på DVD, Blu-ray, 4K UHD & streaming 11/3. ”Bad Times At The El Royale” har en stark ensemble med namn som Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Jon Hamm, Jeff Bridges , Nick Offerman och Cynthia Erivo. I centrum står sju främlingar, som alla bär på en mörk hemlighet och som träffas på det nedgångna hotellet El Royale i Lake Tahoe. Under en ödesdiger natt kommer alla få sin chans till försoning – innan helvetet brakar loss.

För att delta i tävlingen, skicka svaret på denna fråga till kontakt@cinemaholics.se

”Filmens manusförfattare och regissör Drew Goddard har tidigare nominerats till en Oscar. För vilken film då?”

Oscarsgalan 2019 – Green Book Fick En Oscar För Bästa Film

Oscaesgalan 2019 gick av stapeln inatt. Lite av glansen har falnat med åren tycker jag, men värt att nämna är att ”Green Book” vann Oscar för bästa film och tog även hem oscars för bästa manus och bästa manliga biroll (Mahershala Ali). Rami Malik fick en Oscar för bästa manliga huvudroll och Olivia Coleman för bästa kvinnliga huvudroll. Regina King fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll och Netflix filmen ”Roma” blev utsedd till bästa utländska film och tog även hem regipriset (Alfonso Cuarón). Hela listan hittar ni här.

Tre Oscars till Green Bok och utsedd till bästa film, så vi kan ta en närmare titt på den här. Filmen är verklighetsbaserad och berättar historien om När Tony Lip, en amerikan med italienska rötter, från Bronx hyrs in som chaufför åt Don Shirley, en världsklass-pianist. Tiden är tidigt 60-tal.

Turnétrippen går från Manhattan till djupa södern och på vägen måste man lita till ’The Green Book’, en bok som presenterar platser och lokaler som är säkra för afroamerikaner. Man konfronteras med rasism under färden och tvingas även lägga sina personliga meningsskiljaktigheter åt sidan och istället se humoristiskt på det hela. Sammantaget ska det visa sig att den här roadtrippen blir ’A journey of a lifetime’.